Politika

Kašćelan: U prijestonici Cetinje ima viška zaposlenih

Prema revizorskom izvještaju, dug prijestonice iznosi oko 24,6 miliona eura, a kako je kazao gradonačenik Cetinja Aleksandar Kašćelan u intervju za Portal Analitika, u septembru bi trebalo da budu gotovi revizorski izvještaji za javna preduzeća čiji je osnivač prijestonica.

“Tako da ćemo tek tada moći da govorimo o tome kolikije stvarni iznos duga”, kazao je Kašćelan.

U prvom intervju nekom mediju od stupanja na dužnost, on odbacuje tvrdnje da nijesu realizovani projekti koji se finansiraju na osnovu Zakona o prijestonici i na osnovu kojih je, kako ističe, za Cetinje ove godine bilo predviđeno 5,6 miliona eura.

Tvrdi i da se od tog novca ne isplaćuju zarade, te da u odnosu na broj stanovnika, prijestonica Cetinje ima višak zaposlenih, koji će pokušati da riješe prema Planu optimizacije Problem nam je i nepovoljna kadrovska struktura u pojedinim službama, ali ohrabruje najava iz Vlade da će se moći angažovati nedostajući, stručni kadar.

“Bez obzira o kojoj cifri da bude riječ, već sa svim službama prijestonice intenzivno radimo na konsolidaciji finansija. Pokrenute su mjere štednje i racionalizacije, trudimo se da se domaćinski odnosimo prema novcu i sredstvima kojima raspolažemo. Prvi efekti se vide, ali ne treba gubiti iz vida da je to dugoročan proces, koji osim umješnosti u poslovanju, podrazumijeva strpljenje, razne vrste odricanja i podršku države, koja nikada do sada nije izostala”, kazao je Kašćelan.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend