Politika

Ko je u trci za predsjednika Crne Gore

Zgrada Predsjednika Crne Gore

U Crnoj Gori će se 19. marta održati predsjednički izbori. Do sad je Državna izborna komisija DIK potvrdila dvije predsjedničke kandidature – i to jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Demokratska partija socijalista je juče odlučila da će njihov kandidat za predsjednika Crne Gore biti aktuelni šef države i lider partije Milo Đukanović. Iz DPS-a je najavljeno da će kandidaturu Đukanivića predati danas DIK-u.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić biće predsjednički kanidadat te stranke, odlučio je juče Glavni odbor Demokrata.

Zamjenik Pokreta Evropa sad Jakov Milatović ući će u predsjedničku trku ispred te partije. Demohrišćanska partija odnosno njen zamjenik Dejan Vukšić je odustao od predsjedničke kandidature i saopšteno je da će taj pokret podržati Milatovića.

Kanidaturu za predsjednika Crne Gore predao je i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ali je DIK nije potvrdio njegovu kandidaturu jer nije bila kompletna. Daniloviću je dat rok da kanidaduturu kompletira.

Nikšićanin Željko Matijašević kanadidat je grupe građana za predsjednika Crne Gore i on je juče Državnoj izbornoj komisiji DIK predao potpise.

I Crnogorski influenser Jovan Jodžir Radulović najavio je prije nekoliko dana da će se kandidovati za predsjednika Crne Gore i da će početi da prikuplja potpise za svoju kandidaturu.

Iz SD-a i Bošnjačke stranke je najavljeno da će njihovi organi partija danas odlučivati o nastupu na predsjedničkim izborima.

Za predsjedničku kandidaturu potrebno 8101 potpis podrške. Rok za predaju predsjedničkih kandidatura ističe 26. februara u ponoć.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zoran
Gost
Zoran

A dje je Abazovic? 😲

MadridJ
Gost
MadridJ

Pričajte što oćete, dobija Milo u prvom krugu!!

Darko
Gost
Darko

Ja mislio da se Jodzir sprda. U zadnje on ce bit najbolji kandidat od svih.

Bubamara
Gost
Bubamara

Nakon pobjede Mila odmah objaviti da Crna Gora postaje Kralhevina sa Kralhem na celu!!! Milo Kralj!

Bot
Gost
Bot

Ua političari, što bi lijepo da žive preko grbače naroda, ima li domaćina među kandidate ili su sve paraziti sa državnijeh jasli.

jovo
Gost
jovo

Vuksicu naredili popovi da se odrekne glasova familije

Sokoas
Gost
Sokoas

Milo Djukanovic 34 odsto
Andrija Mandić 27
Jakov Milatovic 19
Aleksa Bečić 9
Draginja Vuksanović 8….
……..
Drugi krug
Andrija Mandić 54
Milo Djukanovic 46

Atos
Gost
Atos

Ja imam razloga da glasam za Mila, potpisao je izmjenu zakona o Crkvi. Potpisao je Tužilački Zskon, potpisao je smjenu ambasadora, potpisao je Zskon o Predsjedniku….stvsrmo može da objedini i Srbe i Druge.. Jer je bio istovremeno protiv tih zakona koje je potpisao.. Idealan….smjepno, ali je tako.. I još govori za Dritana da je izdajnik.. Nije morao da potpiše ništa,… Više »

Brat
Gost
Brat

Atose, života ti, koliko puta moram da ti kažem nemoj preskočiti terapiju?! Ajde, ponovi još jednom što si htio da kažeš.

Lol
Gost
Lol

Ela a jesi ga pitao dje mu je narod bio sa 120$ penzijom, itd itd

Realan
Gost
Realan

Prvo je sve radio da izgubi izbore onda i dao drzavu izdajnicima. Tako da …

Nmk
Gost
Nmk

Glasaj ti te sto si i dosad , takvi su glasali Mila do 1997

Ananas
Gost
Ananas

Jedan glas vise, bravo! Briga nas za tvoje razloge :-)))

MNE083
Gost
MNE083

popij tabletu!

Send this to a friend