Politika

Knežević: Priprema se progon srpskog naroda u Crnoj Gori

Jedan od lidera Demokratskog fronta Mikan Knežević reagovao je na današnji intervju dramskog pisca i univerzitetskog profesora Stevana Koprivice, i ocijenio da je on srbofočni, i tvrdi da predstavlja klasični obrazac za progon Srba u Crnoj Gori.

<<<Demonstracija huliganstva proglašava se humanitarnom priredbom<<<

Reagovanje Milana Kneževića prenosimo u cjelosti:

Današnji srbofobični intervju Stevana Koprivice redovnog odborničkog kandidata DPS-a za Herceg Novi, predstavlja klasični obrazac pripreme za progon i pogrom srpskog naroda u Crnoj Gori. Ovaj režimski apanažlija, grantoprež i srebroljubac, sa žiro računom usidrenim u Beogradu, a sekulodrljićevskim jarbolom u Crnoj Gori, izbljuvao je sav svoj jed dukljanizma i fanatizma na kojem bi mu pozavidjeli i ideolozi teorije rase i tla. Očigledno rezigniran što njegove dramaturške tlapnje ove godine nisu naišle na režimsko euro izvorište, Stevan Koprivica je odlučio da se svojom stilizovanom pljuvačinom pokuša kandidovati kod Morskog dobra, ne bi li do kraja ljeta, dobio makar dio neke plaže, gdje će do zalaska sunca izvoditi skečeve o Crnogorcima u Beogradu.

Ne skrivajući mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, državnoj zastavi Republike Srbije, tradicionalnim pjesmama iz Prvog svjetskog rata, i u konačnom Srbima u Herceg Novom, ovaj Đukanovićev zabavljač na dvoru je tvrdnjom, da posle onog veličanstvenog događaja na Kanli kuli, iza Srba ostaju samo fekalije, zaslužio krivičnu prijavu i trajnu zabranu boravka u ovom gradu. Ovoj piskaralskoj klapoćesini ni jednom nije zasmetalo što se Ulcinj pretvorio u Prištinu na moru, što ratni zločinac Ramuš Haradinaj ulazi u Crnu Goru sa obilježjima UČK-a, što izdajnička vlada Crne Gore u Kninu proslavlja pogrom 300 hiljada Srba, što nam učenice u osnovnim školama za Dan državnosti Turske izvode trbušne plesove kao da su u haremu, što medresa u Milješu nosi ime Mehmeda II Osvajača koji je pokorio Crnu Goru, što inicijativa o proglašenju Sandžaka kao prekogranične regije postaje državna strategija.

Ali mu smeta pjesma “Tamo daleko” izmučenih srpskih vojnika i naroda koji su na Krfu sanjali o povratku u otadžbinu, nakon što je Srbija izgubila trećinu ukupnog stanovništva ili 60% muške populacije u Prvom svetskom ratu. I sad se našao nekakav Stevan Koprivica da “intelektualno” urinira po civilizacijskoj žrtvi srpskog naroda, misleći da su njegovi fašistički stavovi mirotočivi. Očekujem da će nadležne institucije u Republici Srbiji reagovati adekvatno na ovaj vodopad mržnje Stevana Koprivice, i ne samo da će mu zabraniti bilo kakav rad u državi koju je pokušao oskrnaviti svojim svilenim primitivizmom, već da će ga proglasiti personom non grata i protjerati iz države. U trenutku kad se vodi najstrašnija institucionalna hajka protiv svega srpskog u Crnoj Gori, Srbija kroz pokazni primjer Stevana Koprivice treba da otpočne sa reciprocitetom i zaštiti svoje nacionalno dostojanstvo.

A za Stevana ne treba brinuti, raširenih ruku će ga dočekati u Tirani, Zagrebu, Skoplju i ostalim gradovima balkanske srbofobije.To je uostalom njegova davnašnja želja: da glumi Ovidija iz Banjana. Nazdravlje Ovidiju i na onom svijetu.

49

avatar
1000
32
17
0
 
39
FileopgAnaVinsentPravi građaninPravi građanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

poštovani gospodine Kneževiću gledajući vas vidim Miloševića, Karadžića, Mladića i ostale koje Srbi izručiše Hagu, ka vreću, a da ih je branilo pedeset baba i đedova. Vi ste osuđeni na pet godina zatvora zbog ,,branjenja srpstva”, a vas je na protestu isto branilo pedeset baba i đedova.

Ana
Gost
Ana

Hoce li ovaj huškač ikad odgovarati zbog svih izgovorenih bljuvotina?

Vinsent
Gost
Vinsent

Nije CG Marinkova bara dalje ruke

Krkota
Gost
Krkota

Ko zna na šta ovaj reaguje i s kim u glavi polemiše,
ali ovaj umobolni sastav nikakve veze nema sa Koprivičinim tekstom, pa ni biografijom.

Valjalo bi da se Knežević hospitalizuje ako neće na robiju zbog predratnog huškanja i svjesnog laganja.

Šakota
Gost
Šakota

Ne brani ga od drugih, brani ga od sebe

Krkota
Gost
Krkota

Od sebe treba da branim samo tebe

Zecanin
Gost
Zecanin

Pipune, jel bila plata u Skupštini?

Petko Petković
Gost
Petko Petković

Pipune – PST!

Ljubo
Gost
Ljubo

AKO BOG DA BRZIH DANA

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Vazduh trepti kao da nebo gori.
Sprema se Oluja.

freeMNE
Gost
freeMNE

Mogu da zaključim samo jedno: Ovaj bi strijeljao da može
Tekst gospodina Koprivice nema nikakve veze sa vašom interpretacijom.
Zar vi niste u Spužu gospodine Kneževiću?

free samples
Gost
free samples

prije ce biti da se sprema ambijent za jos jednu izbornu kampanju koja pociva na nacionalizmu DPS i DF i to sve sa dogovorom vjecite vlasti i opozicije

Marko
Gost
Marko

Da ste pročitali intervju ne bi toliko lupetali. Niti je pomenuo Srbiju, niti pjesmu, a malignitet vama svojstven je za tužbu. Zaigrali ste na prljavu kartu, opet vama svojstveno, obice vam se o glavu, kad tad

Ljuta
Gost
Ljuta

Hajde da ponovo pročitamo tekst….. kome je upucen..ko ga je naručio?
Sapienti sat!

Montenegro
Gost
Montenegro

Sami sebe progonite , kad bi se smirili ne bi vas niko dirao ali vi ocete ljeba preko pogace kao i u hrvatsku kao i u bosnu .. nine vam domozga doslo no bi opet nesto mimo drugi narod.. prvo treba da se osvijestite i da shvatite da ovo nije cicevac i srbija vec crna gora i da se tako… Više »

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Nije skroz u vinklo, ali za ovo sto je napisao potpuno u pravu !!! Medjutim, svjesno ili nesvjesno, politika df kojoj on pripada, potpomaze da na povrsinu tzv. novoosvijescenog crnogorstva upravo isplivaju upravo oni koji u nekoj regularnoj situaciji ne bi ni dosli u priliku da nesto kazu a kamo li da neko slusa ono sto pricaju. Nije prvi put… Više »

Terra nova
Gost
Terra nova

Priprema se tebe zatvorska ćelija.

Titograd
Gost
Titograd

E moj Milane. Da je barem to u naslovu istina. Ne bi me srećnijeg bilo.

Send this to a friend