Politika ADVOKAT KRIVOKAPIĆEVE NVO LOVI SRBOMRSCE PO CRNOJ GORI

Ko pomene četnike i Amfilohija ne gine mu krivična prijava

Amfilohije (Foto: MCP)

Nevladina organizacija čiji je jedan od osnivača Zdravko Krivokapić, lider koalicije “Za budućnost Crne Gore”, uvela je manir da podnosi krivične prijave Višem državnom tužilaštvu i protiv pojedinaca koji svojim komentarima na Fejsbuk stranicama objave nešto što ima veze sa četnicima, Srpskom pravoslavnom crkvom, mitropolitom Amfilohijem, navodeći da je to sve usmjereno protiv Srba, te da građani koje su prijavili nijesu jedini “srbomrsci”, pišu Dnevne novine.

Javnost je upoznata sa prijavom koju je ova NVO podnijela protiv novinara i publiciste Ranka Đonovića zbog autorskog teksta u Dnevnim novinama u kojem iznosi svoje viđenje parlamentarnih izbora, ocijenivši da tom analizom Đonović širi vjersku i nacionalnu mržnju, te izaziva strah među srpskim stanovništvom.

Đonović nije jedini. Na tapetu NVO “Ne damo Crnu Goru” našlo se od 30. avgusta do 17. septembra petnaestak građana uglavnom zbog objava i komentara na FB stranici. Ne ulazeći u kvalifikaciju objava, te da li određene poruke podliježu krivičnoj odgovornosti, upada u oči tekst tužbi koje u ime pomenute nevladine organizacije podnosi njihov advokat Goran Čađenović.

Praktično svaku prijavu advokat završava na isti način:

“Naslovljeni organ krivičnog gonjenja ne smije gubiti iz vida da se više od trećine stanovništva u Crnoj Gori, za sada, izjašnjavaju kao Srbi i ponosni su potomci svojih časnih predaka…”

Čađenović u obraćanju državnom organu prvo iznosi laž da više od trećine stanovništva u Crnoj Gori čine Srbi, a potom ga na neki način upozorava da ima u vidu da ih je toliko “za sada”!

Zašto advokat ima potrebu prvo da iznese neistinu, a potom da potencira da je broj srpskog stanovništva u Crnoj Gori “za sada” više od jedne trećine? Očigledno da je ova nevladina organizacija potpuno sigurna da će se ostvariti plan srpske politike i projektovani nacionalni inžinjering o kojem javno priča istoričar Aleksandar Raković, da će na popisu u Crnoj Gori biti preko 40 odsto Srba i da će biti najbrojnija nacija.

A dok se to ne dogodi, treba nastaviti sa pravljenjem fame o ugroženosti Srba od crnogorskih građana koji na svojim FB profilima pominju četnike, što Čađenovića asocira na sve Srbe. Zašto je to tako, vjerovatno treba da ga pitanju oni koji su ga angažovali.

Među onima protiv kojih je podnijeta krivična prijava ni manje ni više nego Višem državnom tužilaštvu našli su se, primjera radi, izvjesna Nataša Karadžić, kao i Veselin Vujačić koji inače živi u Sloveniji.

U prijavi koja je objavljena na FB stranici NVO „Ne damo Crnu Goru”, advokat Čađenović navodi da je Karadžić na svom FB profilu „najvjerovatnije 15. septembra”, objavila sljedeći komentar: “Što bi Hrvat reka, četnika ni za komšiju, svaka li im je sveta’. Na to se svojim komentarom nadovezao Vujačić: “Hrvati središe svoju zemlju, a mi trpimo kad nijesmo imali srce Hrvata”. ..

Za NVO: “Ne damo Crnu Goru” ovo je izazivanje nacionalne i vjerske mržnje jer su, prema ocjeni njihovog advokata osumnjičeni mislili na sve Srbe, i imali “perfidnu aluziju” na dešavanja u Hrvatskoj tokom Oluje.

Zato je Čađenović u obrazloženju krivične prijave napisao da su ove objave direktna prijetnja upućena srpskom narodu, da su Karadžić i Vujačić ugrozili ne samo srpski narod u Crnoj Gori već i šire. Konstatuje da osumnjičeni nijesu usamljeni srbomrsci…pa je “nužno oglasiti ih krivim i najstrože kazniti”.

Tužba je podnijeta i protiv NN lica, za kojeg navode da se zove Bane, jer je “podstakao mržnju prema srpskoj etničkoj grupi” svojom izjavom televiziji N1 ispred Cetinjskog manastira 3. septembra ove godine. Izvjesni Bane izjavio da je unuk narodnog heroja i da “barjačit niko neće četničkim zastavama” ni na Cetinju ni u Crnoj Gori.

