Politika

Knežević: Opozicionari da se izjasne o ukidanju sankcija Rusiji

Knežević

Nakon što se pojavila informacija da je Demokratska narodna partija uslovila dalje formiranje vlasti u Herceg Novom usvajanjem deklaracije o ukidanju sankcija Rusiji u lokalnom parlamentu, oglasio se predsjednik te partije, Milan Knežević. Ističe da nije tačno da uslovljavaju bilo kakav opozicioni dogovor već da samo insistiraju na poštovanju programskih principa.

“Umjesto da se lideri parlamentarnih partija izjasne o ovoj inicijativi, koju su dobili istog dana kao i DNP, oni su pokušali da, isturajući svoje nižeešalonske lakeje i baštovančiće, pobjegnu od izjašnjavanja. Pritom, vrlo jadno i jalovo, čine sve da preko profesionalno neostvarenih urednika u pojedinim novinama, falsifikujući činjenice, predstave DNP kao partiju koja će ovom inicijativom uslovljavati formiranje vlasti u Herceg Novom, kao i opstanak opozicione vlasti u drugim opštinama”, ističe Knežević.

On je pozvao Aleksu Bečića, Miodraga Lekića, Dritana Abazovića i ovlašćene funkcionere u SNP-u, da saopšte da li su za to da se u svim lokalnim parlamentima usvoji deklaracija o ukidanju sankcija Rusiji, koja bi bila proslijeđena Vladi na odlučivanje, jer je, kako ističe, ta inicijativa upućena njima i samo su oni nadležni da se izjasne o njoj.

“I da mi sa aspekta zakona i Ustava objasne šta je sporno u ovoj inicijativi, koju su dobili isto kao i ja, i kako je moguće slične deklaracije donositi u pokrajinama i regijama Italije, Mađarske, Njemačke i Francuske, koje, uprkos sankcijama sa državnog nivoa, ostvaruju ekonomsku saradnju sa Rusijom, a u Crnoj Gori bi to bilo kriminalno i protiv interesa građana”, dodaje on.

Prema njegovom mišljenju, očigledno je ključni problem što se za podršku ovoj inicijativi mora prvo pitati američka ambasadorka i Hojt Brajan Ji.

“A u međuvremenu, dok ne pronađu adekvatno obrazloženje, puno korisnih nejasnoća, stvoriti masovnu histeriju kako DNP planira sabotažu izbora Katića u Herceg Novom.  DNP nikad nije, niti će uslovljavati bilo kakav opozicioni dogovor, ali će insistirati na poštovanju programskih principa, za razliku od onih, koji su lokalnu vlast doživjeli kao privatni biznis, u koji im niko ne smije dirnuti.  Zato im ovom prilikom  i saopštavam, dok sam ja na čelu partije, niko nam neće iz tzv. američke opozicije i Soroševih tabloida određivati smijemo li podržati incijative koje bi trebalo da omoguće priliv investicija, razvoj lokalnih samouprava, i koje korespondiraju sa interesima građana Crne Gore”, ponovio je Knežević.

Lider DNP-a je istakao da posebno ne dotiču komentari SDP-a, jer to, kako ocjenjuje,  uopšte nije opoziciona partija, već klimakterična korumpirana politička raspuštenica, koju je napustio Đukanović, i koja sad krizira, jer se na njihovom nekadašnjem institucionalnom koritu sad maste kadrovi Ivana Brajovića.

“A to, što je nekadašnji predsjednik Skupštine OEBS-a, koji je “mirio” Rusiju i Ukrajinu, na crnoj listi Rusije, zajedno sa Milom Đukanovićem, može da bude vrlo korisno Krivokapiću, jer ako ih nekad zadrže na nekom od ruskih aerodroma imaće dovoljno vremena do povratnog  leta da “počnu ljubav ispočetka”.  A kad SDP spomene moju “nazadnost”, to doživljavam kao kompliment, jer dolazi od stranke, koja jedina u Crnoj Gori ima potpisan sporazum sa ISIL-om, čiji su borci dobili specijalan otpust kako bi na Kongresu SDP-a podržali pravu stranu istorije Ranka Krivokapića”, kaže Knežević.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
21 MAJ
Gost
21 MAJ

Mozes Pipune da blejis koliko mozes …to je posao drzave a ti si jedan sitni klosar koji tu zivi.

Ako
Gost
Ako

Pa i u pravu je. Neka kažu Demokrate koji su. Ostale znamo.

Кто дает деньги
Gost
Кто дает деньги

DF krece u osnivanje gradova – drzava ! S obzirom na njihovu srednjovjekovnu plemensku politiku , rjecnik i ponasanje, ne bi cudilo ni da nas vrate u praistoriju

Send this to a friend