Politika

Knežević: Priprema se progon srpskog naroda u Crnoj Gori

Jedan od lidera Demokratskog fronta Mikan Knežević reagovao je na današnji intervju dramskog pisca i univerzitetskog profesora Stevana Koprivice, i ocijenio da je on srbofočni, i tvrdi da predstavlja klasični obrazac za progon Srba u Crnoj Gori.

<<<Demonstracija huliganstva proglašava se humanitarnom priredbom<<<

Reagovanje Milana Kneževića prenosimo u cjelosti:

Današnji srbofobični intervju Stevana Koprivice redovnog odborničkog kandidata DPS-a za Herceg Novi, predstavlja klasični obrazac pripreme za progon i pogrom srpskog naroda u Crnoj Gori. Ovaj režimski apanažlija, grantoprež i srebroljubac, sa žiro računom usidrenim u Beogradu, a sekulodrljićevskim jarbolom u Crnoj Gori, izbljuvao je sav svoj jed dukljanizma i fanatizma na kojem bi mu pozavidjeli i ideolozi teorije rase i tla. Očigledno rezigniran što njegove dramaturške tlapnje ove godine nisu naišle na režimsko euro izvorište, Stevan Koprivica je odlučio da se svojom stilizovanom pljuvačinom pokuša kandidovati kod Morskog dobra, ne bi li do kraja ljeta, dobio makar dio neke plaže, gdje će do zalaska sunca izvoditi skečeve o Crnogorcima u Beogradu.

Ne skrivajući mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, državnoj zastavi Republike Srbije, tradicionalnim pjesmama iz Prvog svjetskog rata, i u konačnom Srbima u Herceg Novom, ovaj Đukanovićev zabavljač na dvoru je tvrdnjom, da posle onog veličanstvenog događaja na Kanli kuli, iza Srba ostaju samo fekalije, zaslužio krivičnu prijavu i trajnu zabranu boravka u ovom gradu. Ovoj piskaralskoj klapoćesini ni jednom nije zasmetalo što se Ulcinj pretvorio u Prištinu na moru, što ratni zločinac Ramuš Haradinaj ulazi u Crnu Goru sa obilježjima UČK-a, što izdajnička vlada Crne Gore u Kninu proslavlja pogrom 300 hiljada Srba, što nam učenice u osnovnim školama za Dan državnosti Turske izvode trbušne plesove kao da su u haremu, što medresa u Milješu nosi ime Mehmeda II Osvajača koji je pokorio Crnu Goru, što inicijativa o proglašenju Sandžaka kao prekogranične regije postaje državna strategija.

Ali mu smeta pjesma “Tamo daleko” izmučenih srpskih vojnika i naroda koji su na Krfu sanjali o povratku u otadžbinu, nakon što je Srbija izgubila trećinu ukupnog stanovništva ili 60% muške populacije u Prvom svetskom ratu. I sad se našao nekakav Stevan Koprivica da “intelektualno” urinira po civilizacijskoj žrtvi srpskog naroda, misleći da su njegovi fašistički stavovi mirotočivi. Očekujem da će nadležne institucije u Republici Srbiji reagovati adekvatno na ovaj vodopad mržnje Stevana Koprivice, i ne samo da će mu zabraniti bilo kakav rad u državi koju je pokušao oskrnaviti svojim svilenim primitivizmom, već da će ga proglasiti personom non grata i protjerati iz države. U trenutku kad se vodi najstrašnija institucionalna hajka protiv svega srpskog u Crnoj Gori, Srbija kroz pokazni primjer Stevana Koprivice treba da otpočne sa reciprocitetom i zaštiti svoje nacionalno dostojanstvo.

A za Stevana ne treba brinuti, raširenih ruku će ga dočekati u Tirani, Zagrebu, Skoplju i ostalim gradovima balkanske srbofobije.To je uostalom njegova davnašnja želja: da glumi Ovidija iz Banjana. Nazdravlje Ovidiju i na onom svijetu.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

poštovani gospodine Kneževiću gledajući vas vidim Miloševića, Karadžića, Mladića i ostale koje Srbi izručiše Hagu, ka vreću, a da ih je branilo pedeset baba i đedova. Vi ste osuđeni na pet godina zatvora zbog ,,branjenja srpstva”, a vas je na protestu isto branilo pedeset baba i đedova.

Ana
Gost
Ana

Hoce li ovaj huškač ikad odgovarati zbog svih izgovorenih bljuvotina?

