Politika

Knežević: Rekonstrukcija Vlade prije juna, Šavnik primjer izborne psihijatrije

Milan Knežević, Foto: A Plus TV
Milan Knežević, Foto: A Plus TV

Rekonstrukcija Vlade treba da se desi prije dobijanja IBAR-a u junu, jer je Vlada nestabilna i kriza vlasti u Crnoj Gori je i više nego očigledna, kazao je večeras u emisiji “Klub A plus” lider DNP-a Milan Knežević.

“Sto puta sam to rekao da rekonstrukcija treba da bude prije juna. Vlada mora da se stabilizuje. Ako ne dođe, nećemo se pomamiti zbog toga, ali realizacija mjera iz IBAR-a ne može se vezivati za koaliciju Za budućnost Crne Gore”, poručio je Knežević.

Podsjetio je da je ZBCG bila jedna od zaslužnih političkih konstituenata koji su odradili više nego dobre stvari za crnogorsko pravosuđe.

“Kuknjava je bila iz nezavisnih medija i evropskih zvaničnika da ćemo da usporavamo evropski put. Na kraju smo obavili sve naše obaveze”, kazao je Knežević.

Knežević tvrdi da prije mjesec dana u Crnoj Gori niko nije znao za IBAR.

“U Crnoj Gori 98 odsto građana ne zna šta znači IBAR. Bugarska i Rumunija su ušle bez realizacije 50 odsto tog IBAR-a. Ta se mjerila odnose inače na Vladu, a nosioci su Ministarstvo unutaršnjih poslova, Ministarstvo evropskih poslova… Kakve veze imamo mi iz DNP-a? Izvadili su IBAR kao iz rukava. IBAR nema nikakve veze sa DNP”, dodao je Knežević.

Šavnik primjer izborne psihijatrije

Govoreći o izborima u Šavniku, Knežević je kazao da je ta opština primjer izborne psihijatrije.

“Po svoj prilici lokalne izbore u ovoj opštini imaćemo iz četiri puta: po pravilima predsjednika države, po pravilima predsjednika Vlade, po pravilima opštinske komisije i po pravilima predsjednika opštine Šavnik. Prava je sreća što se slučaj Šavnika nije preslikao na ostale opštine”, ukazao je Knežević.

Govoreći o odnosu sa Novom srpskom demokratijom (NSD), Knežević je kazao da DNP sa tom partijom ima čvrsto partnerstvo, koje ne može biti narušeno.

“Ne osvrćemo se na medijske natpise. Ako dođe do kršenja sporazuma, mi nećemo biti u Vladi Milojka Spajića“, zaključio je Knežević.

O glasanju Vukićević protiv prijema Kosova u Savjet Evrope: DNP neće niko prevaspitavati

Komentarišući to što je članica DNP-a Maja Vukićević glasala protiv prijema Kosova u Savjet Evrope, Knežević kaže da je to stav 85 odsto građana i da DNP niko neće prevaspitavati.

“Ko je odredio da je glasanje za Savjet Evrope međunarodna obaveza Crne Gore? Je li to napisano u Ustavu? Želimo li da organizujemo referendum? Ne interesuje me šta pričaju Jevto Eraković i Danijrel Živković. Vukićević nije predstavljala niti Vladu Crne Gore, niti Kosovo, već DNP, a naš stav svi znaju. Ja sam ponosan na nju i ponosim se njenim stavom”, ukazao je Knežević.

Prema njegovim tvrdnjama, nakon glasanja Vukićević je napadana od strane “raznoraznog šljama”.

“Vukićević se zdravo i veselo vratila iz Pariza. To nije iznenađenje ni za koga”, dodao je Knežević.

“Abazović veći Srbin u Beogradu nego ja”

Pomenuvši bivšeg premijera i lider GP URA Dritana Abazovića, Knežević je kazao da mu je sad dobrodošlo da bude veći Kosovar od premijera Kosova Aljbina Kurtija.

