Politika

Kemp: Iako izlazimo iz EU ne napuštamo ni Evropu, a ni Crnu Goru

Alison Kemp

Britanska ambasadorka Alison Kemp je povodom izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije saopštila da će od sjutra Ujedinjeno Kraljevstvo sa državama članicama Evropske unije, graditi novo partnerstvo po svim pitanjima.

Izjava britanske ambasadorka Alison Kemp povodom izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije

Izjava britanske ambasadorka Alison Kemp povodom izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unijeRiječima ambasadorke Kemp: "Radujem se što ćemo nastaviti da blisko sarađujemo sa kolegama i partnerima iz Evropske unije ovdje u Crnoj Gori i nastavićemo da podržavamo program reformi Crne Gore. Ponosna sam na britanski doprinos Evropskoj uniji i radujem se novom i pozitivnom odnosu sa Crnom Gorom i cijelom Evropom".

Posted by British Embassy Podgorica on Friday, January 31, 2020

“Zajedno, radićemo na rješavanju klimatskih promjena, suzbijanju terorizma, izgradnji još šire akademske zajednice i naučne saradnje. Poboljšaćemo naše trgovinske odnose, ne samo sa Unijom, već i sa Crnom Gorom i ostalim državama ovog regiona”, poručila je ona.

<<<Kraj tužne priče: Velika Britanija izlazi iz EU<<<

Ambasadorka Kemp je rekla da partnerstvo između Ujedinjenog Kraljevstva i Evropske unije nije samo neophodan, već je i prirodan izbor.

“Kako zbog geografskih, tako i zbog političkih i društvenih činjenica. Britanska ostrva će i sjutra biti tačno tamo gdje su i danas”, rekla je ona, te dodala da “ćemo i dalje dijeliti vrijednosti i principe sa našim evropskim prijateljima. Demokratija, ljudska prava, sloboda medija, slobodna trgovina, zaštita prirodne sredine, miran i stabilan svijet će i dalje će biti glavni prioriteti na obje strane La Manša.”

Ona je posebno naglasila da iako Ujedinjeno Kraljevstvo izlazi iz Evropske unije, ne napušta ni Evropu, a ni Crnu Goru.

“Radujem se što ćemo nastaviti da blisko sarađujemo sa kolegama i partnerima iz Evropske unije ovdje u Crnoj Gori i nastavićemo da podržavamo program reformi Crne Gore. Ponosna sam na britanski doprinos Evropskoj uniji i radujem se novom i pozitivnom odnosu sa Crnom Gorom i cijelom Evropom”, zaključila je Kemp.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boro
Gost
Boro

A i da izadjete i iz Cg, nikakva šteta.

Bora Bora
Gost
Bora Bora

Sretan put..EU ide naorijed?

Send this to a friend