U izjavi koja je bila povod za krivičnu prijavu Višem državnom tužilaštvu navodi se da je Bane rekao i sljedeće: “Jednom su na traktore išli, može im se desit opet, znamo što je bilo u Sarajevo, mi to ovđe puštit nećemo” da bi na dodatno pitanje o razlozima okupljanja kazao: “Eno ga tamo jedan sa bradom, veliki zlotvor, to je jedini razlog zla u Crnoj Gori u posljednjih 30 godina…”

Advokat je ocijenio da Bane misli na Amfilohija, te da je to “izazvalo veliki osjećaj lične i nacionalne ugroženosti” mitropolita Srpske crkve u Crnoj Gori.

To što Amfilohije naziva Crnogorce nakotom, volovima, što kune i proklinje sve koji nijesu vjerni Rusiji, nema nikakve veze, to nije izazivanje mržnje, ali jedan Bane jeste zaslužio da se protiv njega podnosi krivična prijava zbog javne izjave sa skupa na Cetinju.

Advokat Krivokapićeve NVO još konstatuje da je izvjesni Bane “navodni unuk narodnog heroja”, da on nije “usamljeni fanatik”, i da je “izričiti pristalica nasilnog protjerivanja SPC i svih Srba iz CG”

Čađenović je takođe skup na Cetinju okarakterisao kao otvoreni poziv na istrebljenje Srba. Na isti način reagovao je prije par dana i istoričar Raković koji je u svom intervjuu jasno saopštio da je Cetinje kao Blajburg, da je skup ispred Cetinjskog manastira bio ustaški pir.

Zasad na ovakve konstatacije niko nije reagovao. Možda se neki Bane opet javi da Rakoviću i družini odgovori, makar po cijenu da dobije novu krivičnu prijavu. Ako pomene četnike. Mada ostaje nejasno zašto advokat Čađenović sve Srbe poistovjećuje sa četnicima!

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
4 C
Gost
4 C

… i dabogda mu živo meso otpadalo sa kostiju i bio proklet tri stotine i tri hiljade puta… Crna Gora je sad u tom fazonu. Nista IT tehnologija, robotika i start up – ovi. Samo Srednji vijek , litije & kletve ovde pale.

Teza
Gost
Teza

Ne padajte na trikove da je u Srbiji srbijansko.U Srbiji je srpsko,kao što je u Rusiji rusko,ne rusijansko.Z.Krivokapić je prosrpski političar nije procrnogorski.

Zoran
Gost
Zoran

Evo bas se nasekirah za pukovnika bia rista radovica i df srbadija.

Bobo
Gost
Bobo

Nije svaki srbin cetnik ali je svaki cetnik srbin !

Može biti
Gost
Može biti

Evo sam se prepao! hahahahaha Da vidim te koji će me poprijeko pogledati što sam Crnogorac u Crnoj Gori. 😉

Младен
Gost
Младен

Тачно је да је трећина Срба и биће нас и више од пола укупног становништва после пописа следеће године. Можете пукнути дукљани и милогорци тако вам је. Никад више комунизам и дпс лоповлук. Са тим је у Црној Гори завршено.

mrkela
Gost
mrkela

Crnogorci tražili ste gledajte !

Marina
Gost
Marina

Sto reci na ovu ogavnost?
Osim, ovo su Srbi !

Nikolass
Gost
Nikolass

mladenka mrs u srbiju

Milan
Gost
Milan

Nesrećniče

crna gora
Gost
crna gora

muci mutljavino,,takvi kao ti su se turcili za vrijeme njegosa i otomana sad nije nista drugacije..daj vjeru bijednu za veceru pihh nulooo

Dmajka 80
Gost
Dmajka 80

Ovi su ti mucevici najbogatiji tamo u njemacku 😅😅😅😅😅

Baba vanga
Gost
Baba vanga

Jesu to vec poceli da hapse hahaha
Sreća što ce milo opet doc brzo na vlast pa se ovi neće pitati donjih gaća

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Eo cemo morat ove iz DF-a izgleda zvat ka Voldemora u Hari Potera:

OnajCijeSeImeNeIzgovara 😂😂😂😂

Inok Arden
Gost
Inok Arden

Haha, isto pomislih

Patrolne sape
Gost
Patrolne sape

Moze li gandalf sivi onda

Radoznali
Gost
Radoznali

A mogu li pitat Amfilohija u koju crkvu su mu kršteni roditelji i djedovi, pošto u Crnoj Gori nije bilo no Crnogorske pravoslavne crkve?
Hvala Amfilohiju na odgovoru.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

🤣🤣 🤣kako je to tesko pogoditi, …
RISTOVI RODITELJI KRSTENI SU U
CRNOGORSKOJ PRAVOSLANOJ CRKVI!!!🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Gost
Gost
Gost

Svi smo mi Bane ♥️

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

ima li ko da nam objasni zašto su na štapu dvije zmije???????

