Politika

Knežević: Bulatović nije razotkrio uređaj za prisluškivanje u kabinetu Katnića, tražiću dozvolu da nosim oružje

Knežević

Ana Šofranac

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević na pres konferenciji saopšio je da nema sumnju da mu je bezbjednost ugrožena i da će od Uprave policije tražiti da mu dozvoli da nosi oružje. Govoreći o slučaju prisluškivanja kabineta specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, Knežević tvrdi da visoki funkcioner ANB-a Luka Bulatović nije razotkrio prisluškivane uređaje u kabinetu Katnića.

<<<SDT: Knežević ugrozio postupke iznošenjem tajnih podataka sa sjednice<<<

Lider DNP-a kaže da je pres zakazao zbog objavljivanje pojedinih djelova sa jučerašnje sjednice u medijima, što je brutalno kršenje tajnosti podataka.

Katnić da bude suspendovan i procesuiran

Knežević kaže da specijalni tužilac Milivoje Katnić, nakon jučerašnje sjednice, treba odmah da bude suspendovan i procesuiran jer, kako dodaje, aferu prisluškivanja u njegovom kabinetu želi da svede na zloupotrebu položaja.

Namjera mu je, tvrdi Knežević, da spriječi nadležne organe da dođu do istine ko su nalogodavci afere prisluškivanja.

“Ovo što se dešava ima elemente organizovane kriminalne grupe u produženom trajanju, čiji je član bivši šef ANB-a Dejan Peruničić. Ako je Dejan Peruničić prema stavovima Katnića, jedini osumnjičeni i ako će biti podignut optužni prijedlog, jasno je da će se sve završiti sa uslovnom kaznom ili tri mjeseca nanogice”, kaže Knežević.

Smatra da je učinjena šteta za bezbjednost, što ćemo tek, kaže, vidjeti u narednim danima.

“Davno je trebalo rasformirati ANB na čelu sa Peruničićem i ući u reformu tužilačkih zakona”, dodaje on.

Bulatović nije razotkrio prisluškivane uređaje u kabinetu Katnića

Knežević otvoreno sumnja da Katnić, na način na koji je formirao optužni prijedlog, pokušava da sakrije ili Mila Đukanovića ili Duška Markovića.

Ističe da bivši visoki funkcioner ANB-a Luka Bulatović nije razotkrio prisluškivane uređaje u kabinetu Milivoja Katnića.

“Još uvijek nemamo informaciju da li je bilo ubistvo ili samoubistvo Bulatovića”, dodaje on.

Knežević je rekao da je Katnić saopštio juče na sjednici Odbora nove elemente u slučaju “Državni udar”.

“A to je da je onaj prvi svjedok Paja Velimirović, koji se u iskazu sjetio Mojkovačke bitke, u stvari to uradio po nalogu izvjesnog popa kome se ispovijedio u nekom manastiru, a on mu je rekao da se javi Centru bezbjednosti. To je novi element koji baca svjetlo na ono što je bila brutalna montaža”, navodi on najavljujući da će ponovo podnijeti krivičnu prijavu protiv Katnića zbog novih informacijama koje je iznio o slučaju “Državni udar”.

Knežević je rekao da ga je Katnić juče pozvao na tuču, što je on prihvatio.

“Ali je onda odustao i rekao da neće da se tuče i napustio sjednicu prije izglasavanja izvještaja. Nema tog Crnogorca, Srbina, Bošnjaka… kome ću se za jotu pomjeriti od onoga što zastupam, a najmanje ću se pomjeriti Katniću”, ističe Knežević na konferenciji za medije.

Knežević će tražiti dozvolu da nosi oružje

Poručuje da je situacija u bezbjednosnom sektoru alarmantna.

“Nadležne institucije u što skorije vrijeme treba da se obračunaju sa kriminalcima unutar institucija”, rekao je on.

Kazao je da ne sumnja da mu je bezbjednost ugrožena i da će tražiti od policije da mu dozvoli da nosi oružje.