Vinsent
Gost
Vinsent

Nije CG Marinkova bara dalje ruke

Krkota
Gost
Krkota

Ko zna na šta ovaj reaguje i s kim u glavi polemiše,
ali ovaj umobolni sastav nikakve veze nema sa Koprivičinim tekstom, pa ni biografijom.

Valjalo bi da se Knežević hospitalizuje ako neće na robiju zbog predratnog huškanja i svjesnog laganja.

Šakota
Gost
Šakota

Ne brani ga od drugih, brani ga od sebe

Krkota
Gost
Krkota

Od sebe treba da branim samo tebe

Zecanin
Gost
Zecanin

Pipune, jel bila plata u Skupštini?

Petko Petković
Gost
Petko Petković

Pipune – PST!

Ljubo
Gost
Ljubo

AKO BOG DA BRZIH DANA

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Vazduh trepti kao da nebo gori.
Sprema se Oluja.

freeMNE
Gost
freeMNE

Mogu da zaključim samo jedno: Ovaj bi strijeljao da može
Tekst gospodina Koprivice nema nikakve veze sa vašom interpretacijom.
Zar vi niste u Spužu gospodine Kneževiću?

free samples
Gost
free samples

prije ce biti da se sprema ambijent za jos jednu izbornu kampanju koja pociva na nacionalizmu DPS i DF i to sve sa dogovorom vjecite vlasti i opozicije

Marko
Gost
Marko

Da ste pročitali intervju ne bi toliko lupetali. Niti je pomenuo Srbiju, niti pjesmu, a malignitet vama svojstven je za tužbu. Zaigrali ste na prljavu kartu, opet vama svojstveno, obice vam se o glavu, kad tad

Ljuta
Gost
Ljuta

Hajde da ponovo pročitamo tekst….. kome je upucen..ko ga je naručio?
Sapienti sat!

Montenegro
Gost
Montenegro

Sami sebe progonite , kad bi se smirili ne bi vas niko dirao ali vi ocete ljeba preko pogace kao i u hrvatsku kao i u bosnu .. nine vam domozga doslo no bi opet nesto mimo drugi narod.. prvo treba da se osvijestite i da shvatite da ovo nije cicevac i srbija vec crna gora i da se tako… Više »

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Nije skroz u vinklo, ali za ovo sto je napisao potpuno u pravu !!! Medjutim, svjesno ili nesvjesno, politika df kojoj on pripada, potpomaze da na povrsinu tzv. novoosvijescenog crnogorstva upravo isplivaju upravo oni koji u nekoj regularnoj situaciji ne bi ni dosli u priliku da nesto kazu a kamo li da neko slusa ono sto pricaju. Nije prvi put… Više »

Terra nova
Gost
Terra nova

Priprema se tebe zatvorska ćelija.

Titograd
Gost
Titograd

E moj Milane. Da je barem to u naslovu istina. Ne bi me srećnijeg bilo.

Nera
Gost
Nera

Ovaj nabroja sve komšijske gradove kao neprijateljske?
Nemoguće je da Srbija nema prijatelja u komšiluku,kao što ovaj Knežević reče.

mačor
Gost
mačor

Galamdžija iznosi bombastične besmislice !

SEKULA DRLJEVIC
Gost
SEKULA DRLJEVIC

PROGANJATE VI CRNOGORCE,DRZITE U OKUPACIJI CRKVE NASE CRNOGORSKE,ZIDATE,PREPRAVLJATE,POSTAVLJATE LIMOVE NA RUMIJI,TABLE LAZI…
NEMA NAM NAZAD,NEMOAMO KUD MI CRNOGORCI SVOJE NE DAMO TUDE NECEMO

Ljuta
Gost
Ljuta

Imate u Metohiju svoje posjede..

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Ljutka, prepisaćemo sve metohijske tapije na tebe i metropilota pa ajte tamo i uživajte. Eto. Je li pošteno.

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Poklanjamo tebi i mitropilotu sve naše posjede u metohiji. Idite tamo i uživajte. Važi ?

Mima
Gost
Mima

Mislioče! Odmori.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Pjevali su kaze Knezevic “”pjesmu izmucenih srpskih vojnika na Krfu o povratku u otadzbinu nakon sto je Srbija izgubila trecinu ukupnog stanovnistva” prvo ovo je laz jer su oni bjezali a ne su se borili. A pjevali su pjesmu GDJE CVETA LIMUN ZUT. Dje to cvjeta u Srbiju limun zut niko nezna ako nijesu mislili da se vrate kao sto… Više »

Šta sta?
Gost
Šta sta?

