Politika

Knežević: DF spreman da bude dio dogovora za izbor sudija Ustavnog suda

Milan Knežević

Demokratski front (DF) spreman je da bude dio dvotrećinskog dogovora za izbor sudija Ustavnog suda, kazao je jedan od lidera tog političkog saveza Milan Knežević.

On je pozvao aktere parlamentarnog života da, uprkos razlikama među njima, otpočnu deblokadu pravosuđa sa dvotrećinskom podrškom za izbor sudija Ustavnog suda.

„I tako spasimo državu ustavne paralize i omogućimo stvaranje preduslova za donošenje izbornog zakona i pripremu izbora koji slijede“, rekao je Knežević za Dan.

On je naveo da u potpunosti odbacuju bilo koji narativ o tome da je DF blokirao, ili da će blokirati evropski put Crne Gore.

„Još u julu na sastanku s predsjednicima parlamentarnih stranaka smo iskazali spremnost da kroz parlamentarni dijalog sa dvije trećine i više glasova izaberemo članove Sudskog savjeta, sudije Ustavnog suda i vrhovnog državnog tužioca“, kazao je Knežević.

On je rekao da je, nažalost, ne krivicom DF-a, došlo do jednostranih kombinatorika bivše parlamentarne većine koja je, kako je naveo, bila odustala od dvotrećinske podrške za deblokadu pravosuđa.

„I sad kao rezultat imamo institucionalno lutanje u ćorsokaku“, kazao je Knežević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Thorn
Gost
Thorn

DF = srbijansko ruski sluge.
Sto se EU i Zapada tice svaka vlast sa njima je korak unazad i rampa za CG. U pamet se Crnogorci

Lipa
Gost
Lipa

Brom brom brom imaš li sto pametnije napisati ili ptiželjkuješ da nam u našoj suverenoj zemlji stranci odlučuju ko će vladati, zelja ce vas bit…

Danjo
Gost
Danjo

Pa licemjeru jedan sad je bila prilika prije par dana da glasate izbor pa niste htijeli. Jos je bio vas Soć ponudjen da bude sudija i opet niste htijeli i sad nesto pricas…makse da te ne gledam

maas
Gost
maas

Pa ljudi. Je li ovo moguce

Max
Gost
Max

Niste više 1.truba Beograda. Prva je URA .

Mongro
Gost
Mongro

A za uzvrat zahtijevate?

Hogar
Gost
Hogar

Ma super,dokazano fašistički(četnički) pokret i osuđeni za pokušaj terorizma da biraju sudije..srpski plaćenici,ruski plaćenici,spona politike i kriminalnih klanova,sve to zajedno.
#blago Ukrajincima,oni su već slobodni i slobodni su svaki dan dok god se bore.

Ljudi
Gost
Ljudi

Vi ste van svih kombinacija

Mads
Gost
Mads

URa i DF blizanci

Beli
Gost
Beli

Zar je ovo jos na slobodi ???

ime
Gost
ime

vi kojima se sudilo za drzavni udar da birate sudije?

Dedoni
Gost
Dedoni

A ocete sa DPS da glasate za izbor sudija i tuzilacki savjet

Send this to a friend