Politika

Klub poslanika DPS: Selektivnim skidanjem imuniteta parlamentarna većina pokazala svoju neprincipijelnost

Današnjim glasanjem članova DPS u Administrativnom odboru za skidanje imuniteta Petru Ivanoviću, naši poslanici su pokazali principijelan odnos prema ovom pitanju i potvrdili ono što smo zastupali svih prethodnih godina – da naš Klub neće nikada biti prepreka za sprovođenje krivičnog postupka protiv bilo kog poslanika, saopšteno je iz Kluba poslanika Demokratske partije socijalista.

“Isto tako, apelujemo na sve učesnike u javnom životu, da se poštuje pretpostavka nevinosti kao osnov za sprovođenje fer i pravičnog suđenja. Apsolutno smo uvjereni da će poslanik Ivanović pred pravosudnim organima potvrditi svoju nevinost”, poručuju u saopštenju.

<<<Administrativni odbor dao zeleno svjetlo za skidanje imuniteta Petru Ivanoviću>>>

Napominju da je sa druge strane, danas “demonstriran nastavak licemjernog ponašanja naših kolega iz vladajuće većine”, koje su glasale samo za skidanje imunineta poslaniku Ivanoviću, dok su, kako kažu,  “bili protiv skidanja imuniteta u slučajevima kada se radilo o njihovim poslanicima”.

“Ovakvo licemjerje, različito postupanje u istovjetnim okolnostima, taktiziranje i bježanje od pravde, najbolji je pokazatelj kako u politici stranaka parlamentarne većine ne postoji principijelnost i vrijednosti koje zastupaju, nego su one uvijek pitanje oportunizma i sramnog kalkulisanja”, dodaje se u saopštenju.

Kako su naveli, današnjim glasanjem takođe se pokazalo ko ima strah od pravosudnih organa i krivičnog postupka.

“Jer ko je siguran da u svom postupanju nije bilo elemenata za krivično gonjenje i krivičnopravnu odgovornost, sigurno se ne bi sakrio iza imuniteta, kako su to danas uradili poslanici parlamentarne većine. Toliko o vladavini prava i principijelnosti u postupanju”, zaključuje se u saopštenju Kluba poslanika DPS.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Levis
Gost
Levis

Oni su izneverili svoje glasače ovakvim ponašanjem,a za opoziciju da ne pričam.

Foks
Gost
Foks

Da li treba da budemo iznenađeni?

Jasno je
Gost
Jasno je

Znači da su svjesni da su i njihovi krivi.

Send this to a friend