Politika

Knežević: I Krivokapić i Bečić priznali Kosovo

Milan Knežević

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kaže da su pregovori koje je sa predstavnicima tri koalicije vodio mandatar Zdravko Krivokapić, vođeni u cilju da u vladi ne budu autentični politički predstavnici srpskog naroda u Crnoj Gori.

“Namjera je da se kroz formu navodnog ‘ekspertizma’ uvede standard da izbori nemaju nikakvu važnost, što dovodi do toga da vladu sastavljaju neformalni centri moći, ratni profiteri, šverceri i medijski reketaši”, rekao je “Novostima” Knežević.

Iako je DF kao dio koalicije “Za budućnost Crne Gore” najavio podršku Krivokapićevom kabinetu, iz ove koalicije ne kriju nezadovoljstvo konceptom po kom se vlada sastavlja. Konačnu riječ o budućoj vladi, prema dogovoru, daće partije pojedinačno, kada mandatar saopšti predlog sastava ekspertskog kabineta.

“Za ovu situaciju vjerovatno ima i moje krivice. Mogao sam i sam, kao neki drugi, otići u neku od ambasada i saopštiti da posle 30. avgusta više nisam Srbin i tako se kvalifikovati da budem gospodin ministar. Ali, pošto nisam kao drugi, ostaću dosljedan svemu što sam zastupao i branio kao interes srpskog naroda, što je mnogo važnije od prolaznog ministrovanja”, kaže Knežević.

O tome što su zahtjevi DF o promjeni Ustava vraćanje srpskog jezika kao službenog, povlačenja priznavanja “lažne države Kosovo”, trobojke iz vremena Kraljevine Crne Gore kao narodne zastave, ukidanje spornih stihova Sekule Drljevića, glatko odbijeni, Knežević poručuje:

“Što se mene lično tiče, Kosovo je bilo i ostaće sastavni dio Srbije dok god se budu čula zvona u Dečanima i Pećkoj Patrijaršiji. A sigurno je i to jedan od razloga što nisam poželjan u vladi, jer bih sigurno inicirao povlačenje odluke o priznanju tzv. Kosova, a to svakako nije ‘fino, jer eksperti imaju drugi plan”, jasan je Knežević.

“Pošto su nam usta puna Kosova i Metohije, iako neki nikad nisu ni bili na njemu, podsjećam da je Crna Gora jedina država na svijetu koja je dva puta priznala Kosovo. Prvi put je to uradio Đukanović u oktobru 2008, a drugi put je tzv. Kosovo priznato u sporazumu lidera tri koalicije od 9. septembra 2020. godine. Zato kad budemo prozivali da će neki drugi izdati Kosovo, ne treba smetnuti s uma da ga je stara i nova crnogorska vlast priznala i izdala već dva puta. A evo prilike da pomognu Srbiji i povuku priznavanje ako hoće. Znamo da neće, iako se prave kao da hoće, posebno kad na svadbama dižu tri prsta i pjevaju: “Oj božure…”, zaključuje Knežević.

Knežević upozorava da je jasno da će neformalni centri moći uraditi sve da odlože popis u 2021. godini kako bi spriječili da se građani bez ikakvog pritiska i ucjena slobodno izjasne o nacionalnom identitetu, jeziku kojim govore i crkvi kojoj pripadaju.

“Izgleda da određeni djelovi buduće vlasti nikako ne mogu podnijeti činjenicu da će broj Srba na popisu biti značajno veći, da će procenat onih koji govore srpskim jezikom preći 60 odsto, a da će broj pravoslavnih vjernika SPC biti preko 95 odsto. Zato mi nismo poželjni u vladi. Neka niko ne sumnja, ni za pedalj nećemo odustati od svoje ideologije, niti ćemo dozvoliti još jednu prevaru i pokušaj asimilacije srpskog naroda u Crnoj Gori”, kategoričan je Knežević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Spuski
Gost
Spuski

Ja mislim daste vi vas DF dosabili i svojim biracima sa vasim izjavama

Aha
Gost
Aha

Jes moj Pipune kako te izigrase.

Rajko K.
Gost
Rajko K.

Nemaju petlju da izadju na nove izbore!

GostZ
Gost
GostZ

Hoce Kosovo da rijesi a ne znamo sta se desava s nasom drzavom 😂😂😂 hit od covjeka

Ja velju tako
Gost
Ja velju tako

Djesi Knezevicu profesionalni politicaru I Srbine po zanimanju, ti I Mandic I Medojevic ispod cenzusa, procitani ste. Na sledece izbore imace te sigurno sva trojica zajedno 3 posto. Zivjela Crna Gora.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ko te otrovo tim srpstvom kneževiću,uništio je neosporno jednog pametnog čovjeka koji je mogao dosta dobra donijeti ovoj napaćenoj zemlji,osvijesti se čovječe niko nije protiv srbije?!

