Politika

Knežević: Na poslaničkoj listi Evrope sad ima Đukanovićevih i Roćenovih vedeta; stranci hoće da spoje PES i DPS

Milan Knežević

Ako pogledate poslaničku listu Evrope sad vidjećete značajan broj vedeta DPS-a i Milana Roćena i samog Mila Đukanovića, saopštio je, gostujući na Aplus TV-u, nosilac liste Za budućnost Crne Gore Milan Knežević.

“Vidjećete tu i neke sudske vještake koji su bili zvijezde suđenja za državni udar koji nisu mogli da otključaju jedan telefon a kamoli da vještače u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku“, naveo je Knežević.

On je podsjetio da je specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar 21. maja nacrtao konture buduće vlade u kojoj vidi i DPS i Evropu sad.

“Imate posjetu Milojka Spajića Eskobaru, takođe i Andrije Nikolića Eskobaru u roku od 2 dana. Da sam ja otišao da se vidim sa Eskobarom, a za mnom Andrija Nikolić, vjerovatno bi digli NATO avione i srušili bi moj avion negdje izviše Istanbula da nikad više ne vidim Crnu Goru. Ali kada oni odu da se vide sa Eskobarom i kada Eskobar u svojoj poslanici za 21. maj saopšti kakva treba da bude Vlada crtajući okvire buduće vlade u kojoj vidi DPS i PES, onda je to evropski put, evropski kurs, a sa druge strane se stvara neka izmaglica sumnji da u Crnoj Gori postoje politički subjekti koji su protiv evropskog puta“, naveo je Knežević.

Ocijenio je da je evropski put u Crnoj Gori je uništio Milo Đukanović.

“Imao je priliku i kao predsjednik i kao premijer i sad ove dvije godine, ne može da svede da su krive za sve ono što se dešavalo u Crnoj Gori. Šta god ja mislio o Zdravku Krivokapiću i Dritanu Abazoviću, oni nisu krivi za sve ono što je Crnu Goru učinilo Kolumbijom na Balkanu. Đukanović treba da zna da je on 70% kriv zbog stanja u kojem se trenutno nalazimo“, poručio je Knežević.

Predsjednik DNP-a smatra da su oni koji su vodili bezbjednosni sektor i u Vladi Zdravka Krivokapića i u Vladi Dritana Abazovića napravili haos u tom sektoru.

“Imali smo situaciju da je Dritan Abazović optuživao Koordinatora svih službi bezbjednosti Raška Knjevića da želi da ga ubije. Raško Konjević je optuživao Dritana Abazovića da imaju snimke kako švercuje cigare sa Radem Miloševićem i sa drugim kolegama iz Pokreta URA. To što su oni izrekli jedni za druge a vodili su bezbjednosni sektor najbolje govori o tome da, oni koji su se izjašnjavali kao Crnogorci, odnosno oni koji su bili privrženi tom evroatlanskom kursu o kojem govori Eskobar, su devalvirali tu ideju“, istakao je on.

Da li će demokratska ideja oko koje se okupila naša koalicija „Za budućnost Crne Gore“ biti u Vladi isključivo zavisi od građana Crne Gore, poručio je Knežević.

“Ukoliko nam građani Crne Gore daju podršku, mi smo spremni da budemo dio izvršne vlasti ali svakako da nećemo trpjeti nikakve ucjene niti ćemo prolaziti kroz ona scenarija ucjenjivanja kroz koja smo prošli nakon 30.avgusta. I to treba svi da znaju“, naglasio je on.

Slučaj oko Mila Božovića miriše na političku konstrukciju

Sve ovo što je tužilaštvo uradilo u slučaju Mila Božovića miriše na jednu političku konstrukciju u susret parlamentarnim izborima, uvjeren je Knežević.

