Politika

Knežević ogorčen: Tuzima opština, Zeti kolektor

Knežević

Lider DNP Milan Knežević građanima Malesije nije čestitao samostalnu opštinu Tuzi, već je čestitku uputio, kako ih je nazvao. tajkunima, glasačima i funkcionerima DPSa u Zeti. Knežević je ljut što Zeta nije dobila status samostalne opštine, ali tvrdi da mu je jasno zašto su Tuzi dobili opštinu. On poručuje da, dok Tuzi dobijaju opštinu, Zeta “može da računa na kolektor”,

“Uz malo zakašnjenje zbog boravka na Kosovu i Metohiji svim tajkunima,glasačima i funkcionerima DPS – a u Zeti čestitam samostalnu opštinu Tuzi sa željom da u narednom periodu nauče od naših komšija u Malesiji kako se principijelno brane interesi sopstvenih građana i da uprkos foteljama i potrebama južnih djelova tijela možete makar jednom misliti na potrebe svih stanovnika Zete. Podsjetiću vas da su Zakonom o teritorijalnoj organizaciji 2006. stvorene dvije gradske opštine Golubovci i Tuzi sa jasno definisanim stavom da posle tzv. eksperimentalnog perioda i jedna i druga postanu samostalne opštine”, jasan je Knežević.

Prema njegovim riječima, nakon 12 godina eksperimentalni period za Gradsku opštinu Tuzi je završen, dok po svemu sudeći eksperiment za Zetu još uvijek traje.

“Pošto je svima u Crnoj Gori jasno da su Tuzi postali samostalna opština nakon podrške albanskog naroda DPS – u i njihovim satelitima uz jasno precizirane ugovore i dogovore koji su dodatno osnaženi nakon nedavno završenih lokalnih izbora u Podgorici, postavlja se pitanje što to nije u redu sa Zećanima,ili bar onim većinskim dijelom. A taj većinski dio već 12 godina na lokalnim izborima daje podršku DPS – u, taj većinski dio je i sad, mada u političkoj koroti za Migom Stijepovićem, opet podržao DPS i zajedno sa SD – om formirao većinu. Zato se nameće logično pitanje koja je razlika između Zećana i Malisora? I jedni i drugi većinski glasaju DPS, i dok ovi drugi dobijaju samostalnu opštinu, ovi prvi će dobiti regionalni kolektor u Botunu, dok će ove druge pride častiti i Skenderbegov spomenik. Ali mi nekako nije jasno da baš u trenucima kad se država Crna Gora bori sa pošastima prošlosti koje žele da je vrate u mračna podsjećanja zajedništva sa Srbijom, Zeti koja je prva država na ovim prostorima, iz koje je stvorena Crna Gora i bez koje nikad ne bi bilo Crne Gore, daruju kolektor i uzimaju ime. Jer Golubovci koji su samo jedna od 23 mjesne zajednice zvuči nekako natovski, pošto su upravo prve NATO bombe isporučene na Zetu, a kasetnih bombi i sad imamo više od paradajza i paprika. Međutim pošto je ovo slavljeničko saopštenje ne bih želio da ga trunim dodatnim paralelama kako oni mogu a mi ne možemo”, kazao je lider DNP-a.

Dodao je da mora postaviti jedno pitanje koje ovih dana opterećuje sve građane Zete, pa ako neko odgovori,dobro da jeste, a ako ne, opet je dobro, što bi rekao Kandid.

“Da li je tačno da je razgraničenjem nove opštine Tuzi i Glavnog grada, tj. Gradske opštine Golubovci, groblje u Matagužima pripalo opštini Tuzi a kapela ostala u Zeti?  Ovo pitam imajući u vidu da se ova tema otvarala svaki put kad bi se korigovale granice na štetu građana Zete, i da su svi nemušto izbjegavali odgovor na ovo pitanje,a mislim da Zećani, bez obzira za koga glasali zaslužuju odgovor. Ali za jednu čestitku ovo je i previše pitanja, zato još jednom na kraju :srećna opština Tuzi zetskom DPS – u a i nama kolektor, da ne bude da ništa nismo dobili”, zaključio je on.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zrno krstov
Gost
zrno krstov

kolektor dobar za zalivanje pipuna

Hamer
Gost
Hamer

Toliko antipatican a da više prostora uzima

KLM
Gost
KLM

Pa .ebiga oni su se izborili bili slozni i eto.U Zetu neko u klin a neko u plocu stobi stari rekli.

Smješak
Gost
Smješak

Neće Zećani nikad više biti složni, to zaboravi!! Al, možda stvarno jednog dana “prelome”!!!

z d
Gost
z d

Zeti je dovoljno što je iznjedrila ovu “vilu”.

milo balezina
Gost
milo balezina

Zecani ce da slave koljektor uz pjesmu:lja ljalja lja lja lja

Vladimir Sipcic
Gost
Vladimir Sipcic

Slavna ZETA Balsica,Crnojevica,Mrnjacevica pod hitno da dobije status opstine i da Podgorica i CG placaju porez Zeti na koriscenje Aerodroma,Plantaza,Skadarskog Jezera,KAP a itd…Zeta je nekad hranila cielu bivsu Yugu sad je sve utrto i zatrto…

Marko
Gost
Marko

Izgleda da ovaj fanatik granice između opština vidi kao neke državne. Samo on zna šta mu se mota po glavi, mada siguran sam da i kod njega vlada neka konfuzija. Ode potok iz mog dvorišta kod komšije, čije su ribe u njemu? Nije njemu lako!

pipunijada
Gost
pipunijada

samo da je kontra

veki
Gost
veki

zaslužili su da dobiju ,,koljektor,, Milane

equilibrium
Gost
equilibrium

Ako budeš napredovao stići ćeš do upravnika kolektora

Mojsije
Gost
Mojsije

Područna Zeta ima mnogo bolje šanse za razvoj u sadašnjem organizacinom stanju.Kolektor je vaša perspektiva Knezevicu.

Botun 1
Gost
Botun 1

Dobiće kolektor na kvalitetu, ako ti i na momenat uskočiš da ga vidiš.Teško da će, ikada biti puniji.

Stručno
Gost
Stručno

Pa ko je bolje prošao? Bolje je dobiti kolektor, da se ne truje voda koja se pije i kojom se zalijevaju lubenice, nego hraniti novu bulumentu administracije, koja će uskoro krv piti i privatnicima i svim građanima.

Jadran
Gost
Jadran

Nemas ti kad da se bavis tvojom Zetom i tvojom CG, jel moras da ides da srbujes po Kosovu i Beogradu

Boli ....ac
Gost
Boli ....ac

Pipune ćelija se čisti za tvoj Rijaliti dolazak

Send this to a friend