Politika

Kavarić i Vuković u igri za Podgoricu, Bulatović prvi čovjek Kolašina, Raičević Bara…

Bivši ministar ekonomije Vladimir Kavarić, kao što je CdM već ranije objavio, i dalje je u igri za gradonačelnika Podgorice.

<<<Kandidati za gradonačelnika Podgorice Stijepović, Bokan, Kavarić i Vešović<<<

Kako CdM saznaje, u DPS-u bi Kavarića rado vidjeli na toj funkciji.

“To je čovjek od ugleda sa izuzetnim znanjem, što je dokazao i kao ministar. On nije čovjek koji trči za funkcijom, ali je sjajan tip. Međutim, on do sada nije pokazao interesovanje za tu poziciju. Međutim, nije isključeno. Uskoro ćemo sve preciznije znati”, kazao je izvor CdM-a iz DPS-a.

Izvor CdM-a tvrdi da je u igri i nosilac liste na posljednjim izborima u Podgorici Ivan Vuković.

“On je mlad, perspektivan, neko ko je budućnost. Smatramo da bi uspješno mogao da vodi grad. Mlad čovjek sa vizijom”, smatra izvor CdM-a.

Iz kalkulacija nije isključen ni još uvijek aktuelni gradonačelnik Slavoljub Migo Stijepović, ali ni ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

Izvor CdM-a da u igri za prvog čovjeka Glavnog grada, uprkos brojnim spekulacijama, nije vlasnik kompanije Voli Dragan Bokan.

Kada je riječ o formiranju vlasti Podgorici, činiće je DPS, SD, SD, Albanci i Liberali.

Funkciju predsjednika Skupštine pokrivaće Đorđe Suhih iz SD-a.

Na izborima u Podgorici 27. maja, lista DPS-a ostvarila je apsolutnu pobjedu i imaće 32 od 61 mandata. Socijaldemokrate Ivana Brajovića osvojile su tri mandata.

Kako CdM saznaje, na čelu Pljevalja biće i dalje aktuelni predsjednik Opštine Mirko Đačić.

Za prvog čovjeka Kolašina, prema saznanjima CdM-a biće najvjerovatnije izabran Milisav Bulatović, predsjednik kolašinskog DPS-a. Riječ je o uspješnom privredniku za kojeg vjeruju da će odlično voditi grad.

Kada je riječ o Baru, prema saznanjima CdM-a, izvjesno je da će predsjednik Opštine biti Dušan Raičević, nosilac liste DPS na lokalnim izborima održanim 27.maja.

U Baru se politička bitka vodi oko mjesta predsjednika Skupštine, za koje se, prema saznanjima CdM-a, bore SD i Biram Bar.

M.Dušević

48 Komentara na "Kavarić i Vuković u igri za Podgoricu, Bulatović prvi čovjek Kolašina, Raičević Bara…"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend