Politika

Ko je psovao Jokovića?

I osmi vanredni kongres Socijalističke narodne partije, na kojem je ozvaničen kraj skoro dvanaestogodišnje vladavine Srđana Milića, a nekad najjača opoziciona partija dobila novog lidera Vladimira Jokovića, nije prošao bez teških riječi, psovki i uvreda. Na kraju bilo je koškanja, guranja, ali i pesničenja, piše Pobjeda.

“Rat“ pobjednika i poraženih, uprkos pozivu novog lidera da treba očuvati jedinstvo partije, nastavljen je i na društvenim mrežama.

Mučna atmosfera na kongresu duboko podijeljene stranke kulminirala je već prilikom obraćanja novoizabranog predsjednika Vladimira Jokovića.

Psovka za “dobrodošlicu“

Na snimku objavljenom na YouTube-u, prilikom njegovog govora čuje se glasna psovka upućena Jokoviću.

“Da mi je neko prije dvadesetak dana rekao da ću biti kandidat, a ne predsjednik Socijalističke narodne partije, rekao bih mu da ima bujnu maštu. Nikad za tim nijesam imao želju, ali došao je jedan trenutak kada sam morao to da prihvatim i da preuzmem odgovornost”, kazao je Joković.

“Od koga, majku ti j…m. Kad si shvatio?”, dobacuje neko od učesnika kongresa.

Zatim ga neko ućutkuje, a ovaj kratko nastavlja, pa se nakon kratkotrajnog žamora sve smiruje.

Jokovića je ova psovka iznenadila, ali je vrlo brzo nastavio govor.

“Dobro, nervoza je malo prisutna, ali nadam se da će proći”, kazao je novi lider SNP-a i na kraju rekao da u partiji ne bi trebalo da se iko osjeća pobjednikom ili poraženim.

Prilikom proglašenja rezultata glasanja na kongresu bilo je tenzija.

Pobjednici su aplaudirali, a iz poraženog tabora čuo se povik jednog od delegata: “Doviđenja, idem u Front“.

Ko je malo nervozan?

Neki portali su objavili da je Slobodan Čavor, predsjednik cetinjskog odbora SNP, vidno iznerviran što nije prošao “njegov“ kandidat, opsovao majku novom lideru ove partije Vladimiru Jokoviću. Međutim, da li je to uradio on ili neko drugi iz njegovog okruženja na kongresu teško je utvrditi, a sam Čavor nije demantovao te informacije na portalima.

Čavor važi za jednog od najtvrđih pristalica bivšeg predsjednika SNP-a Srđana Milića.

Inače, poznat je i po incidentu koji se desio sredinom septembra prošle godine na sjednici Glavnog odbora SNP-a, kada se utvrđivalo kako će ta stranka izaći na oktobarske izbore i redosljed kandidata za poslanike na izbornoj listi.

Atmosfera na sjednici bila je na ivici incidenta, a kulminacija je bio kratki fizički obračun Slobodana Čavora sa Cetinja i Sava Palikuće iz Herceg Novog.

Čavor je ošamario Palikuću zbog toga što je on kritikovao politiku Srđana Milića.

Palikuća je naveo da je Milić upropastio SNP, što je revoltiralo Čavora koji je ošamario Palikuću. Teži incident je izbjegnut zahvaljujući prisebnosti vrha stranke.

Pesničenje i Fejsbuk

I nakon završetka kongresa nastavljene su tenzije prilikom izlaska poslanika. Pojedinci su se koškali i razmjenjivali uvrede, ali do ozbiljnijeg sukoba nije došlo. Opet, pojedini učesnici kongresa tvrde da je pesnicom udaren u glavu i najmlađi predsjednički kandidat Goran Dašić.

“Rat“ pristalica poraženih i pobjednika nastavljen je i na društvenim mrežama. Tako u Fjesbuk prepisci dva učesnika kongresa SNP, Žarka Pajovića i Mika Mojaševića, stoji da su sijevale i pesnice.

Mojašević pita: ,,Ako je kretao na tebe pesnicom Žarko“ Pajović: ,,Prvi ti“

Mojašević: ,,Nego ti je krivo što ti izgubi Snežana“

Pajović: ,,Miko zaletio si se na mene, ni jednu tebe riječ nisam uputio, tu su protrčali neki ljudi razdvojili nas i mene obezbjeđenje udaljilo, ti nisi bio ni delegat, ni u glavnom odboru, zašto su te doveli? Nemoj više da si mi i jedan kometar uputio“

Mojašević: ,,Nemoj da lažeš, lažeš to javno“.

Novi lider SNP-a je poručio da neće biti pobijeđenih i pobjednika i da mu je osnovni zadatak da sačuva jedinstvo u ovoj nekada najjačoj opozicionoj stranki.

Lijepa zamisao. Samo, da li će uspjeti da pomiri zavađene partijske drugove, ili će stranka i nakon ovog kongresa krenuti u dva smjera?

Pajović: Za mene više udbaška stranka SNP ne postoji

Žarko Pajović, delegat kongresa SNP-a iz Andrijevice, na svom Fejsbuk profilu napisao je: ,, Za mene više udbaška stranka SNP ne postoji. Idem đe su Srbi moji, to je DF“.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

i sa sa tobom ali kod Medojevica iako nikad nisam bio clan uvjek sam ih glasao….

urmileta
Gost
urmileta

Sramota od administratora!!! Ja obadva komentara dislajkujem,a vi lupate pluseve i to ne po jedan,nego početiri! ZNAM DA STE NEOBJEKTIVNI,ALI DA STE OVAKO OČIGLEDNO ,A SIGURNO PO ZADATKU DPS-A,NIJESAM HTIO DA VJERUJEM. NASTAVITE SA VAŠIM OBMANAMA!!!

Saša
Gost
Saša

Vi ste sprdnja od stranke,Milo KRALJU!

Ljuta
Gost
Ljuta

vrati se iz Emirata vidis da su bez tebe dpsovci izgubljeni

Frki
Gost
Frki

Vidi im slike hehehe.

nik
Gost
nik

haha dje li se poljubise

Send this to a friend