Politika

Kako je obilježen Dan opštine Mojkovac

Obilježavanje Dana opštine Mojkovac, 13. avgusta, ove godine pratilo je niz događaja koji su privukli pažnju ne samo lokalnog, već
i stanovništva susjednih opština.

Svečana sjednica

Održan je prvi “Mojkovac fest” na kojem su nastupale muzičke zvijezde iz regiona i Crne Gore, održana je i prva “Sinjajevina Sky Race” trka sa preko 200 učesnika iz 11 zemalja, otvoreni osmi “Dani meda”, a sve to je krunisano svečanom sjednicom Skupštine opštine na kojoj su prisustvovali mnogobrojni zvaničnici iz crnogorskih institucija ali i zemalja regiona.

Tom prilikom je predsjednik Opštine Mojkovac Ranko Mišnić održao niz sastanaka sa predsjednicima iz partnerskih i prijateljskih
opština i gradova i to sa Fikretom Abdićem, predsjednikom opštine Velika Kladuša iz Bosne i Hercegovine, Gergo Holeni, predsjednikom opštine Nađmeđera iz Slovačke, kao i Dinkom Burićem, predsjednikom pobratimskog grada Belišća.

Dogovorene su mnogobrojne zajedničke aktivnosi u narednom periodu, kako bi kroz razmjenu iskustava, informacija i ideja radili na unapređenju i razvoju svojih lokalnih zajednica.

Send this to a friend