Politika

Katić: Još više će se raditi na razvoju zaleđa Herceg Novog

Predstavnici koalicije „Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi!“ posjetili su Kameno, gdje je nosilac liste Stevan Katić poručio da je urađeno mnogo toga, a da će biti urađeno još više kada je u pitanju razvoj zaleđa.

“Ovdje je veliki potencijal, ovdje je velika perspektiva“, naveo je Katić.

On je siguran da će, izgradnjom brojnih kapitalnih i infrastrukturnih projekata koje najavljuju, udahnuti novi život čitavom podneblju jer je njihova koalicija istrajna u tome da se mora razvijati zaleđe Herceg Novog.

“Svakako ćemo dati pun doprinos u narednom periodu da se što prije riješi pitanje vodosnabdijevanja ovog kraja. Na prethodnoj sjednici Skupštine opštine donešena je odluka o tom javnom interesu. Postoji apsolutna volja i spremnost da se uđe u realizaciju tog projekta i ja sam ubijeđen i siguran u to da ćemo u narednom periodu, odnosno – narednom četvorogodišnjem mandatu, dovesti dugoočekivano vodosnabdijevanje za ovaj kraj”, poručio je Katić.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić osvrnuo se na salve napada na Katića, njega i njihov tim.

“Napadaju zato što nemaju odgovor, nemaju program, nemaju rezultate”, rekao je Bečić i dodao da će odgovoriti jedino kako umiju – mirno, pristojno, dostojanstveno, jer nemaju čega da se stide i nikome ne služe osim narodu Herceg Novog i Crne Gore.

“Do kojih granica idu ti napadi, vidjeli ste i ovih dana. Sada me napadaju zato što sam to prvo vaskršnje jaje probao i što sam prisustvovao vaskršnjoj liturgiji u Đurđevim stupovima u Beranama i što sam imao zadovoljstvo da primim riječi zahvalnosti i priznanja od vladike Joanikija na svemu što sam i kao predsjednik Skupštine, ali prvi među jednakima i ovdje unutar Demokrata i u Skupštini, uradio da bi 28. decembra usvojili Zakon o slobodi vjeroispovijesti kakav je bio potreba Crnoj Gori, zakon koji miri Crnu Goru, zakon koji obezbjeđuje ravnopravnost svih vjera i zakon koji je snažno podržan od Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope na sjednici koja je održana prije desetak dana“, dodao je Bečić.

Danijela Vlaović iz „Novi pobjeđuje“ rekla je da, ako je nekome potrebna provokacija, to sigurno nisu oni koji žele pravnu državu.

“Potrebna je samo onima koji je, kao takvu, ne žele. Pošto smo mi na dobrom putu za pravnu državu, pokazaćemo i tom dijelu naših građana, naše braće i sestara, da ta pravna država koju želimo našim građanima nikako ne može biti loša ni za njih”, poručila je Vlaović.

Send this to a friend