Politika

Kenana Strujić-Harbić: Bošnjacima se prijetilo devedesetih, kao i sada, ali nećemo otići sa svojih ognjišta

Kenana Strujić-Harbić

Kenana Strujić-Harbić, poslanica Bošnjačke stranke, u razgovoru za hrvatski “Večernji list” govorila je o političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i napadima na Bošnjake u Pljevljima.

Ona je ocijenila da su odnosi unutar vladajuće većine na najnižem nivou i da ih trenutno na okupu drži samo strah od povratka DPS-a.

”Vlada Crne Gore u ozbiljnoj je krizi, premijer polako gubi autoritet. Demokratski front, najjači konstituent vladajuće većine, u ozbiljnom je sukobu s premijerom Krivokapićem. Zbog svega ovoga ispaštaju građani Crne Gore. Evo, smo već na pola četvrtog mjeseca u godini, a nemamo budžet. Stalo se s kapitalnim projektima, a zbog koronavirusa upitno je kakva će nam biti turistička sezona”, kazala je za “Večernji list” Kenana Strujić-Harbić.

Ona je ocijenila da je kriza vlasti toliko duboka da je pitanje do kada može trajati.

“Aktualnu Vladu na okupu drži samo strah od povratka DPS-a na vlast. Međutim, riječ je o heterogenoj većini, gdje imamo desničarske srpske stranke s jedne strane i partiju prograđanske orijentacije s druge strane. Mnogo je izazova kako pred Vladom tako i pred crnogorskim društvom. Mislim da u idućih 12 mjeseci možemo očekivati vanredne parlamentarne izbore”, uvjerena je poslanica BS.

Ističe kako, nažalost, kada god se dogode slične situacije, Bošnjaci su meta.

“Tako je bilo devedesetih, a ni danas se nije mnogo promijenilo. Ipak, Bošnjaci, iako im se prijeti, iako ih zastrašuju, oni neće otići nikamo iz Crne Gore. Bošnjaci su zajedno sa ostalima gradili ovu državu, oni su svoji na svome u Crnoj Gori. Mi želimo partnerske odnose sa svim narodima”, napominje Kenana Strujić-Harbić.

Ona u razgovoru za “Večernji list” poručuje da su Bošnjaci u prethodnoj vladi imali pet ministara i potpredsjednika Vlade.

“Mi smo uvijek bili zastupnici ideje da je Crna Gora moguća samo ako su svi njeni građani ravnopravni i imaju jednake šanse. Bošnjačka stranka je u proteklom periodu kroz saradnju s DPS-om, ali i sa SDP-om, SD-om, LP-om i drugim manjinskim partijama gradila put Crne Gore ka EU, NATO-u, integraciji Bošnjaka u državne institucije, jednake šanse za sve. Naša ruka je uvijek spremna za suradnju sa svima onima koji uvažavaju nas kao narod. Naša suradnja s DPS-om i Đukanovićem je bila više nego uspješna, on se pokazao kao prijatelj manjinskih naroda u Crnoj Gori”, zaključuje Kenana Strujić-Harbić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
KPJ
Gost
KPJ

Tada I sada nije isto
No mlada si ti
Dabi se sjecala

Ebabil
Gost
Ebabil

Casno i porsteno rece

Send this to a friend