Smjesno
Gost
Smjesno

To mu je spiritualni duh zmija. Ka sto je i on

Jacg
Gost
Jacg

To mu je totem

Mongro
Gost
Mongro

Bezsmisleno je sa njima voditi polemiku oko ovih stvari! Ovakve treba po brzom postupku tužiti i izreći sankcije. Sve ostalo je davanje im na volju da idemo putem koji su oni zamislili i sprovode: raspravljanje oko očiglednih laži koje šire o postojanju spc na prostorima CG, izvrtanje vrijednosnih stavova ne samo našeg društva nego i cijele EU i svijeta (četništvo… Više »

Marina
Gost
Marina

Glodju se oko fotelja a vec po hitnom postupku ruse,grade crkve,otvaraju niva konzularna predstavnistva po CG,ponistavaju zakone…. i sve to u nekoliko dana a jos nijesu ni poceli.

Marina
Gost
Marina

Jako im se zuri da poniste sve crnogorsko.
“ČUVAJ SE ONOGA KOJI OSJECA BIJES I KOJI ŽELI DA TO ZNAŠ !!!”
kaze jedna izreka.
Ne bih je ja prenebregla da sam na njihovom mjestu.

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Tacno tako!Crnogorski pokret treba organizovati peticiju pa Amfilohija i SPC tuziti i cerati ako trba do Strazbura.

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Niste tako pisali kad je 30 godina policija progonila sve koji nešto napišu protiv DPS-a

Onako samo
Gost
Onako samo

Vala ako se pisalo protiv nekoga pisalo se protiv DPSa. pa niko ne zaglavi u zatvor. Evo su i medije napravili da pljuju po DPSu i milione na to zaradili, a državu ostetili za neplaćanje poreza! Pa opet nisu kažnjeni.

delboj
Gost
delboj

Na lazinjaj.

Bernini
Gost
Bernini

Što ne diže glas kad je Amfilohije kleo po CG? P.S. Promijeni nick,ne kaljaj to ime. Poštenije ti je da staviš kralj Aleksandar.

Jacg
Gost
Jacg

Kakve veze ovo ima sa dps -om SRAM TE BILO

zoran
Gost
zoran

Koga su to progonili

Njegoš
Gost
Njegoš

Koliko si puta napisao nešto protiv DPSa i koliko te puta policija progonila? Ja sam pisao protiv DPSa bezbroj puta i nijednom me nije policija zbog toga nije ni pogledala. Zato ne LAŽI.

delboj
Gost
delboj

Protiv DPS-a su pricali i pisali i Susa i Marusa koliko god hoce i sto god hoce, bez ikakvih sankcija.

Ivan bd
Gost
Ivan bd

Po toj logici tvojoj pola drzave bi bilo zatvoreno ukljucujuci dezurne Vijesti IN4S i ostale. Ne mlati

MojaGora
Gost
MojaGora

Ali jesu Vijesti i Dan. A sad cute.

Marina
Gost
Marina

Kakav DPS ?
Ovi udaraju na drzavu.Otvoreno.

Marko
Gost
Marko

Mozda da se malo upoznaju sa Ustavom i nauci da su cetnici u CG isto kao i fasisti.

Gibanica
Gost
Gibanica

Čovjek koji se predstavlja kao “veza sa Bogom ” , je kunuo i proklinjao ljude , njihovu djecu , malu nevinu i čistu djecu , kao i njihov porod ko ga bude imao , proklinjao je hiljade ljudi u ime Boga , pošto on im “monopol” nad Bogom …. To vam je isto u krivičnom zakoniku kada neko ko je… Više »

Boźja pravda
Gost
Boźja pravda

Sve što je Amfilohije rekao za Crnogorce ja to njemu od srca želim.
Amin Bože.

viki
Gost
viki

amin ….

Marina
Gost
Marina

Bravo tebi!
Za primitivizam i neobrazovanost najefikasnije sredstvo djelovanja je strah.

Ass
Gost
Ass

Ima Zdravko cetnik i Amfilohije ljubitrlj genocidnih generala jos onkvih snimakaka pa hoce da se zastite….

