Politika

Klub poslanika Demokrata: Gruba zloupotreba podataka o ličnosti, smijeniti predsjednika DIK

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje to što je Državna izborna komisija DIK grubo zloupotrijebila podatke o ličnosti provjeravanjem da li se birač koji je upisan u birački spisak Crne Gore istovremeno nalazi u biračkom spisku neke druge zemlje, saopštio je danas Klub poslanika Demokrata.

<<<Članovi Državne izborne komisije: Posredstvom sekretara, DPS zlupotrijebio lične podatke birača u Herceg Novom<<<

Zlužoupotrebu podataka je, naglašavaju poslanici Demokrata, ustanovio Savjet Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama AZLP.

“Utvrđeno je da odluka DIK-a da provjerava da li se birač koji je upisan u birački spisak Crne Gore istovremeno nalazi u biračkom spisku BiH dostupnom na javnom portalu izbori.ba, u biračkom spisku Srbije na portalu upit.birackispisak.qov.rs, kao i u javno dostupnim biračkim spiskovima drugih država, nije u saglasnosti sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti”, navode u Klubu poslanika Demokrata.

To je, ističu, još jedno svjedočanstvo da dio organa za sprovođenje izbora na pristrasan način nezakonito radi u korist bivše vlasti, čime su ugroženi interesi građana Crne Gore.

“Ovo nije prvi put da predsjednik i članovi DIK iz redova bivše vlasti rade protiv zakona, a kao dokaz podsjećamo da su na sjednici Skupštine Crne Gore od 28.12.2020. pokušali izvršiti klasičan državni udar, u čemu ih je pravovremenom reakcijom spriječio predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, ne dozvolivši im da prekroje izbornu volju građana, blokiraju institucije sistema i spriječe ustavno funkcionisanje Skupštine. Sve navedeno predstavlja dodatan razlog za smjenu predsjednika Drzavne izborne komisije, čija je smjena već inicirana, a u cilju zakonitog funkcionisanja insititucija u interesu građana Crne Gore”, poručuju iz Kluba poslanika Demokrata.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
PosteniAbdul
Gost
PosteniAbdul

Treba ga degazirat ka borota loptu

Pravnik
Gost
Pravnik

A da li je protiv zakona da ti ljudi imaju dvije lične karte i da glasaju u obje države na izborima?

Progres
Gost
Progres

Grčevita borba između DF i Demokrata ko će da šklapi 10% dvostruko upisanih birača…

pauko
Gost
pauko

Tko vam da naziv Demokratska Crna Gora.Pa vi nemate ni D od demokratije,

timo
Gost
timo

Hahahaha, jeste li se prepali?

Send this to a friend