Politika

Katnić: Umjesto što ponovo vrši pritisak na sudove, Leposavić neka pročita mišljenje Venecijanske komisije

Milivoje Katnić

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Milivoje Katnić ocijenio je u izjavi za Pobjedu da je bilo očekivano da će Venecijanska komisija dati negativno mišljenje na predložene zakone o tužilaštvu jer oni nijesu napisani u cilju sprovođenja reformi već isključivo iz razloga smjene čelnika Specijalnog tužilaštva.

<<<Venecijanska komisija dala negativno mišljenje na tužilačke zakone<<<

“Važeći Zakon je usaglašavan sa našim partnerima iz Evrope, predstavlja najbolju rezultantu iskustava, bazirajući se na standardima Hrvatske. Zato je bilo očekivano da će Venecijanska komisija dati negativno mišljenje na predložene zakone o tužilaštvu jer oni nijesu napisani u cilju sprovođenja reformi već isključivo iz razloga smjene čelnika Specijalnog tužilaštva”, kazao je Katnić za Pobjedu.

On se osvrnuo i na izjavu ministra pravde Leposavića koji je javno kritikovao istragu o sumnjama za pranje novca prrotiv trojice crnogorskih građana, od kojih je jedan advokat Đorđe Piletić, suprug sutkinje Apelacionog suda Seke Piletić. Leposavić je ocijenio da je proces protiv Piletića osveta specijalnog tužioca zbog ukidanja prvostepene presude za pokušaj teorizma.

Odgovarajući na upit Pobjede, Katnić ističe da ministar pravde drugi put pokušava neetično da utiče na crnogorsko pravosuđe.

” Umjesto da pomogne aktivnosti Specijalnog tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala i posebno protiv počinioca osumnjičenih za djelo pranja novca ministar Leposavić ponovo pokušava da brutalno i neetično vrši pritisak na pravosuđe. Tako je svojevremeno istakao da, ukoliko Apelacioni sud potvrdi presudu za pokušaj terorizma 2016. godine, da će predložiti zakon o amnestiji, iako ta djela ne mogu biti obuhvaćena amnestijom. Predložio bih ministru pravde da se bavi svojim poslom, da uloži napore i poboljša uslove za rad Specijalnog tužilaštva, jer bi time pomogao i borbu protiv organizovanog kriminala”, zaključio je specijalni tužilac Milivoje Katnić

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Arhitekta
Gost
Arhitekta

Milivoje legendo narodna.

Ananas
Gost
Ananas

Kralj

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Leposavić mora po mišljenje u komandu SPC!

Lola
Gost
Lola

Bices smijen i tacka…ali stetu tvoju nilo ne mpze ispraviti.. To je propast Crne Gore

Evrop
Gost
Evrop

Nrmoze ti niko pomoci
Crna gora je suverena drzava i bices smijenjen
Samo si procesuirao one za koje si imao nalog.

Antihrist
Gost
Antihrist

Katnicu ne daj se svaka ti čast u svijetu svuda specijalno tuzilastvo radi svoj poso kao ti a sudije sude. Ti si dokaze skupio ovi što trebaju u spuž neka idu u spuž sud sudi a ne ti tako da mogu samo da te mrze nista drugo

Rade
Gost
Rade

Zašto tuzioc umjesto svog posla svakodnevno se inati sa kritičarima svog djelovanja.

Maks
Gost
Maks

To Katnicu, ne moze ti niko nista!

Njegoš
Gost
Njegoš

A što bi sa deset(10) srpskih terorista koji su priznali i potpisali??
Nikad više 1918.!!!

CPC CPC CPC
Gost
CPC CPC CPC

Ne znaju oni bez podmuklo!

kizo
Gost
kizo

Katnic ne ferma nikoga on gura dalje , legenda.

Limenka
Gost
Limenka

Posle onakvog “drzavnog udara” dje mu je glavni svjedok osudjen na 21 god zatvora u drugoj drzavi a drugom svjedoku reci da baci dvije tone oruzje u jezero sa gumenim camcem treba sam da podnese ostavku jer je to sramota za cijelu CG i sudstvo.

Njegoš
Gost
Njegoš

A što bi sa deset(10) srpskih terorista koji su priznali i potpisali??
Nikad više 1918.!!!

Pametnome dosta
Gost
Pametnome dosta

Novu vlast ucjenjuje Df da se osiguraju da neće završiti u zatvor zbog izaje.
Kako se ponašaju prema Crnoj Gori ne mogu a da ne vjerujem da su državni udar htjeli da pokušaju da izvedu

Milos
Gost
Milos

Nova vlast ima samo jednu namjeru. Da postavi svoj covjeka na mjesto SDT da preko njega podmece sta im odgovara. Samo ne vidim koga misle da postave sa tolikim iskustvom

Send this to a friend