Politika NOVSKA LISTA LOSTAVILA ULTIMATUM KOALICIONIM PARTNERIMA

Katića čekaju do prvog septembra

Stevan Katić

Lider Novske liste Savo Marić, čija stranka je dio vladajuće koalicije u Herceg Novom, dao je ultimatum predsjedniku opštine Stevanu Katiću da do 1.septembra ispuni uslove koje su mu postavili inače će napustiti vladajući savez, saznaje Dan. Novska lista, čiji predstavnici Savo Marić i Miloš Konjević juče nijesu odgovarali na novinarske pozive, kao ključni zahtjev ispostavila je kadrovske promjene načelnim pozicijama lokalnih organa.

“Novska lista je tražila da se pojedina kadrovska rješenja DF-a, SNP-a i Demokrata zamijene novim kadrovima jer nijesu zadovoljni kvalitetom posla koji obavljaju i smatraju da imaju propuste, pa čak i da vrše zloupotrebe. Imaju primjedbe na rad odbornika Demokrata koji je otputovao u inostranstvo a nije podnio ostavku na odborničku poziciju. Primjedbe Novske liste odnose se i na nedolazak na posao Simonide Kordić. Imaju primjedbe i na privremeno imenovanje direktora u Komunalnom preduzeću”, tvrdi izvor Dana.

Gradonače lnik Herceg Novog Stevan Katić potvrdio je Danu da je Novska lista ranije tražila kadrovske promjene i da često daje sugestije o funkcionisanju Opštine, ali je izbjegao da odgovori na pitanje da li mu je dat rok do 1. septembra. On je kazao da oročenu listu zahtjeva Novske liste nije dobio “osim ako nije stigla u prethodnih nekoliko dana”.

“Istina je da od Marića često u pisanoj formi dobijam neke predloge i sugestije o načinu funkcionisanja Opštine. To ne smatram uslovljavanjem. To su neke interne prepiske koje mi često imamo sa Marićem i ljudima iz Novske liste”, kazao je Katić.

Kako je dodao, dogovorili su se da im sugestije, kada ih imaju, pošalju u pisanoj formi i tako rade s vremena na vrijeme.

“Prije pola godine bila je priča oko kadrovske politike, ali nakon toga, da ja znam, više nije bilo priče o tome. Osim ako se nešto nije promjenilo u ova dva-tri dana a da ja ne znam”,rekao je Katić.

Partije koje na državnom nivou pripadaju opozicionom korupsu preuzele su vlast u Herceg Novom nakon lokalnih izbora 2017. godine. Do februara ove godine nije bilo ni naznaka o krizi vlasti u toj opštini, sve do odluke o izmjeni i dopuni pravilnika ounutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta kabineta predsjednika opštine, koju je potpisao potpredsjednik opštine Miloš Konjević. Time je ukinuto radno mjesto rukovodioca Kancelarije za međunarodnu saradnju, koje je pokrivala Simonida Kordić.

Iz Demokratskog fronta tada su poručili da će srušiti vlast u Herceg Novom i inicirati vanredne lokalne izbore u toj opštini ukoliko predsjednik opštine Stevan Katić ne vrati na posao potpredsjednicu Nove srpske demokratije. Nakon toga je rješenjem komisije za žalbe poništena odluka potpredsjednika opštine Herceg Novi i Kordićeva je vraćena na posao.

Prema saznanjima Dana, Novskoj listi je poručeno da se ne mogu baviti kadrovskom kombinatorikom u ime partija koje delegiraju predstavnike. Na osnovu dogovora utvrđeno je koliko kojoj stranci pripada dijela u vlasti, a ko će personalno obavljati te funkcije nije stvar vladajuće koalicije, nego partije koja deligira te kadrove.

U lokalnom parlamentu sjede tri odbornika Novske liste, 12 DPS-a, jedan Socijaldemokrata, jedan sa izborne liste Građanska lista za Herceg Novi, devet odbornika Demokratske Crne Gore, dva odbornika SNP-a, četiri DF-a i po jedan odbornik sa izborne liste IZBOR-NOVI DA i SDP-URA.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Madlena
Gost
Madlena

SNP u H.Novom-dva mandata-jedno radno mjesto podpredsjednik Opstine a drugo podpredsjednik skupštine,a i onako ne znaju sto ce od zivota u skupštinskoj sluzbi,ali se otvaraju nova rukovodeca radna mjesta…..kupuje se….

Vlado
Gost
Vlado

Naslov i tekst u koliziji ko zna koji put..od 1. Septembra i do 1. Septembra??

:isto'a
Gost
:isto'a

Kadrovska politika u HN je katastrofalna. :inite ne[to, mijenjajte

Cuca
Gost
Cuca

Ode i HN… Ovi ne umiju butikom upravljati, a ne opstinama i drzavom.

Banja
Gost
Banja

U ovom slučaju Novska je u pravu ako se to odnosi i na njene”” kadrove”.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Новска је увијек у праву.

Send this to a friend