Politika

Klub poslanika DPS: Zbog nesavjesnog i neodgovornog postupanja policije u Nikšiću, inicirali smo kontrolno saslušanje Adžića i Brđanina

Adžić i Brđanin

Klub poslanika DPS Crne Gore predao je u skupštinsku proceduru Inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja ministra unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina, saopšteno je iz te partije.

“Predložena tema je postupanje pripadnika Uprave policije Centra bezbjednosti Nikšić prilikom obezbjeđivanja skupa na Trgu slobode uz upotrebu hemijskih i drugih sredstava prinude protiv okupljenih građana koji su proslavljali 13. jul, Dan državnosti Crne Gore”, naveli su u saopštenju.

Nemili događaji, koji su se odigrali u Nikšiću tog dana, govore u prilog tome da su, ocjenjuju u DPS-u, sukobi bili isplanirani.

“Očigledno je i to da policija nije odgovorila adekvatno obezbjeđenju skupa, s obzirom na to da su bili upoznati da je crkveno bratstvo Tvrdoš najavilo okupljanje, te da je dezorjentisanim postupanjem omogućila provokatorima da dođu do grupe koja je slavila na nikšićkom trgu. Budući da lica koja su poslata da izazovu incident nijesu bila zaustavljena od strane pripadnika Uprave policije na ulazu u Manastirsku ulicu, čime bi ujedno i posljedice bile izbjegnute, jasno je da nije postojala šema ili organizacioni plan da se spriječe sukobi”, ističe se u saopštenju Kluba poslanika DPS-a.

Foto: DPS
Foto: DPS

Zbog svega navedenog, kako dodaju, smatraju neophodnim da se obave saslušanja Adžića i Brđanina.

“Kako bi se pred skupštinskim nadležnim radnim tijelom javnosti predočile sve relevantne činjenice, ali i utvrdila odgovrnost za neodgovorno, nesavjesno i očigledno smišljeno ponašanje koje se sastojalo u nepreduzimanju radnji koje je trebalo da spriječe bilo kakav kontakt inspiratora sukoba sa građanima koji su dostojanstvo slavili državni praznik”, zaključuju u saopštenju.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dzon
Gost
Dzon

OSTAVKE ILI SMJENE I TO STO HITNIJE! Procesuirati organizacije koje ruse temelej drzave i sire nacionalnu netrpeljivost a onog dana su izazvali nemire sa namjerom .

, , ,
Gost
, , ,

Ma pustite ih, tu su samo turistički.

Danilo
Gost
Danilo

Nema tu saslušanja, ostavke.

Send this to a friend