Princ
Gost
Princ

Cetinje, 1993

Pihhhh
Gost
Pihhhh

Treba da se stide od samog naziva Organizacije.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Hahaha a kako drugačije?…. možda sluge okupatora, fašisti, koljači….. baš ste se razmazili!

Miladin
Gost
Miladin

Mi smo ugrozeni narod jer se izjasnjavamo kao crnogorci! Sramota!

Ivan bd
Gost
Ivan bd

Tek ces biti polako. Ovi jos nijesu vladu sastavili. Zamisli kada sastave. Bice kao 1919 ili ces biti srbin ili ces biti prognan ali na moderni nacin

Tamjan u prahu
Gost
Tamjan u prahu

Fašizam u najavi. Još da zapalite nekolike knjige tamo, ispred skupštine, gdje ste pekli prase. I

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Neko mi dokazi da Crnogorci nijesu Srbi i dacu im 1000 eura

Bobo
Gost
Bobo

Jes, srbine moji Piperi su pored Leskovca .

Śan
Gost
Śan

@srbocetnik vi ste potonja nacija u svijetu jedino su iza vas posrbice.

viki
Gost
viki

postoje dokazi mozes pogledati na internetu…dnk ne laze crnogorci i srbi -nidje veze…

Marina
Gost
Marina

Zasto li vas niko ne voli i zasto su svi pobjegli od vas da mi je znati ?

Jacg
Gost
Jacg

Mislis na one kratkopunjene mjesine…evo pocni odma od fizickog izgleda pa ceraj dalje ..aj ne mlati

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Cekam 1000e

Budi ti sto jes
Gost
Budi ti sto jes

Ti nemas pojma sta je Drzavljanstvo, sta NACIONALNOST a sta vjeroispovijest . Po vasem ko god je PRAVOSLAVNE vjere taj je SRBIN . NACIONALNOST ne moze biti dvojna kao drzavljanstvo a Crnogorstvo je NACIONALNOST. Ne mozes da za CRNOGORCE kazes da su Srbi jer onda Crna Gora nebi postojala a ne mogu biti nikako CRNOGORCI I SRBI

Dpero
Gost
Dpero

Kada se ovaj srbijanski pop iz viniCRNIGORCIMA za sve sto je javni rekao,kopilad,nakot i ostale bljuvotine onda cuveni advokatu pricaj o zakonu koji ne ooznajes

Šok
Gost
Šok

Ljudi su masovno podnijeli krivične protiv Zdravka Krivokapića za slanje onih pisama dan pred izbore

Aki
Gost
Aki

Ja moje nisam ni citala kad sam vidjela od koga je. Ni njegovo ni ostali politicki marketing sto mi ostavljaju na ulazna vrata nekolike partije

Support
Gost
Support

MenE ga nijesu ni poslali. Kako oni znaju đe im je zalud slati?

Riter
Gost
Riter

Trrrrt milojka

viki
Gost
viki

kakva pisma..

Marina
Gost
Marina

Kakvo je to pismo slao?Nijesam upoznata a bas me intersuje.Moze li neko da mi kaze?
Svaka cast narodu !

Ma,neka
Gost
Ma,neka

Je li to neka rgzekutorska nvo? Kad pokaznjavate sve one koji hoce da razure Ctnu Goru javite se. A bogomi, mi cemo se branit. Je li vi treba da disciplinujete Crnu Goru da se povinuje vasoj srpsko- srbijanskoj hegemoniji? Je li to ista matrica s pocetka 20.vijeka? Nece moci.

sds
Gost
sds

Zamislite da je Hitler utuzio sve koji su mu negodovali sto je nacista.

Hijo
Gost
Hijo

Bolje da se love oni koji vrijedaju konstantno Crnu Goru, Crnogorce i CPC. Ima ih more na internetu koji to stalno rade – iz zemlje i izvan zemlje. Nego sto ocekivati kad Mitropolit naziva CPC i Crnogorce najprimitivnijim i najvulgarnijim rjecnikom. Neka tuzi taj njega prvo, pa onda svoje primitivce i mrzitelje, pa tek onda ostale.

Sveznamuzalud
Gost
Sveznamuzalud

Kada valjanih argumenata ide se na kopanje po istoriji i traganje ko je bio cetnik, ko ustasa, ko ovo – ko ono. 21.vijek je. Ako smo gradjanska drzava, tu prestaje svaka prica ko je koje vjere ili nacije. Ide se na bolje sjutra svih nas zajedno. Ne radimo, ne cinimo nesto zbog cega ce nas sjutra biti stid. Zivot je… Više »

Roksana
Gost
Roksana

Sta tu nije jasno? Srpska crkva nije Crnogorska crkva. Srbi( janci) nijesu gradili crnogorske hramove no Crnogorci. I tacka. Crnogotska pravoslavna crkva je domiicilna prava crkva Crnogoraca. Osporite to ako imate dokaze. Nemate! Jasno da nemate.

