Politika

Kaluđerović: Bilbordi u Budvi su provokacija koja zaslužuje osudu

Zamjenik predsjednika Crnogorske Ivica Kaluđerović poručio je da svako ko bi pomislio da može da se dovede u pitanje crnogorska država treba da bude suočen sa snažnom reakcijom u ime države, a u zaštiti njenog dostojanstva i autoriteta njenih institucija i da je jasno koje su to institucije crnogorske države od kojih se očekuje reakcija u takvim slučajevima.

<<<Nadležni da reaguju: Budvanski bilbordi slave izdaju i pokušaj zatiranja Crne Gore<<<

On je rekao da postavljanje bilborda u Budvi i opštinama Boke kojima se najavljuje proslava oslobođenja ovih prostora u Prvom svjetskom ratu smatra provokacijom koja zaslužuje osudu.

“Osuđujemo ovakav vid provokacije i uvijek ćemo javno da reagujemo na djelovanje pojedinaca i grupa čija je posljedica povreda nacionalnih sentimenata građana Crne Gore i narušavanje ugleda države Crne Gore. Crna Gora je država svih nas, bez obzira na etničku i vjersku pripadnost, pa je i jedna od naših najprečih obaveza da poštujemo svoju državu, njenu dugu i bogatu istoriju, njene institucije i zakone i da podstičemo građansku integraciju u našoj državi umjesto da se insistira na podjelama“, rekao je Kaluđerović.

On je dodao da je, što se tiče funkcionisanja opštinske vlasti u Budvi, gdje Crnogorska ima prvog potpredsjednika opštine, zadovoljan što je i javno potvrđeno da budvanska opština ne stoji ne samo iza postavljanja ovih bilborda, nego što nema nikakve veze ni sa organizovanjem događaja koji je planiran za 7. novembar.

“Ni bilbordi ni događaj koji se bilbordima najavljuje nijesu plaćeni novcem iz budžeta opštine Budva. Opština Budva će u novembru organizovati jednu svečanost i to povodom Dana opštine 22. novembra i to će biti prilika da se poklonimo velikoj antifašističkoj borbi naših predaka koja je dio naše slavne tradicije. I drago nam je što možemo da ponovimo da je zahvaljujući sporazumu kojim je Crnogorska postala dio vlasti u Budvi, a uprkos provokacijama poput novih bilborda, crnogorska država i u Budvi jaka, a Budvani, kojoj god političkoj opciji da pripadaju, lojalni svojoj državi Crnoj Gori“, zaključio je Kaluđerović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Torsades
Gost
Torsades

Vi samo pričate i još vas nijesmo vidjeli na djelu

Ćotek
Gost
Ćotek

bilbord je kukavičje jaje DPSa.

Nera
Gost
Nera

Ocekujemo da jedan od govornika na ovoj svecanosti bude Purko ili Purko i Diki.

Varvari konik
Gost
Varvari konik

Ti si jos mali ovo je samo istina djecace

Trenje
Gost
Trenje

Oklen ovoliko mladjanih kapurana i u poziciji i u opoziciji, ako nije zbog lakseg uvlacenja….

razocarani
Gost
razocarani

Ko bijase ti OBRAZA ti.Jos da se javi DJEKNA i kpletni smo.

nik
Gost
nik

Koga foliras kad st im vi dali u Budvi legitimitet da ovo rade.

Mikaš
Gost
Mikaš

A vi ćete pare u džep i kolce da optete sa DFom, Demokratama i ostali izdajnicima.

Beli
Gost
Beli

Vi stvarno nemate šta više da pričate. Sve ste rekli ulaskom u vlast sa takvim koji ovo rade i samo me čudi odakle vam obraz da se još nazivate Crnogorska.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Evo gospodin..Dali ste podrsku cetnicima i oni jurisaju…Turisti se cude …Mediteran a celjad s bradama…Mediteran a celjad s tri zuba u ustima…vise oci no zuba…Uzivajte s njima..samo ime Crnogorska ste uprljali…

Leopold
Gost
Leopold

Eto ste im vi u Budvu podklocali stolicu pa se sad bunite. Jednako ste krivi ka’ i oni.

Send this to a friend