“Ipak, brat Dritan to sve zaboravi i poravna kad dođe u “Tri šešira” ili “Nacionalnu klasu”, pa naruči “Marš na Drinu” ili neku drugu patriotsku pjesmu. Veći je Srbin u Beogradu od mene, ali ne ljutim se na njega”, kazao je Knežević.

Podsjetio je da je Abazovićeva Vlada dugo vremena bila u tehničkom mandatu.

“Za vrijeme Abazovićeve Vlade nema šta se nije desilo. Sigurno će se on na fakultetima proučavati kao fenomen kako da sa tri poslanika formirate Vladu koja je pala, pa da vladate u tehničkom mandatu. Ipak, ja za Dritana ne brinem. Naći će posao kao asistent Dejvida Koperfilda, ako ne bude želio da se bavi politikom”, kazao je Knežević u svom stilu.

Knežević je u emisiji takođe poručio da susretima sa liderima Republike Srpske i Srbije Miloradom Dodikom i Aleksandrom Vučićem ne izdaje Crnu Goru.

“Ne prihvatam da to može neko da stigmatizuje”, poručio je Knežević.

“Ujakova kadriranja su glasine”

Komentarišući informaciju koji je saopštio upravo Abazović da u Vladi Crne Gore kadrove postavlja ujak premijera Milojka Spajića, Knežević je naveo da su to glasine.

“Crnogorska politička scena je takva kakva je. Spajić je negirao taj dio ujakove involviranosti. Ako ima bilo kakvih elemenata, i Abazović i Jakov Milatović treba da se obrate tužilaštvu. Taj ujak nije nikakav državni funkcioner”, naveo je Knežević.

Govoreći o najavljenim izborima u Budvi, Knežević je kazao da će predsjedništvo DNP donijeti odluku o nastupu na izborima u toj opštini, u konsultaciji sa lokalnim funkcionerima.

“Otvoreni smo za svaki vid koalicije osim sa DPS-om i njihovim. Dobro je što će se izbori održati u Budvi, da se završi ova agonija i da građani konačno dobiju stabilnu vlast. Nemoguće je tamo bilo postići dogovor za izlazak iz krize”, zaključio je Knežević.

27

avatar
1000
26
1
0
 
26
MNE083TomoPolakoteSaleCrnogorac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
MNE083
Gost
MNE083

Vi ste najveci neprijatelji nase drzave! Sram vas bilo sta radite!

Tomo
Gost
Tomo

Hoćeš li napustiti politiku kako si i obećao ako ne uđeš u vladu ni iz 22 pokušaja 😂😂😂

Polakote
Gost
Polakote

Bice te zelja.Ni trunke obraza u ovoga🤤

Sale
Gost
Sale

Lagano čovek izjavi da je Vukićević predstavljala DNP….nisam znao da je DNP član Saveta Evrope…čestitam na neverovatnom uspehu… može li se onda znati kako je glasao predstavnik CG?… Na ova druga rijaliti laganja smo već više navikli, tako da nema smisla više komentarisati

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Kakav Savnik ja nemam pojma o cemu pricate.Izbrisite necivilizovane sa mape.Oni nijesu krivi sto ne znaju.Coban cuva ovcice.

Mirko
Gost
Mirko

Ne gledam i ne slusam TV Pink vec, vec Milana. Elitaaaa

OPET JA
Gost
OPET JA

Što se ti javljaš? Zar ne reče da napuštaš politiku i javni život.
No nije ti prvi put. Navika narod.

Sve vi cvjetalo
Gost
Sve vi cvjetalo

Evo ga postao je i psihijatar. Zbog ovakvih sa vise dijagnoza mi smo tu dje jesmo. Cekamo sto ce reci politicari, koji nas svadjaju i pljackaju. Zaista zivimo kao na psihijatrijskom odjeljenju dje se uz nas pristanak izzivljavaju nad nama.