“Iskazali smo svoje sumnje da ako tužilaštvo ne dozvoljava advokatima i Milu Božoviću da se upozna sa spisima predmeta iz onog dijela koji se odnosi na naredbu o istrazi i o rjesenju o pritvoru, onda smatramo da se krše njegova osnovna prava na odbranu, a o tome govore i mnogobrojne međunarodne konvencije. Ako tužilaštvo smatra da ima dovoljno dokaza protiv Mila Božovića zašto mu ne omoguće ravnopravnost oružja u pravnom smislu. Kada smo Andrija Mandić i ja bili pod istragom, imali smo djelimično uvid u spise predmeta, doduše to je bilo nešto simbolički i nije nam pomoglo ništa. Ali čak je i tužilaštvo na čelu sa Katnićem i Čađenovićem dalo nam uvid u spise predmeta i zato mislim da bi bilo dobro i zbog javnosti da se advokatu Mila Božovića omogući uvid u spise predmeta i da zna zašto je osumnjičen“, kazao je Knežević i dodao:

“Ono što je izašlo u medijima, odnosno što je definitivno izašlo iz tužilaštva kao odgovor na žalbu advokata Miroja Jovanovića je samo jedan spinovani segment koji je bio usmjeren isključivo ka novoj diskreditaciji Mila Božovića i ja bih najzad volio da tužilaštvo omogući njegovom advokatu uvid u spise predmeta“, saopštio je Knežević.

37

avatar
1000
31
6
0
 
35
GogaMitarmarkoEto takoOsaka
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goga
Gost
Goga

Ovim ljudima i dalje je milo i dps glavna tema izbora ! Pa vidi vam se po istraživanjima na koliko ste pali , dok ste živi pominjacete mila djukanovica, a 3 života još da imate, ne možete postici ni 30 % što je on iradio za crnu goru

marko
Gost
marko

Za Djukanovica se slazem , on je krivac za ,,kocnicu” u EU integracijama …kao i za situaciju u kojoj se nalazimo.
Medjutim , cetnjcka ideologija ne moze biti substitut ni za tako loseg Djukanovica …bar meni.

Mitar
Gost
Mitar

E pa vecina tako ne misli no pametnjakovici vele , aj da prepisemo zemlju srbiji pa cemo je vratit kad Milo podje put Dubaija. Oce to, vele cetnici …

Osaka
Gost
Osaka

Zna on odlicno za sta ga sumnjice.Ne trebaju mu spisi.

Niki
Gost
Niki

Nema više priče o njihovom poštenju.Pokazalo se da su gori od DPS-a.

Ljiljana
Gost
Ljiljana

Dokle ce se ovima i svima prividjati Djukanovic? Dosadise i bogu i narodu. Ajde da vidimo sta sad kad, evo, nema Djukanovica?

Eto tako
Gost
Eto tako

Sad su se Mickeya dovatili i nece pustat dok ga se boje….🤣🤣🤣

Ruki
Gost
Ruki

U svakom slučaju nije bitno što je pao dps, bitno da vi padnete za sva vremena

Observer
Gost
Observer

DF je dobio novog Meda

Ajd polako!
Gost
Ajd polako!

U svakom slučaju, seljački nacionalizam ima sve manju podršku među glasačima. Neka ga malo urbanizuju 😂

cccccccv
Gost
cccccccv

Batali se brate te priče više, ako je to sva tvoja priča? idi brate na vrijeme a kompanjon ti vojvoda, on posebno! samo znate Milo, Milo, Milo, dps, dps…

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Tandara mandara tandara mandara tandara mandara ….

Mitar
Gost
Mitar

Siguran budi da je to tako!!! Ali to je vama dobro jer ce onda jevropejci ( koji su ista ….. ka vi) uzet svu vlast!

Hamo
Gost
Hamo

Ja neznam šta se više čeka sa jednom litijom za Mila Božovića. Nevin čovjek trune u Spuž😂😂😂😂

Srbi u kanal
Gost
Srbi u kanal

Pa kad svi znamonda je isti Djukanovic postavio Milatovica a on mu kroz kampanju pomogao da pobijedi navodno pobinedivsi bas djukanovica skocio mu je rejting.. a sad ova boranina sto ce bit odbornici je nebitna.. najace je od svega sto je djukanovicev pulen pobijedio glasovima dusmana..😀😀😀

BMX
Gost
BMX

Smjenom DPS – a, odlaskom Mila Djukanovica sa vlasti i sa partijskih funkcija, tzv temeljnim ugovorom sa Crkvom Srbije vi ste izgubili smisao postojanja, jer bukvalno ne nudite nista osim praznih tlapnji, primitivizma, agresije, nevaspitanja i srbovanja od kojeg su se ljudi umorili svih ovih godina a vi se bas dobro obogatili. Potroseni ste. Tacka.

