Politika

Knežević: Nacionalna bezbjednost države prilično ugrožena

Milan Knežević

Nacionalna bezbjednost Crne Gore prilično je ugrožena, kazao je predsjednik Skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.

On je to rekao nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost na kojoj se razgovaralo o navodnim vezama lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića sa južnokorejskim državljaninom Do Kvonom.

Knežević je novinarima kazao da je na sjednici Vijeća pročitano pismo Do Kvona koje je uputio premijeru Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

“U tom pismu objašnjava prirodu svojih odnosa sa (Milojkom) Spajićem i ono što je meni mnogo važnije jeste da sam bio u pravu – da postoje određeni laptopovi i telefoni, a oni se nalaze kod Suzane Mugoše“, rekao je Knežević.

On je naveo da je sada Mugoša adresa za dalje postupanje za to što je pohranjeno u laptopovima Do Kvona.

“Aktivnost Do Kvona je bila i regionalna, a čini mi se i bjelosvjetska. Bolje nam je bilo da je došao ISIL u Crnu Goru, nego ova kriptozajednica“, rekao je Knežević.

Kako je kazao, to što su čuli na Vijeću može se čuti u svakoj kafani u Podgorici.

“Mislim da je nacionalna bezbjednost države prilično ugrožena. Tužilac je dobio pismo juče, a da li će biti određenih radnji to je pitanje za Novovića. Ja bih saslušao Kvona i Spajića nakon izbora, ne bih to radio prije izbora“, kazao je Knežević.

On je ocijenio da se moraju sprovesti određene radnje i da se mora otvoriti taj lap top.

“Mnogo mi je važnije ko je sve iz kripto zajednice u Crnoj Gori, ko je sve iz te zajednice finansirao političke subjekte. Zaključak je da se ovo pitanje uputi predsjedniku države Jakovu Milatoviću”, naveo je Knežević.

On je naveo da je Kvon imao pasoše nekoliko država.

“Ovo pitanje se aktuelizovalo nakon što je advokat Kvona uputio pismo. To još jednom demantuje napade od Pokreta Evropa sad da koalicija ZBCG ima ikakve veze sa ovom aferom”, rekao je Knežević.

Upitan da li ovo predstavlja zloupotrebu institucije u predizborne svrhe, Knežević je kazao da zato misli da bi trebalo raditi nakon izbora oko tog slučaja.

On je upitao da li je zloupotreba hapšenje predsjednika opštine Budva Mila Božovića.

Knežević je kazao da u pismu postoje određeni navodi oko finansiranja kampanje.

“Abazović neka procijeni da li će vam otkriti neke navode iz tog pisma”, kazao je Knežević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BOSS
Gost
BOSS

Naravno kad si za Srbiju i Rusiju a obavljas vaznu funkciju ali jos malo

DANBO🇲🇪
Gost
DANBO🇲🇪

Reče srbijanski plaćenik pod kodnim imenom Pipun.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

ruski agent i optuzeni terorista vodi brigu o Drzavi nam koju usput i ne priznaje !! Toliko padamo da nam se dno i ne nazire

Po njima spaka
Gost
Po njima spaka

Kako su se udruzili u zavjeri protiv spajica pted izbore, sad Milojko vidis jako je bili djukanovicu samo je on imao velika pleća za razliku od tebe i jos ponesto pa mu nisu mogli nista dok nije vas postavio da ga zamijenite sli nema ljeba od vas..

Cheese
Gost
Cheese

Zadnjih dana su vidljivi koordinisani napadi tipova poput Abazovica, Knezevica, Mandica, Becica, Medojevica na PES i nesto manje ali stihijski na DPS.
Znajte da ste na dobrom putu kad vas ovakvi izdajnici napadaju! Demokrate samo zato sto idu u koaliciju sa URA-om gube najmanje 4% glasaca! Zajedno nece prec 10%.

PES na +32%, DPS na +30%

E jadovi
Gost
E jadovi

Zato sto im je najveca prijetnja pes i na kraju ce ti bijednici u koaliciju sa ovima istima sto im prave spletke i zavjere..

Komentator
Gost
Komentator

Ovo je nas spasitelj, no mi ne znamo nista…🤣🤣

marius
Gost
marius

Frka je vas izgleda velja ufatila jer ne znadete oće li vas ovaj Spajke zvat u novu vladu, a sve su izgleda prilike da neće, jer mnogo nešto u zadnji kraj pominjete tamo neke “ambasade”,koje to neće dozvolit. Biće da ste dobro obavjesteni od “vasih” ambasada.

Lukas
Gost
Lukas

Hahahahah Reče čojek koji je ugrozio državu i kojem se još sudi za taj slučaj. Zemlja čuda

Mrki PG
Gost
Mrki PG

Ti si 5*

Loš
Gost
Loš

Bogami nas fino čuvate.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Hahaha reče notorni petokolonaš i osta živ

Realnost
Gost
Realnost

Niko je nije ugrozio nego ste se vi svi izmedju sebe pougrozavali oko fotelja .DOGODINE

Jako
Gost
Jako

Hahahaha nema više hrabrosti poslanik Knežević a ne snalazi se najbolje u ekonomskim temama i ovom paničarenju po Spajiću…

Herceg Novi
Gost
Herceg Novi

Ugrožen sam od hiljadu popova što nelegalno borave u Crnoj Gori a sam njihov agažman je urušavanje drž.Crne Gore

🇲🇪Stubica🇲🇪
Gost
🇲🇪Stubica🇲🇪

Vi je ugrožavate i osporavate od vašeg političkog nastanka! !

Niki
Gost
Niki

Nismo mi ugroženi od Kvona nego od vas.

Nikolay
Gost
Nikolay

JEste, jer ti nažalost živiš u njoj. Pođi u tvoju matičnu zemlju i bićemo ok

Send this to a friend