Marina
Gost
Marina

Otimaci tudjih drzava,crkava,nacija!
Sto je sledece?

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Dokaza Roksana koliko hoces….

Evo ti jedan: Amfilohijevi roditelji su krsteni uCRNOGORSKOJ CRKVI.

Garinja45
Gost
Garinja45

Ovaj sistem prijavljivanja je napravila Dps vlast . Tako da nema ljutnje.

Nk.
Gost
Nk.

Za sve vam je DPS kriv…

Bernini
Gost
Bernini

Da je to tačno,kao što kažeš,onda je Amfilohije odavno trebao biti na robiji.

zoran
Gost
zoran

aj ne pricaj.pa ovi novi jos nijesu seli u fotelje a vec su gori

Lovcenac
Gost
Lovcenac

Istoričar Aleksandar Raković je elementarna nepogoda po mir u Crnoj Gori i čovjek koji svojim izjavama huška i ugrožava bezbjednlst naše zemlje, pa koliko god neko mislio da se radi o marginalnoj osobi

Marina
Gost
Marina

APSOLUTNO SI U PRAVU !
A takvih A.Rankovica ima na sve strane.
Treba izdvojiti najotrovnije i najopasnije djelove njegove opsrevacije i staviti da se to jasno vidi.
Kako njega neko ne procesuira?

Kika
Gost
Kika

Danas su u Crnoj Gori jedini ugroženi upravo Crnogorci i ljudi koji su javno deklarisani kao članovi DPS

Robin
Gost
Robin

Postalo je zaista ogavno cetnikovanje i zastrasivanje ljudi njihovom ideologijom i nacionalizmom

Roksana
Gost
Roksana

Važi. Nemoj da cujem vise da ste rekli da su Crnogorci Srbi jer to je laž i to je vrijeđanje Crnogoraca. Ja to dozivljavam kao uvredu i sporenje prava jednom narodu da ima svoje vjekovmo ime Crnogorac. Ko hoce da bude Srbin eto mu, ali ne moze biti Crnogorac sem gradanin Crne Gore!

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Tako je. Ne mijesajmo babe i zabe i sve ce bit odlicno. A to namjerno oni rade.

Marina
Gost
Marina

Tako je.I za mene je to VELIKA UVREDA.
Zasto oni stalno imaju potrebu da silom ljude ubjedjuju da su ono sto ne zele.
NISMO SRBI !MI SMO CRNOGORCI !
To je stvar osjecaja.
Ako se ti osjecas Srbinom ko ti je kriv?

Crna Gora NK
Gost
Crna Gora NK

Slazem se sa njima. I sa njima i sa ovima nasuprot njih. Treba zabraniti sve rjjeci koje se pominju u pogrdnom smislu sa bilo koje da je strane. To nam ne moze dobro donijeti, vec samo dalje podjele i neslogu. Podjimo od odnosa sa svojim bratom. Zelimo li stalno jedan drugom da prebacujrmo ili da zivimo skladno?

Bad boy
Gost
Bad boy

Ti kao Srbin kažeš da je riječ četnik pogrdna. Ako je riječ pogrdna onda je i onaj koji nisi to ime pogrdan. I još kažeš da ne treba da se pominju. I ja kažem : Ne pomenuli se

LJUBAV 🇲🇪
Gost
LJUBAV 🇲🇪

Tacno slazem se – ali ima jedan problem–
MI NIJESMO BRACA!!!!!!!!!!!!!!!!

Laki
Gost
Laki

Treba računati da ovo radi nova vlast.Ali oni gledaju selektivno.Njihove psovke prolaze ,a kada im se odgovori nova vlast tuži.Selektivna pravda neće proći.Pravda za sve

Support
Gost
Support

E moš mislit što bi ovi radili da im se da policija? Ne bi smio napisat “početnik” da ti ne zakucaju na vrata.

Milan
Gost
Milan

Tako i treba
Jos kad dodju normalne sudije
Bice ovo prava gradjanska drzava.

Šok
Gost
Šok

A biće ga i tebi “normalni”, kad te budemo tužili za svaki komentar napisan na portalima, a i te kako ih imaš sa lažnim imenima, pa ćemo da vidimon KAKO TAKO TREBA!

