Politika

Kazini: Opozicija da se vrati u parlament, stabilna CG je potrebna Evropi

Kazini

Predsjednik Odbora za spoljne poslove italijanskog Senata Pjer Ferdinand Kazini poručuje da je neophodno da se crnogorska opozicija vrati u Parlament, dodajući da je stabilna i jaka Crna Gora potrebna Evropi.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore Andrija Nikolić boravio je u službenoj posjeti Italiji na poziv Kazinija.

U apelu opoziciji, Kazini je podsjetio da imaju pravo da budu u nesaglasju sa Vladom i da prigovaraju regularnosti izbora, ali da to rade u Parlamentu, jer tako funkcioniše demokratija.

“U Italiji se vlade smjenjuju, ali Parlament ostaje, i zato je prisustvo u Skupštini od fundamentalne važnosti. Italija želi više stabilnosti na Balkanu, jer ukoliko Balkan nije stabilan i nije demokratski, onda Italija i Evropa mogu trpjeti negativne posljedice”, dodao je on.

Nikolić je istakao da je Crna Gora prozor Evrope prema Zapadnom Balkanu, i da su u tom smislu velika očekivanja naše države od predstojećeg samita balkanske šestorke u Trstu.

“Crna Gora je kao članica NATO-a nepovratno i snažno odmakla u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, a potencijalna podrška Evropske unije će novom transportnom, infrastrukturnom i energetskom povezivanju zemalja regiona učvrstiti evropsku opredjeljenost i kod ostalih društava Zapadnog Balkana”, poručio je on.

Send this to a friend