Politika

Kastratović: Hoćemo Nikšić kojim se neće upravljati iz Podgorice, a ni iz susjednih država

Lokalna vlast u prethodnom periodu sem djelimične stabilizacije javnih finansija nije uradila gotovo ništa za ekonomsko oživljavanje Nikšića. Nije u prethodnom periodu doveden makar jedan značajniji investitor koji bi otvorio nova radna mjesta. Od nekada industrijskog i univerzitetskog grada dobili smo grad u kome se nastavilo sa visokom stopom nezaposlenosti iz koga se stanovništvo odseljava, a stanovništvo uglavnom preživljava zahvaljujući materijalnom obezbeđenju, radu u uslužnoj i trgovinskoj djelatnosti, saopštio je kandidat za odbornika “SDP-Srcem za Nikšić”, Marko Kastratović.

Kako dodaje, razvoj i unapređenje socijalne i dječje zaštite nije u skladu sa potrebama lokalnog društva.

“Trenutnom socijalnom politikom u opštini samo se stvaraju zavisni pojedinci i porodice od pomoći opštine, a ne radi se na njihovom osnaživanju kako bi samostalno funkcionisali uz adekvatna zaposlenja i rješavanje stambenih pitanja”, kazao je on.

Smatra da ne postoji socijalni dijalog činioca sistema socijalne i dječije zaštite što predstavlja prepreku u zaštiti građana koji se nađu u stanju socijalne potrebe. Kastratović napominje, da vođenje postupka za rješavanje stambenih potreba lica u stanju socijalne potrebe, takođe nije primjeren potrebama lokalnog stanovništva i neophodne su reforme koje će dovesti do transparentnog raspolaganja stambenim jedinicama u korist lica koja se nađu u stanju potrebe za istim.

“Dok se naši politički oponenti u Nikšiću bave podjelom sugrađana po nacionalnoj osnovi, što predstavlja inače njihov jedini politički program, mi u Socijaldemokratskoj partiji ćemo našim sugrađanima ponuditi program i kadar za sprovođenje istog, viziju poštenog i radnog Nikšića kojim se neće upravljati iz Podgorice, ali i mnogo manje iz nekih susjednih država, dakle ponudićemo program koji će učiniti Nikšićanima život boljim i grad po mjeri svakog njegovog građanina”, zaključio je Kastratović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
poskok
Gost
poskok

Ја мислио да сте угасили партију, а сада ће те потпуно са Даком и режимом ДПС-а који је потпуно упропастио наш народ и наш Никшић, коалиције са пројектима који обећавају ће вас одувати послије вишедеценијског мучења, а то је За Будућност Никшића са младим и поштеним људима !

Niksicanin
Gost
Niksicanin

Veliki pozdrav i podrska za velikog covjeka Marka Kastratovica !
Bravo komsija pravi izbor, glasacu SDP!

Slave
Gost
Slave

Vašington, Brisel, Beograd, Podgorica? Nikšićem će vladati Nikšićani kada koalicija Za budućnost Nikšića osvoji izbore. Eto.

Kostadin
Gost
Kostadin

Ovo je partija koja će platiti visoku cijenu na nikšićkim izborima, potpuno zasluženo.

LovceN
Gost
LovceN

Znaci oni ce se zalagati za socijalne slucajeve. Samo da ne naprave nove…

PRAVDA
Gost
PRAVDA

Ne znam ko uopšte glasa za ovu partiju. Imaju enormno nizak procenat podrške, da je apsurd što uopšte izlaze na izbore.

DjangoBoj
Gost
DjangoBoj

Hocemo Niksic kojim ce se upravljati iz Niksica zato birajmo Marka ZA BUDUCNOST NIKSICA

Miloš
Gost
Miloš

Za svaki poćetak je potrebna pomoć iskusnih, a pogotovo za odron ooji nam je bivši DPS režim ostavio. Bratska Srbjja je uvjek uz nas i podržavamo njihovu pomoć
ZA BUDUCNOST NIKŠIĆA pobjednička koalicija

gojko
Gost
gojko

xaxaxaxaxaxa.

Send this to a friend