Bernini
Gost
Bernini

Sudije kao one iz 1918.?

agnus_dei
Gost
agnus_dei

pretpostavljam da bi se ti kandidovao bez razmisljanja za tog “normalnog sudiju”. 🤣

ruža i.
Gost
ruža i.

Vazi, isti ti nas kunu i nazijevaju Ustašama..

Milutin iz Surd
Gost
Milutin iz Surd

Čuj to,pa kako da ih zovemo sad,ravnogorci,dražini potomci

Bernini
Gost
Bernini

Četnička rehabilitacija neće proći,pa tužite dugi dan do podne.

rokenrola
Gost
rokenrola

Hahahaha , a ne izvjestavaste kad su hapsili zbog facebook komentara i sl…

Njegoš
Gost
Njegoš

Komentari su bili upućeni točno tome i tome i to sa prijetnjom i uvredama. Kako ćeš zvati četnika no četnik, a popa rista no risto, popa srpske sekte u CG od 1918.te.

Bernini
Gost
Bernini

A što dotični nije tužen zbog kletvi i uvreda na račun CG i crnogorske nacije? Četnička falanga u punom jurišu…..

zoran
Gost
zoran

Bas je to za uporedjivanje

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Vise ste dosadili o cetnicima,anfilohiju,1918,patriotama,nema posla u nas za navijek vjekova sa ovako primitivnim narodom,nismo daleko od africkih plemena ako i oni nisu malo ispred nas

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Evo izvinjavamo se Krivokapicu jer je RADO provodio vrijeme u drustvu četnika (za ovo me valjda ne mogu uhapsit).

Niko narod ne mrzi nego NE PODRZAVA VAS sto LAZETE narod i cinite sto cinite.

Lovćen & Hajla
Gost
Lovćen & Hajla

Pa kaže, Dok je god srba i Četnika ,na Balkanu mira biti neće, keaj citata

sssSektaStop
Gost
sssSektaStop

Dritane jeli ti ovo sloboda sram te bilo.

Jacg
Gost
Jacg

I ja kazem sto puta sram ga bilo sta napravise od za 20 dana sta ce xinjet za pola godine

Sanja
Gost
Sanja

Kada ćete se oglasiti na pljuvanje po Crnogorcima, Muslimanima, Albancima,… Nazivaju ih izmišljenim narodom, nakotom, stvorenim u Brozovom jajcu…? Oglatite se, osudite,… ukoliko ne mislite isto kao i oni koji to izgovaraju.

Marina
Gost
Marina

Pa misle naravno! A ko je nama kriv sto njih niko nije tuzio za sva nedjela koja ucinjese,narocito u proteklom periodu. Kad Mandic u sred skupstine poziva Srpski narod na rat,kad nose i crtaju srpske zastave po CG, kad gaze ustav,kad otvoreno govore da Srba “za sada” ima vise od 30% (sto sve govori o namjerama kako ce do toga… Više »

Marina
Gost
Marina

Poslo im je za rukom da dodju ovdje gdje su retorikom o “ ugrozenosti Srba” pa misle da ce time i 40% nagurati. Ako je iko ovdje ugrozen,ugrozeni su nesrbi a prije svega Crnogorci. I na tome treba stalno insistirati i stalno to iznositi u javnost. Cuce i vidjet ce to neko ko treba da cuje i vidi. Nece ovdje… Više »

Anđeljko
Gost
Anđeljko

Popovima nije mjesto za zlobne pjesme Bruka oko imaju obraza a nose Mantije radi kamuflaže

mrkela
Gost
mrkela

Svaka crkva je sluškinja Vlasti , ova služi srbijansku vlast ! Što tu nije jasno ?

delboj
Gost
delboj

Četnik. Amfilohije.

Leone
Gost
Leone

👌👍👍👍
Komentar na mjestu…

Śan
Gost
Śan

Kako se zovu oni sto pjevaju tudjoj drzavi sa tudjim barjacima i oni sto su okupirali Crnogorske crkve 1920 i oni sto pjevaju acu palokuci i krepalim cetnicima po Crnoj Gori?

SasaNK_ME
Gost
SasaNK_ME

Smrt fasizmu drugovi.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Njegos je reko zlo ciniti ko se od zla brani tu grijeha nikakvoga nije

Fortuna
Gost
Fortuna

Sloboda narodu

Bijeli Pavle
Gost
Bijeli Pavle

Idi potrci do Njegosa pa ga pitaj sto je reka

mrkela
Gost
mrkela

Kreće fašistička demokratija ! Ko sa njima neće ! Crnogorcima će staviti trake oko ruke kao što su stavljali ovima što ih sada zovu u koaliciju ! Imaju iskustvo čak u genocidu a ne u čemu drugom !

