Politika

Knežević otkazao punomoćje Rodiću, traži da mu se vrati pasoš

Predsjednik DNP-a i član predsjedništva DF-a Milan Knezević, uložio je žalbu na rješenje Višeg suda kojim mu je izrečena mjera nadzora-oduzimanje pasoša. Knežević je takođe opozvao punomoćje njegovim advokatima Goranu Rodiću i Andrijani Razić zbog, kako je naveo, kompromitacije povjerljivih razgovora i opstrukcije njegove odbrane.

”Razlog za opoziv punomoćja nije opstrukcija sudskog postupka, već opstrukcija moje odbrane, koja je započeta izlaganjem neosnovanom progonu advokata Gorana Rodića, kao i kompromitacijom povjerljivih razgovora koje sam imao sa njim kao sa svojim braniocem, pri čemu su mojim braniocima oduzeta i sva sredstva za rad i komunikaciju – mobilni telefoni, računari i lap-topovi”, navodi se u dopisu koji je Knežević uputio Višem sudu u Podgorici.

On je istakao da bez obzira na ovakve opstrukcije neće koristiti svoje zakonsko pravo da raži odlaganje zakazanog glavnog pretresa.

Rodićev telefon oduzet je krajem juna po nalogu Katnića koji ga sumnjiči da je u predmetu A2A počinio krivično djelo davanje mita putem podstrekivanja.

Viši sud oduzeo je u petak pasoše visokim funkcionerima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Njima su pasoši oduzeti na predlog Specijalnog državnog tužilaštva na čijem je čelu Milivoje Katnić.

 

 

Mandić i Knežević optuženi su za pokušaj terorizma uoči oktobarskih izbora prošle godine a početak suđenja zakazan je za 19, 20, i 21. jul.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva osim Mandića i Kneževića, te Mandićevog vozača Mihaila Čađenovića obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Edvard Šišmakov i Vladimir Popov kao i devet srpskih državljana.

Prema optužnici, 16. oktobra prošle godine je spriječen državni udar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prijatelj
Gost
Prijatelj

Sve bi dao da ga neko negdje pomene. Svako javljanje neinteligentno i dosadno.

Fcfjhf
Gost
Fcfjhf

Rijetko iritantan tip!

Gigi
Gost
Gigi

Kad mu vidim ove djozluke,posire mi se vidici

alo
Gost
alo

Hahahaha, ulozio zabu. Kakvu zabu, krastacu?

Send this to a friend