Neko iz mase
Gost
Neko iz mase

Pomamiti, kuknjava dje mi zivimo

Tajfun
Gost
Tajfun

Velikosrpska,cetnicka,svetosavska klerikalna besjeda.

Cool
Gost
Cool

Sve me viš podsjeća ovaj lik na Vučića.Sprdnja od političara

Krcun
Gost
Krcun

“Rekonstrukcija Vlade treba da se desi prije dobijanja IBAR-a u junu”
Reče Pipun.
Cilj vam je znači stopiranje EU integracija.
Već vas vidim kako se sastajete sa Dodikom po tri puta nedeljno uz obavezan obilazak manastira. To bi bio sav vaš posao, jer su vam vrata civilizovanog svijeta zatvorena.

Vienia da je
Gost
Vienia da je

Ne kadrira ujak samo je najboljeg druga iz aikido saveza postavio za glavnog inspektora u anb …inace penzionisanog agenta anb …cisto da sve znaju i da su sigurni da ih niko nece hapsiti zbog kradja pronevjera i izdaje

marius
Gost
marius

Kakvi su vasi planovi sa CRNOM GOROM odavno znamo. To sto ste naumni ucinjet , ako udjete u vladu, to nam je demonstrirala vasa g-dja Vukicevic , sad kad je nedavno glasala protiv prijema Kosova u SE. Ako je to neka “nova Crna Gora”, mislim da vam to nece proc.

🇲🇪Tuđemil🇲🇪
Gost
🇲🇪Tuđemil🇲🇪

Žuri im se i da formalno preuzmu vlast!

SPC SEKTA
Gost
SPC SEKTA

Realti igrac sa jde oladi ZIVJELO KOSOVO

KomitaPg
Gost
KomitaPg

E tugo tuzna

Realan
Gost
Realan

Oooo “demokrate” Vučićeve i Brnabone…..Vučić oličenje demokratije??? 10 godina ste vi i Demokrate i vaš matični SNP vladali i slušali Miloševića..sankcije… ratovi… I sada morališete nešto!! Doduše zajedno sa DPS do 1997…da budemo pošteni. Ali ste gori od DPS-a!

toto
Gost
toto

iz čitave ove klike pipun zaslužuje najviše poštovanja. jer vazda kaže kako jes, odnosno kako on misli da jes. ne uvija u oblandu kao manda, ne glumi kao bečić, ne laže kao spajić. s njim makar znaš na čemu si, sa ostalima ni toliko.

Vucko
Gost
Vucko

Kakav neodgovorni poslanik. Kod Vučića ne bi bio ni Jovanov.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Pipune, i ti si Srbenda taman koliko i Dritan. Džaba vam pjeva Danica, pobjeći od porijekla ne možete. 🙂

Mira
Gost
Mira

Ajde vise sa rekonstrukcijom..sjaši

Iznogud
Gost
Iznogud

Pipune, taċno je da IBAR nema veze sa vama jer vi sve radite da ga država ne dobije. Vi ste otrov u Crnoj Gori, zbog vas je stanje kakvo je sada – kao opozicija sve blokirali što ste mogli a sad kao vlast podrivate nemire u drźavi i vodite tudju politiku – podji do Beograda ili ako ti basta do… Više »

Monarch
Gost
Monarch

Pipune dogovor je do kraja godine.Cemu frka?Sve velis tebi ne treba fotelja a zadavi se rekonstrukcijom.

Jovan
Gost
Jovan

Rekonstrukcija nakon presude za pokusaj terorizma. Logicno zar ne?

Tihomir 🇲🇪
Gost
Tihomir 🇲🇪

Pipune jesi li sadio krtole ili boraniju batalji vise Srbiju i Kosovo .

Realan
Gost
Realan

Hoće u Vladu koja priznaje Kosovo:)…Ovo nigdje nema ovakvog nemorala…koji su uveli apostoli…ono na sve pristajemo…ideje i program nebitni..samo fotelje i sluganstvo Vučiću.

Send this to a friend