Politika

Knežević: CG herojski ustala protiv fašizma i rekla istorijsko “ne”

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, u ime svih članova i simpatizera DNP-a, kao i u svoje ime, srdačno čestita svim građanima Crne Gore Trinaesti jul, kao jedan od najsvjetlijih datuma u našoj viševjekovnoj istoriji.

Knežević ističe da je mala Crna Gora 1941. godine na taj istorijski dan, čak mnogo prije nekih velikih država, herojski ustala protiv fašizma i rekla svoje istorijsko i slobodarsko „Ne“.

Knežević  istovremeno naglašava da osvajanje sloboda predstavlja neprekidan, trajan proces, te da pred svakom demokratskom zemljom uvijek stoje novi izazovi i dokazivanja, novi iskoraci za dobrobit i miran suživot svih građana.

Knežević ukazuje da su tekovine Trinaestog jula imanentne biću našeg naroda, i da ih treba uvijek iznova osvajati u svim sferama ljudskih prava i sloboda, uz spoznaju da na tim poljima vazda treba da bude borba neprestana za mir, prosperitet i napredak Crne Gore kao zemlje svih njenih ravnopravnih, poštovanih i miroljubivih građana, kojima su mir i prosperitet ideje vodilje u budućnost Crne Gore.

“Crna Gora se i kroz viziju Trinaestog jula uzdigla kao multinacionalna i multikonfesionalna država kroz vrijednosti koje je i danas krase, i na kojima uvijek treba istrajavati, jer predstavljaju zalogu naše mirne budućnosti i prosperiteta mladih generacija koje dolaze”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dr Agan
Gost
Dr Agan

Evo i Pipin naučio da se udvara penzionerima.

Titograd
Gost
Titograd

Kako te nije sramora da ih pomeneš? Ti koji sa četničkim vojvodom, rušiš Crnu Goru koju su oni stvorili.

ccccccc
Gost
ccccccc

Isto ko i ti, …..ustanak protiv CG….herojski ćeš ležat u zatvoru sve sa vojvodom ti…

kopernik
Gost
kopernik

Kako je grdan…

Cocorayco
Gost
Cocorayco

Samo cekam da ga proglase trecim srpskim ustankom. Onaj njihov od 7. Jula i ne slave. Kakav je to ustanak: Srbin ubio drugoga Srbina. Ali 13 julski je bio pravi. To ce sigurno i Amfi da potvrdi i odrzi parastos i odrzi prigodan govor.

...
Gost
...

Kakav životni gubitnik ! Ovo nema niđe sem kod nas. Katastrofa i čovjek i njegova partija. Katstrofa

ND
Gost
ND

Neko kome je Djurisic i pop maca uzor,cestita jedan od najsvjetlih dogadjaja u nasoj istoriji,sto Evropa nije imala,prvi pravi opstenarodni ustanak i to 1941. dok su ostali dizali ustanke 1944/45 kada se znalo ko dobija!! I ovaj nam to cestita…

Bosko
Gost
Bosko

Cetnici glume partizane.

Milo cetnik
Gost
Milo cetnik

Znas li ti ko je digao ustanak u CG,ko su bile vodje.Iskljucivo cetnici/

ccccccc
Gost
ccccccc

Mozda….al protiv svoga naroda…

Dzo
Gost
Dzo

Danasnja pokoljenja nisu ni do koljena nasim pradjedovima, lijepo me sramota kakvi smo postali, poltroni, lopovi, divljaci…hljeba bez motike bi vecina.

Frki
Gost
Frki

O cemu ti junace . A sta cemo sa tobom i druzinom.

z d
Gost
z d

Izgleda da je zaboravio da je Crna Gora ustala ne samo protiv okupatora nego i protiv domaćih izdajica (četnika, ustaša , balista) sa kojima je dotični u istom kolu.

FreeMontenegro
Gost
FreeMontenegro

u pravu si…al ti za saku rubalja je izdade a da nisi ni trepnuo…..kakav licemjer!

aha
Gost
aha

E preci vam se prevrcu pod zemljom. Knezevic je ostao dosledan onome sto mi Crnogorci jesmo, po istoriji, po tradiciji. Ali vi ste neki novi, moderni, poltroni.

...
Gost
...

aha,
Ti mi pričaš o istoriji i tradiciji….bagra!

kći patriote
Gost
kći patriote

Adio, FALSIFIKATI, LAŽNJACI, GUBITNICI KNEŽEVIĆEVOG PROFILA!

Mrgud
Gost
Mrgud

A vojvoda sta veli?

Send this to a friend