Ala si se izlupetao…. Vojska se povlacila sa narodom, a njoj se takodje priključio i dobar dio Crnogoraca sa Mojkovca! Bice otuda limun žut!

Nikac
Gost
Nikac

Da, da znamo mi kad se vi vratiste 1918. ko je begao sa vojskom jos kazes i narod. Narod, zene i djecu su ostavili Austrougarima a elita se pivlacilasa sa vojskom dragocjenostims , sekali su staroga kralja preko gudura, kao iVojvodu Putnika dok ga nijesu spakovali za Francusku, ma su mu zabranili povratak nakon rata. Humanizam nego sto?

Bager
Gost
Bager

Da, naravno da je ” bilo” Crnogoraca. A sto onda Pasic ne pozva Kralja Nikolu na Krfsku deklaraciju? Zato sto je Pasic VEC UBIO CRNU GORU POSTO JE CRNOGORCE ISKORISTIO KAO TOPOVSKO MESO. LAKO JE BILO, PASICU POTOM UMARSIRATO U CRNU GORU, PROKLETI DA STE, ZA VIJEK VJEKOVA!

Filipa
Gost
Filipa

Mnogo je zabrinut! A kada ce u popravni!

Gile
Gost
Gile

Haha…tebe nece bit problem.imas traktor kući

Dukljanin
Gost
Dukljanin

bruka i sramota..pa ja Dukljanin..Montenegrin. Bi prvi sta da se Niko ne protjera..To je nemoguce u CG I CRNOGORCI su humana nacija..Zato umukni pipune

Fileopg
Gost
Fileopg

@Saopštenje poštovanog gospodina Milana Kneževića je satkano od kvalifikativa, uvreda i zamjena teza: 1. Niko nema ništa protiv srpskih zastava ali u srbiji. 2. niko nema ništa protiv srpske pjesme na tursku melodiju ,,tamo daleko” već protiv njene zloupotrebe u cilju prisvajanja dijela crnogorske teritorije. 3. Niko nema ništa protiv SPCa već protiv njene negacijske politike sa prizvukom klerofašizma prema… Više »

dagy
Gost
dagy

Ni mi nemamo nista sporno sto su takvim crnogorcima blizi muslimani i albanci od nas,docice sve na naplatu lagano samo,bitno je da su crnogorske pjesme autohtone kad ih pjeva zuti i druzina,zato ih niko ne slusa u cg a okolo nikad culi.

Zodiak
Gost
Zodiak

Ajde sa srecom! Koji Srbi, to ne postoji. Vi ste zamisljeni Srbi Knezevicu. Samoprozvani. Za

brat Srbin
Gost
brat Srbin

Malo je čudno da u zvaničnoj biografiji Stevanove kćerke Staše, zapravo Stanislave Koprivice piše da je srpska rediteljka itd.?

Marko
Gost
Marko

Što je čudno?

Bager
Gost
Bager

Pa, dobro, onda neka bude SRBIJANSKA REDITELJKA. Moze? Ok

niro
Gost
niro

Ti Pipune po faci ne ličiš na Srbina,tebe neće dirati

Arg
Gost
Arg

Pipuna cemo zadrzati da bi djeca znala kakva ne treba da budu kad porastu

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Ne liči ni na što.

Bnjj
Gost
Bnjj

Bravo za Kneževića fascinantan članak,još kad bi bio za otvorene liste a ne za partitokratiju bio bi najbolji Cg političar

Gusinje
Gost
Gusinje

Ma sta kazes bre-idi begaj !!!

ne s.ri
Gost
ne s.ri

Pipune, sve znamo o tebi, dosta si rekao

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Aman brate kapa do poda za svaku rjec👏👏👏

gaga
Gost
gaga

Mago iz R.Srpske,dali znaš čija je riječ “Aman”.

REPUBLIKASRBSKA
Gost
REPUBLIKASRBSKA

Znam Turska i dosta turcizma imamo u rjecniku kao i ti.

Montenegro
Gost
Montenegro

Zna kako ne zna.. jos u njemu tinja ta krv..

Piksi
Gost
Piksi

Ne mlati pipune

Send this to a friend