“Obezbjeđenje mi nije potrebno. Na dnevnom nivou dobijam informacije da mi je bezbjednost ugrožena”, ističe Knežević.

Na pitanje koga je Katnić optužio za prisluškivanje na jučerašnjoj sjednici, Knežević je rekao da ne može da govori o detaljima, ali da je suština da je Peruničić navodno izjavio Katniću da ga je prisluškivao za njegovo dobro.

“Moj doživljaj je da Katnić pokušava da zatvori veze i linkove do Đukanovića i Markovića”, dodaje on.

Knežević kaže da ne zna da li će biti novih hapšenja u slučaju prisluškivanja Katnića, ali smatra da mora biti novih saslušanja.

“Neophodno je da se utvrdi da li ovdje ima elemenata organizovane kriminalne grupe. U ovom trenutku mi se čini da je namjera samo da se Dejan Peruničić optuži i osudi za ovo krivično djelo, ili možda sklopi sporazum o krivici da se sve završi sa tim. Mislim da neko pokušava da Dejana Vukšića gurne u vatru nečega u čemu nije učetvovao. Neću prihvatiti da neko pokušava da zavara tragove na način što će ljudi koji su učestvovali u razotkrivanju svega biti proglašavani kao sumnjivi elementi, a da oni koji su sve vrijeme bili dio ove priče se izvuku ili dobiju sporazum o krivici”, ocjenjuje Knežević.

Podsjećamo, Knežević je sinoć nakon sjednice na kojoj su saslušani čelnici bezbjednosnog sektora i tužilaštva, rekao da je zabrinut za bezbjednost u Crnoj Gori i ukupan aktuelni i politički ambijent.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BOSS
Gost
BOSS

Dajte mu pistolj na vodu mislice da je pravi

Milena
Gost
Milena

Cuti avetinjo kako se sto dogodi tebe Katnic kriv a zna se sto te zulja sto su vas uhvatili u pripremama za nasilno svrgavanje vlast i to po instrukcijama iz drugih drzava docices ti na policu za to pa ne ispustas Katnica iz usta

sasa
Gost
sasa

ako on dobije dozvolu da nosi oruzje ja kupujem tenk

Šefe oladi
Gost
Šefe oladi

Opasan pipun a još opasniji jer misli da je bitan . Šefe koji ti je vrag

Predator
Gost
Predator

Ovom pipunu je djecacki san da bude serif.

Ggg
Gost
Ggg

Ne znam gde napisem a da neko cuje. Pa da probam ovdje. Dal neko gleda emisiju Reflektor na TV Vijestima. Muskarac je nasilnik itd… Dal Iko zna koliko je broj zloupotrebe ovog zakona od strane izopacenih žena,psihopata jos kad puste suzicu na sudu. 10 Godina sam bio u tom paklu ni rodjenog brata ne sahranih na miru

KusturicaDlijek
Gost
KusturicaDlijek

Bravo bravo bravo.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ne daj te mu pistolj ubice se

13 Jul
Gost
13 Jul

Ja bi Vama gospodine MK dozvolio jedino Muvalicu da nosite!

Dejo dvosjed
Gost
Dejo dvosjed

Dosadili ste hoćemo laži.

freeMNE
Gost
freeMNE

Kada će ovaj da odgovara za teroristički napad i državni udar?

Cetinje
Gost
Cetinje

Pitala bih vas kako je to moguce da vam konobari po vozova nose oruzje,nanesu telesnu povredu drugom licu,a bez dozvole ga nose? I na kraju se jave da su ucesnici litija i nikome nista.i pitamo se zasto se sva ova muka desava u narod..zato sto nema kontrole.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Jel to voz na koji se obraća na relaciji Cetinje-Rijeka crnojevics. Ne mlati castiti

Neo
Gost
Neo

Nošenje oružje je zahtjev napadača. Niko ne može biti bezbjedan pošto vuče kilo metala sa sobom, pošto napadač ima uvijek luksuz prvog poteza, te poslije toga, napadnuti, u većini slučajeva, neće posedovati više psihičko-fizičku mogućnost da se brani, te u najboljem slučaju će uspjeti biti na naslovnim stranama u ulogu žrtve. Toliko o Pipunoj dozvoli.