Joksim
Gost
Joksim

😂😂😂😂😂😂

Dragoljub
Gost
Dragoljub

Meni je samo žao onog naroda što tripuju da su veći vjernici od mene,a ustvai ih SPC iskoristila da pare sačuvaju od prihoda.
Pametni srpski rod hahahahaha Veseli se srpski rode sačuvao si pare Amfiju. hahaha

Brassel
Gost
Brassel

Kakva nezdrava nev. organizacija koja se samo bavi optuzbama… E zamisli tu katastrofu

Marina
Gost
Marina

Da se samo bavi optuzbama imala je do sada materijala za optuzbe na tone.Ali ona se bavi samo optuzbama za racun jedne,” pobjednicke”strane

Hfjek
Gost
Hfjek

Sto cine sekta.i cetnici sa.ristom radovicem…mracni srednji vijek

N.G.
Gost
N.G.

Svrha religije je da kotrolišete sami sebe, a ne da kritikujete druge.

Marina
Gost
Marina

SVRHA RELIGIJE JE DA UNOSI MIR ,DA STISAVA STRASTI I DA PUDE PRIMJER SVOJIM VJERNICIMA.
Da li se to desava u CG?
Da li crkva stisava i kiri narod?
S druge strane da li je crkva primjer svojim vjernicima.JESTE.
Vjernici je bespogovorno slijede u njihovoj “pomiriteljskoj i dobronamjernoj” akciji

Baraka
Gost
Baraka

Rezultati “ugrozenosti” Srba su vidljivi…od Hrvatske, preko Bosne do Kosova…. I sada su “ugrozeni”?! Dakle, nije dobro

sveto
Gost
sveto

Kako je to moguce, hocete li onda krivicnu prijavu i protiv amfilohija koji takodje siri vjersku mrznju, i mi krivokapicu mozemo podnijeti krivicnu prijavu protiv vase NVO koja nam uskracuje govoriti istinu i demokratsko pravo na istu.

Ivan ct
Gost
Ivan ct

Nadajmo se da ovi nece rat izazvati. Da nije Milo sta slagao u zadnjem obracanju na face?

Marina
Gost
Marina

A sto je to rekao Milo na face?Ja ne pratim te drustvene mreze?

ccccccc
Gost
ccccccc

Pa što ćemo kada ste četnici slavnih predaka hahahah

Ivan
Gost
Ivan

Znaci mozes da kazes laz da su crnogco pocrnjeli srbi ili nakot mozes i Milo lopove ali ne mozes izjaviti za nekog istinu da je cetnik. Pa super. Trazili smo gledajmo. Da je ovo Milo uveo sad bi srba bilo 1.5% kao 1945.

Marina
Gost
Marina

Eto.To je sustina.Njima se svako nepocinstvo moze,a nama se ne moze ni ono cime se oni u svojim obacanjima dice i ponose.

Marina
Gost
Marina

Najbolji odgovor na sve tuzbe bi bio pustati po mrezama snimke njihovih govora u proteklih 10 mjeseci.I skupstinskih i sa protesta.

Marina
Gost
Marina

Ali stalno pustati.Stalno da se vrte njihovi govori.
DA SE NIKADA NE ZABORAVE!

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Iscitaj ti koliko ih je bilo 1909 razumeces da zivis u neznanju.

Raki
Gost
Raki

Ustaj gradjanska crna goro…ne dajte da vam popovi vode drzavu

Support
Gost
Support

Ne ustajem ni mrve. Nijesam se dizala ni zbog pametnijih, a ne zbog ovih avetinja.

Marina
Gost
Marina

Samo ti sjedi pa ce ti uskoro biti tijesno i tu gdje sjedis!

Raki
Gost
Raki

Dzaba vam je sve…htjeli ste abazovica da preveslate i iskoristite…procitao vas je na vrije…nista od vlade…vanredni izbori

CG_Barski
Gost
CG_Barski

Daje Bože Raki da Dritan ostane pri svome,jer ako ga ovi u potpunosti preuzmu kukaće nam Crnogorska majka ja ti zborim 🙁

Support
Gost
Support

Može. I svi za Dritana. Pokazao je da nije potkupljiv i četnik. Može i za Bečića, mada njegovo mudrovanje i ćutanje na zapaljive teme ide na živce.

Edw
Gost
Edw

Iskompromitovao se Dritan. Treba da prepusti nekom drugom.