Trile
Gost
Trile

Ti i Mandić prvi na listi da bi se zaštitili od zatvora to vam je jedini spas ,no ako kazna bude velika završiste vi političku karijeru i odoste da berete jagode ,hahaha.

Eto tako
Gost
Eto tako

Mora nesto pricat.Ko bi radio u osnovnu skolu sad

Laban
Gost
Laban

Raško je pitao,potpuno logično,je li Rade sam ,,palio cigare”.

Me&I
Gost
Me&I

Ako je zaista tako, da će PES i DPS u koaliciju, pa onda neka je sa srećom, plus manjine, stabilna vlada, a i to bi bio dokaz političkih pomirenja. Da je sreće, tako bi i bilo, batalili bi se svih podjela, pa zajedničkim snagama, fokus samo na EU! Aj sa srećom!

Ivka
Gost
Ivka

Bas bi tebe neko glasao,borimo se za makar malo bolji zivot a vi za Srbiju,Putina,Kosovo…Makse castiti prostakluka vasega.Jos kad se “slatko”nasmije Andrija..
Ti,Vucic i Andrija_horor

Dedoni
Gost
Dedoni

Ao Pipune sto je muka ..neces u vladu ne brini

Pablo
Gost
Pablo

svi ovi poltroni i direktorcici sto ste ih postavili u Budvi ,gdje su vam na konvenciju? Nema ,izdali i vas kao i DPS 🤣🤣🤣 Sad ce da se vidi dje ce ko biti,tik tak …

Pero
Gost
Pero

Samo se magarc ne mijenja.

Kojo
Gost
Kojo

PES i DPS ce imat oko 40% podrske plus manjine, mogli bi imat stabilnu Vladu bez ucjena

Milić
Gost
Milić

neće pristati Dps na to …iz moralnih razloga…

Laban
Gost
Laban

Preko 50 %ako su projekcije tačne.

BITCH
Gost
BITCH

Mislite PES,URA i Demokrate

Kojo
Gost
Kojo

Mislim da bi se PES lakse dogovorio sa dpsom. Te dvije partije ce imat najvecu podrsku gradjana preko 20% i to bi bila izborna volja gradjana o kojoj se toliko prica

dr.ino
Gost
dr.ino

Sto bi sa onim predmetom sa aerodroma, kad si lazno prijavio ljude?
Pipun i koljenica zvuči kao basna, dako vas ekranizuju u crtani film pa da se na pink zavrtite!

Hogar
Gost
Hogar

Biće kako zapad odluči.Ako postoji interes,sve loše što je uradila Srbija preko svoje kriminalno-paravojne sekte i domaćih izdajnika poput vas iz fronta – biće poništeno bez problema.
#ne bih prognozirao da li će se desiti a da li je moguće – itekako jeste.

Vienna da je
Gost
Vienna da je

Milo bozovic je kriminalac…ponovi glasno

nenad_mne
Gost
nenad_mne

Imaš li ti kakav politički program, ili samo koristiš mahalska ogovaranja?

Ilir
Gost
Ilir

Zaludu sad pricaš Kneževiću jer odlazite u prošlost
Dobro ste sve osmislili i iztrgovali

Zorica
Gost
Zorica

Najbolje da sve koji ne misle kao vi da posaljete kuci ili u penziju i onda vi sami sa sobom vladajte , vadite oci jedan drugome…Evo dodjose vasi kadrovi i sve ode u tirinte, sve obesmisliste,vratiste nas sto godina unazad…i treba mi da mislimo o Kosovu…to nije nasa drzava bre.. neka Srbija razbija glavu ili vi idite u Srbiju i… Više »

Techno Pop
Gost
Techno Pop

I kod vas u koaliciji sve četnik do četnika, kandidati za Goli otok, pa tripimo i gledamo.

Jako
Gost
Jako

Ništa ne plači Milane. Slušao si Putina i Vučića. A oni tek znaju šta su prebjezi.

Send this to a friend