Politika

Ko je novi poslanik Socijaldemokratske partije

Adnan Striković

Nakon što je poslanik i lider SDP-a Raško Konjević izabran za potpredsjednika Vlade i ministra odbrane, a prvi sljedeći na listi, počasni predsjednik Ranko Krivokapić izabran za šefa crnogorske diplomatije, mjesto poslanika u crnogorskom parlamentu pripalo je Adnanu Strikoviću.

On je rođen 1979. godine u Bijelom Polju, gdje jezavršio osnovnu školu i Gimnaziju uz dobijena priznanja “Luča”.

Medicinski fakultet u Podgorici je upisao i u roku završio kao student prve generacije gdje je završio i postdiplomske magistarske studije i time stekao akademsko zvanje magistra medicinskih nauka.

Na medicinskom fakultetu u Beogradu je završio postdiplomske specijalističke studije i tako stekao stručno zvanje specijaliste ginekologa i akušera. Sudski je vještak za oblast ginekologije i akušerstva. Stalno je zaposlen u Opštoj bolnici Bijelo Polje. Otac je dvoje djece.

Politički angažman je započeo kao predsjednik mladih Pokreta za nezavisnu Crnu Goru Bijelo Polje 2006. godine, a od 2008. godine je aktivni član Socialdemokratske partije Crne Gore.

Od oktobra 2017. godine obavlja funkciju predsjednikaOpštinskog odbora SDP Bijelo Polje, a aktuelni je predsjednik i Glavnog odbora SDP Crne Gore. Adnan je takođe odbornik u lokalnoj skupštini u dva mandata.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zlatko
Gost
Zlatko

Srećno bilo i da radiš na dobro svih građana , suverenista🇲🇪🇲🇪👍

jowoglowo
Gost
jowoglowo

srećno

Send this to a friend