Politika

Kalač: Ne dozvoliti da se zločini nad Bošnjacima zaborave

Pravda za žrtve deportacije Bošnjaka iz Herceg Novog 1992. godine ni dan danas, nakon 28 godina, nije zadovoljena, poručuje Faruk Kalač iz Predsjedništva SD-a.

“Danas, na svu sreću, živimo u nekoj drugoj Crnoj Gori, Crnoj Gori svih njenih građana, u kojoj se niko ne osjeća ugroženim ili manje važnim. Ipak, ne smijemo zaboraviti zločine koji su, devedesetih godina, sprovedeni nad našim prijateljima, komšijama, sunarodnicima, a koji još uvijek nijesu dobili sudski epilog”, navodi on.

Kako ističe u svom saopštenju, svjesni su da kazna ne može da vrati mrtve, da ona ne može da umanji bol koji porodice žrtava osjećaju, ali ruka pravde mora sustići odgovorne kako se ovakvi zločini nikad više ne bi ponovili.

“Zato poručujemo da građanska Crna Gora ne zaboravlja zločine počinjene nad našim sugrađanima i da građanska Crna Gora očekuje identifikaciju i adekvatno sankcionisanje odgovornih”, zaključuje Kalač.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
lludak
Gost
lludak

kalac ne dozvolimo da se nijedan zlocin ne zaboravi bez obzira na vjeru i naciju e onda cu ti reci aferim

Lida
Gost
Lida

Evo ovi sto setaju ponovili bi to opet,pop maca i drustvo.

Rozaj
Gost
Rozaj

Nije rijec o nekom dali postoji ili ne, prica se o jadnim ljudima koji su pohapseni i isporuceni cetnicima i rapub. srpsku

vjecna da je
Gost
vjecna da je

u crnoj gori ne postoje bosnjaci izmisljeni su kao i srbi to su muslimani iz crne gore …..svaki zlocin prema bilo kom gradjaninu crne gore je za kaznu i najvecu osudu

HR8
Gost
HR8

Sta si onda ti? Pravoslavac iz Crne Gore?

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Bosnjaci postoje, postoje i Srbi. Privikavaj se na to, bolje ti je.

Jasko
Gost
Jasko

Vječno: Ti bolje znaš od mene kako mi se zove nacija? Ma je li, časti ti?!

Send this to a friend