Politika

Knežević: Neću sazvati sjednicu o izboru Vukšića zbog ignorantskog odnosa premijera

Milan Knežević

Jedan od lidera DF-a i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević obavijestio je predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da neće sazivati sjedicnu Odbora na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i davanju mišljenja. Razlog je sadržan, kako je saopštio Knežević, u ignorantskom odnosu premijera Zdravka Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na sjednicu Odbora 2. juns na kojoj je bilo planirano i premijerovo kontrolno saslušanje.

“Svaki pokušaj zamjena teza i politikantskog svakodnevnog kalkulisanja pojedinih medija i elemenata izvršne vlasti ne zaslužuje bilo kakvo javno određivanje i komentar. Ipak zbog crnogorskih građana imam obavezu da obavijestim javnost da sam predsjednika Skupštine Aleksu Bečića obavijestio da neću sazvati sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu. Moja je ustavna obaveza da spriječim svaki vid degradacije Parlamenta i odbora kojim predsjedavam i o tome sam obavijestio predsjednika Skupštine, koji je shodno Poslovniku i svojim nadležnostima zakazao sjednicu Odbora”, saopštio je Knežević.

Kako je dodao, dok god Krivokapić ne bude promijenio svoj odnos prema Odboru za bezbjednost na isti način će tretirati svaki njegov predlog upućen Odboru.

“Ako neko iz redova parlamentarne većine ili Vlade nije zadovoljan mojim radom u svakom trenutku može inicirati moju smjenu, ali ja neću ni za pedalj odstupiti od svojih Ustavom određenih nadležnosti u očuvanju uloge Skupštine”, naveo je Knežević.

Prema njegovim riječima, u dopisu upućenom Bečiću u jasno iskazuje spremnost da učestvuje u poštovanju Ustava i zakona, a ne njegovom gaženju.

“Bez obzira na uobičajene političke razlike sa predsjednikom Skupštine moram istaći da on i ja imamo korektnu i profesionalnu saradnju sa pozicije funkcije koje obnašamo u Skupštini”, zaključio je Knežević.

9

avatar
1000
9
0
0
 
9
DiplomataCg kontrasGordanaSamo polakostara podgorica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Diplomata
Gost
Diplomata

Drugim rijecima, neces da radis svoj posao.

Cg kontras
Gost
Cg kontras

Tik tak Knezevicu… A jedva čekam da padne ova većina

Gordana
Gost
Gordana

Nece te ni pitati, da znas

Samo polako
Gost
Samo polako

Naš doprinos zastranjenju mozga i obesmišljenju demokratije: INSTITUCIONALIZACIJA IZDAJE DRŽAVE. Ali, sledeći put neće biti samo tri mjeseca zatvora.

stara podgorica
Gost
stara podgorica

Tebi je mjesto u zatvor ili se skrasi u Zetu i sadi pipune da bar imamo koristi od tebe mi koji volimo pipune.

Nikola
Gost
Nikola

Pa, ti degradiras zdrav razum a ne Skupstinu… ne moras je braniti

Aky
Gost
Aky

Palite kucama da vas vise ne gledamo,sram vas vise bilo izdajnici !!!

Mtodor
Gost
Mtodor

Ko je mogao i pomisliti da se sa ovakvim likovima moze bilo sta konstruktivno i racionalno uraditi taj je ludji od njih. Ovo je cista destrukcija, zao mi je gradjani cg ali greske se placaju a vi cete ih debelo platiti vasim izborom od avgusta prosle godine.

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Pozorište u kući,nova epizoda!

Send this to a friend