Politika

Knežević: Žele da Opštinu Zeta opet stave u sastav Glavnog grada, moguće blokade

Milan Knežević

Inicijativa za izmjene zakona koji bi doveli do samostalnosti Zete, predviđaju formiranje Opštine Zeta koja će opet biti u sastavu Glavnog grada i njeni građani neće moći da glasaju na lokalnim izborima u oktobru, tvrdi jedan od lidera Demorkatskog fronta, Milan Knežević.

On je kazao da u ovom trenutku potpisnici inicijative ne znaju koja će naselja pripasti Zeti.

“To znači da nema industrijske zone oko KAP, servisno-skladišne zone oko KIPS-a, da nema dijela Plantaža, Aerodroma Golubovci i koncesije na Morači ostaju u nadležnosti glavnog grada”, naveo je Knežević.

Istakao je da jedan dio predloga zakona predviđa da do formiranja organa, Opštinom Zeta upravljaju organi gradske opštine Golubovci.

“Ovo je totalni pravni abortus jer dolazimo do zaključka da sve ostaje isto”, istakao je on.

Isti je slučaj, kako je, naveo i u dijelu koji se tiče budžeta opštine.

“Itekako su se zabrinuli za rezultate izbora u Podgorici i Zeti, jer su oni pokazali da su kaskali nekih četiri, a sad i pet hiljada glasova. Neko se odlučio da na papiru napravi opštinu koja će biti u granicama Glavnog grada i koju će finansirati Ivan Vuković. Građani neće imati pravo da se izjašnjavaju na izborima krajem oktobra”, naveo je Knežević.

Jedan od lidera DF-a, smatra da je namjera jasna.

“Da se zaustavi svaka mogućnost moje kandidature za gradonačelnika Podgorice jer imam prebivalište u Mojanovićima, druga kuća od željezničke”, navodi Knežević.

Ponovio je ponudu da se ne kandiduje za gradonačelnika Podgorice, ako se Zeti da “prava samostalnost” i granice koje je nekad imala.

“Ovo im svakako neće prići. Krivicu za ovo snosi i SNP. Moraće da preuzmu odgovornost za svaku igru sa interesima građana Zete jer su odlučili da formiraju opštinu koja će opet biti u sastavu Glavnog grada”, rekao je Knežević i dodao da predlogom nema razgraničenja opština niti se zna što pripada Zeti “sem dva semafora”.

Ukoliko ne dođe do izmjene predloga, Knežević ne odbacuje mogućnost blokade saobraćajnica u Zeti i zaobilaznice.

“Znajući zetski mentalitet ako se bude insistiralo na ovakvom rješenju turisti će moći da kampuju u Zeti i oko Ćemovskog polja”, rekao je Knežević.

Send this to a friend