Jasmina
Gost
Jasmina

Crna Cora je davno priznala
Kosovo. Sta se sad ovo zove.!?

Madagaskar
Gost
Madagaskar

Vi ste ono ekspertska vlada?😂😂😂

Bumerang
Gost
Bumerang

….i Vucic i Srbija….

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Tako je to, vi ste ga postavili za mandatara
a on oće koga on oće
Zato nećemo mi vas što idete u bg. za instrukcije !
Crnom Gorom treba da upravljaju Crnogorci
A ne Izdajnici !

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Ima li krtole po zeti pa pusti kosovo

nick
Gost
nick

Pipune i Medo, vi ste blentavi da date Krivokapicu, gorem od sebe, da bude mandatar. Medo bi bio 100 puta bolji premijer od ove neznalice sad.

Atos
Gost
Atos

Vide da je Krivokapić 1.000 puta popularniji od njih svih zajedno, pa ga i napadaju i uslovljavaju…od starta. Davno je bilo ono kada su napadali Dps, i narod se “čudio” što 30g nisu smjenili vlast. Pa ste to pravdali “fantomskim glasačima”. A što će kome “fantomski glasači” kad ima vas kao opoziciju. Da nije ovoga što ga ucijenjujete još je… Više »

SrbiSuTurci
Gost
SrbiSuTurci

Knezevicu ocigledno kao i svim profi politicarima koji su nesposobni stalu da vode, smetaju eksperti. Oni ne zele da prihvate da institucije trebaju da vode EKSPERTI, jer se jedino tako moze u boljitak. I trebaju izbori da budu irelevantni, i politicari trebaju da budu irelevantni, a institucije jake da bi drzava bila jaka. Ali naravno da to politicarima ne odgovara,… Više »

Pero s pumpe
Gost
Pero s pumpe

i Vučić je priznao Kosovo pa mu ne prigovaraš!

Lala
Gost
Lala

Tebe su trebali pitat. xD

Titograd
Gost
Titograd

Da je vječno nezavisno Kosovo!!!

Bokan
Gost
Bokan

E najdraze mi je sto Pipun kaze da nikad nece ni za pedalj odustati, jedino takonsam siguran da nikad vladati nece manijaci hahhaahahahha.. Postojala je opasnost da se dozovu i krenu proevropski, tada bi mogao narod i da ih mozda zagotivi ali nastavljaju staru pjesmu. Sto je odlicno naravno, samo nastavite svetosavci, nikad od vas srece

CGCGCG
Gost
CGCGCG

A śedi dolje ni Mataguže nebi mogo odbraniti a ne Kosovo o cemu pricas jadan nebio vidis li da se sprdaju sa vama oni koje ste vi izabrali.

Jokaš
Gost
Jokaš

A Vučić, tvoj mentor?

Mima
Gost
Mima

Pod ovim “autentični” misli “velikosrpski”!

Baraka
Gost
Baraka

Zar ovaj nije u zatvoru?

generacija 63
Gost
generacija 63

Koliko vjerujete u ovu vladu vidi se po tome što je već u veliko počela predizborna kampnja i borba za prosrpske glasače(govor Bečića na sahranu…)Ponavljanje prepričane priče o Kosovu… Pokušavate galamom da sakrijete svoj strah jer znate da će vas Srbija odbačit čim ostvari svoje ciljeve Počinjete da shvatate pokušavate sami sa birate mitropolita a ni to vam ne daju.… Više »

😀😀😀😀😀😀😀
Gost
😀😀😀😀😀😀😀

I ja.😀

smog
Gost
smog

Jesi li mogao smislit nesto kreativnije za svoje partnere Pipune?! Nevjerovatno je koliko si zeljan fotelje a ne promjena u Crnoj Gori?! Sto veli Mandic sa svojom “snagom” od 3,7%

Tajo
Gost
Tajo

Jesu li za ovo glasali posrbice ? Njima jedini cilj je da se na ime Crne Gore doda « srpska »
A to da se povecaju plate, standard zivota, iskorijeni kriminal i korupcija…ni rijec

Jasmina
Gost
Jasmina

Sta ste ocekivali.
Da kupite pune novcanike
Po ulicama. I da nista ne radite.
Dace vam ova nova vlada
Ne brinite. 🤗😊

Jaz Bordani
Gost
Jaz Bordani

Knezevicu najbolje da se pridruzujes CPS jer SPC te stalno vuce.

Mi smo
Gost
Mi smo

Kako je ovo ponizavajuce: autenticni….

Kapovac
Gost
Kapovac

Neće ve niko pipune, problem ste vi, ti i čiča mando, neće CRNA GORA četnike, mijenjate kurs pipune…

Novljanin
Gost
Novljanin

Moze li se pricati o vecim platama a ne o Kosovu? Bar godinu dana da je tema veca plata, bar godinu…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kosovo kosovo kosovo kosovo kosovo
Izvini brate, al ja ne znam za drugo

Biden
Gost
Biden

I Vučić će, kad mu nova SAD administracija naredi. Šta ćeš onda, Milane?

NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

pa to vam vaš sastavlja vladu što se bunite vi ste ga postavili za lidera vaše koalicije viste ga odredili za mandatora kako i zašto to vi znate a znate i što vam je činjeti nije valjda za sve kriv milo

Podrška
Gost
Podrška

Nisam mislio da ću ikad dat Pipunu za pravo, ali naspram ,,eksperata”, koje dovodi Cuca, ovi su zlatni.

MAKANJA
Gost
MAKANJA

Jesi li to htio da praviš Srbiju od Crne Gore junače?
Nešto si mi ljutit kao ,aaa?

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Pipune, odmori! Smjestili su te koalicioni partneri đe ti je i mjrsto.

Burin
Gost
Burin

Moj pipune, Krivokapic je bio na celu koalicije koje si dio. Kad slusam vas iz df-a, imam osjecaj kao da ga je dps postavio. Pogubili str se svi iz df-a. Ocigledno su vam vise odgovarale opozicione klupe. Ne snalazite se i idete sigurnim korakom ispod cenzusa na sljedecim izborima. I sretan vam put.

Konicki sin
Gost
Konicki sin

Ako Kosovo nije nezavisno onda se ti ne zoves Milan nego Ljirim

CG gradjanin
Gost
CG gradjanin

Najvise sto mi smeta kod DFa je njihovo ime.To je partija koja nema uopste pravo koristi termin Demokratska jer njihov partijski program nema nista sa Demokratijom.Zato mijenjajte ime u Srpski Front,Cetnicki Front,Radikalni Front itd. izbora imate dovoljno.

Konicki sin
Gost
Konicki sin

Samo jos ti da priznas i da se dozoves pameti

Milosh
Gost
Milosh

Kosovo je izdala njegova maticna zemlja. Ne moze Crna Gora izdati nesto sto nije njeno, kao sto to rade domaci izdajnici prema Crnoj Gori.

Role je king
Gost
Role je king

Kad ti je toliko drago to Kosovo, sto se ne preselis tamo

Rudo
Gost
Rudo

Vazda ista blebetanja.Ajde nesto novo majka mu stara.Dosadio si vise i svojima u kuci sa tom pricom. A Vucic nije priznao Kosovo.?Pravis mu alibi.Babi ti je to jasno.

KLM
Gost
KLM

Fenomenu
Citav svijet priznaje Kosovo
Ne vidim neku vaznost nasega misljenja

KATUNJANIN
Gost
KATUNJANIN

Pa dosta je te kuknjave vise…Dosadili ste i Bogu i narodu…Ili podrzite novu vladu ili na nove izbore pa kome opanci a kome obojci

Izmaštani svet
Gost
Izmaštani svet

I Srbi koji žive na Kosovu su priznali Kosovo. Eno ih u kosovskom parlamentu i vladi.

Rukoljub četnik
Gost
Rukoljub četnik

Ima li goreg čovjeka od onog koji nema svoje ja i dostojanstvo, nego zbog ličnog interesa mora da sjedi da ljudima koje mrzi! Ni glasovi mu ne pomažu, nema mjesta za njega u vladu, vječiti gubitnici ostaju gubitnici.

hans
Gost
hans

Šta izlupeta ovaj lik.Crni kukavci rade za 300€ svaki dan a viđi zašto ovaj lik uzme 2000€.

Maxo
Gost
Maxo

Becic je najbolje prosao on nikada nije rekao da podrzava ni srpski jez. Ni srpstvo ni srpski crkvu to je osoba koja sjedi ne na dvije vec na tri stolice njega mnogo ne sjekira ova situacija koja uopste ne odgovara pobjednickoj koaliciji mislim da ce mu se tako I vratiti jer ne cijene Crnogorci bas one ljude Koji umiju sa… Više »

Banjani
Gost
Banjani

Mi smo za Pravoslavizaciju.a ne za srbizaciju.katolik. Da je večna CG

Skols
Gost
Skols

Kakav otrov od partije. Pametna je Crkva i Krivi što ove sklanjaju sa strane,znaju dje bi nas poveli. Pocini malo lepi,pojedi malo pipuna

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

vele da se čuju zvona i u čikago …

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Da si i pošao u ambasade i rekao da nijesi Srbin ništa ne bi lagao Pipune. Samo si posrbica iz Crne Gore, kao i mnogi na žalost.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Knežević, sjedi đe si.. Davno bješe kad dinono napadao Dps, gotovo da se niko toga ne sjeća
Odavno samo opoziviju napadaš

Niksic 21
Gost
Niksic 21

Priznao si ga i ti Pipune cim si im takvima dao podrsku da formiraju vlast. S kim si takvi si.

Send this to a friend