Jedan2
Gost
Jedan2

Ako se njemu dozvoli, onda i svim ostalim gradjanima dozloviti jer se nece osjecati sigurno kada kriminalci nose oruzje.

Pedro
Gost
Pedro

Jedno je sada sigurno – Milan, DF i dio policije pokusavaju da zataskaju ubistvo Mrdaka, jer ko zna ko je tu sve umijesan iz crkve i politike.

Braun
Gost
Braun

Polako se klupko odmotava sa ubistvom Bulatovica znaci bice brzo objelodaljeno zvog ceka je ubio ili primoran da se ubije….

Moj Niksic
Gost
Moj Niksic

Hahahahaha e sta se radi sou🤣

marius
Gost
marius

Svaki dan se pitam, kad ce ovi politicari prestat da ovom narodu pune glavu raznoraznim losim, negativnim informacijama. Kad ce jednom za vazda shvatit, da su oni birani od naroda, da mu omoguce bolji yivot, a ne da misle , da je narod tu zbog njih, jer su oni kao @Bogom@ dati , da se njima ugadja.

Bibi
Gost
Bibi

A ne umijes ulicom hodat a jos bi oruzije da nosiš. Strogo preporucujem da se ovoj osobi u pokusaju radi svoje a I bezbednosti drugih nikako ne izda ta dozvola

21 maj
Gost
21 maj

Covjek koji treba sa je u zatvor na celu odbora za bezbjednost crne da crnje ne moze bit gore

Baćko
Gost
Baćko

Tebe Katnić treba odama da zatvori za ove teške izjave.Ne mozes se tek tako oprat od drzavnog udara, a ne polako samo.

Lovcen
Gost
Lovcen

E kukala nam majka

Edin
Gost
Edin

Antipatični cirkusant,iz Zete,na vučkovom platnom spisku,misli o sebi,da je bistar i duhovit.Ali,avaj…A i Spuž se primiče.Providna je opsjednutost,s Katnićem,koji ga je nakraju i poslao u ZIKS.Svjestan krvavog kola,u kome je zaigrao,koprca se,bezuspješno…

Bjelopavlići
Gost
Bjelopavlići

Osuđenom čojeku da daju oruzije, pročitaj ustav o osuđenim licima i licima koja su bili u zatvor.
I ovaj vodi sjednice i član je bezbjednosti kukala nam, majka.Au manje pričaj pa se ne boj.

AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Kako da mu se da pištolj kada hoće da se šaketa sa ljudima? Pa zar to nije definicija siledžije?

Marko
Gost
Marko

Evo ga jedan od tri jahača apokalipse

Tip Top
Gost
Tip Top

Priicemu se konacno zatvor jer ima novih dokaza o ucescu u drzavnom udaru uticaju Rusije sto ce biti brzo objelodanjeno pa sad sa halabuko pokusava da stvovi drugaciju atmosveru

Anderba
Gost
Anderba

I sam vidiš da je za tvoje dobro bolje da odeš u Spuž.

Što se čini!
Gost
Što se čini!

Viđi ti ustanika, hoće da ga naoružava država protiv koje ustaje!

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Trazi Milačiću da ti da dozvolu, za tomahavk.

Mico zabrdje
Gost
Mico zabrdje

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tajfun
Gost
Tajfun

Ti si gospodine Knezevucu osudjen pet godina za pokusaj drzavnog udara,sad pokusavas da se svetis Katnicu,sto vam je raskrinkao namjere.

Posteno
Gost
Posteno

Tuga kad nam ovaj covjek brine o bezbjednosti drzave

Cgcg
Gost
Cgcg

Kad će ovaj u zatvor?

Dejan
Gost
Dejan

Covjek koji treba daje u Spuz komentarise o ANB…..
Vjerovali ili ne….

Send this to a friend