Sanja
Gost
Sanja

Kada ćete se oglasiti na pljuvanje po Crnogorcima, Muslimanima, Albancima,… Nazivaju ih izmišljenim narodom, nakotom, stvorenim u Brozovom jajcu…? Oglatite se, osudite,… ukoliko ne mislite isto kao i oni koji to izgovaraju.

Edw
Gost
Edw

Govore da prisustvo muslimana u CG truje duhovnost čitavog društva, da LGBT izazivaju poplave.

Marina
Gost
Marina

Eto.I sve ovo i jos mnogo toga “bivsa” vlast i “ nevladine organizacije” nijesu sankcionisali ali kad kazes cetnik odmah slijede sankcije.
A zasto da ih covjek pita?
Jel to nesto uvredljivo?
Pa da jeste ne bi buduci premijer sjedio s njima i pjevao njihove pjesme.
On je sigurno ponosan na to.

Marina
Gost
Marina

Misle isto.Pokazali su ti da misle isto.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Kome zakon leži u topuzu tragovi mu smrde nečovještvom

Markoza
Gost
Markoza

Sramota za ovakve piruke. Ko je Amfilohije svesteno lice ili politicaar. Politicar koji je izasao iz crkve i koji se uveliko bavi politikom. Ovo je pretuzno da u jednoj licnosti i opredjeljenju kao sto je njegovo toliko mrznje prema svemu Crnogorskom.

Saša
Gost
Saša

Kada ćete podnijeti prijavu protiv onih koji Crnogorce nazivaju nakotom??

Svijest
Gost
Svijest

Bruka se od države napravi.Čista okupacija.

Joxim
Gost
Joxim

Misli se na Milogorce. Crnogorci smo svi mi u CG samo sto nazalost neki to ne misle, ali promijenice se i to.

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

1. Milogorci ne postoje, izmisljeni termin i to vrlo fasisticki.
2. Crnogorci NIJESU Srbi. Pogresno su vam rekli.

Jacg
Gost
Jacg

Pusti ti te fore..znate vi ko je milogorac jel..da ne citate misli ljudima mozda pihh sram vas sve bilo sta vam cine srbijanci od vaseg sopstvenog naroda

nebuloza
Gost
nebuloza

Ima tih patriotskih organizacija masu, kad mogu da organizuju 50000 ljudi valjda mogu da napišu prijavu…

Mujo
Gost
Mujo

Treba tužiti i za to i za ovo. Još jednu organizaciju treba naći da podnosi tužbe za takav govor. Treba da se zna da za nacionalnu mržnju postoje posledice, ako ćemo ovaj narod da mirimo.

Marina
Gost
Marina

Kratko i jasno.

Marina
Gost
Marina

Pustati stalno njihove govore po drustvenim mrezama!

UFO
Gost
UFO

Eto poceli su da prepisuju od predhodne vlasti. Pa nismo vas glasali da radite isto sto i DPS!!

Mirko
Gost
Mirko

To je to, sto procitah nedje komentar doveli su nas da biramo izmedju cetnika i lopova na jednu stranu i lopova na drugu stranu. Mene brine to sto gradjanske stranke poput URE dobila malo glasova, mislio sam ce imati mnogo vise glasova. Nema ovaj narod je toliko primitivan i zatucan sa jedne strane crkvom a sa druge Milom i Duskom… Više »

delboj
Gost
delboj

Da prostis, DPS je mnogo toga radio ali nikad nije progonio zbog izgovorene rijeci jer bi Vijesti i raznorazni poslanici odavno po apsu bili.

Marina
Gost
Marina

I ne samo oni.

♒👆📵
Gost
♒👆📵

Pop zalijeva, dolijeva, ali vinograd ne okopava.

♒28
Gost
♒28

Popovi bi se morali moliti, a ne vladati

mrkela
Gost
mrkela

Popovi su vazda u službi vlasti , samo što su ovi u službi vlade srbije !

Jacg
Gost
Jacg

Jel moguce sta se ovo desava..nema hoce da zatru sve crnogorce i kraj..uzas ovo je preslo normalne granice..ako je iko do sad mislio da su namjere srbije da nas izbrisu kao naciju sala .. sad nema sumnje nikakve OVO JE OZBILNJO..SRAMNO STA SE DOPUSTA U NASOJ ZEMLJI PREMA NASEM NARODU..
OVO JE CISTI PROGON CRNOGORACA

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Ocete li hapsit i one sto laju o Crnogorcima, A NEMA STO NE LAJU?

Ćeta
Gost
Ćeta

Koluko su oni lajali za Mila i za Crnogorce svi zatvori bi trebali da budu puni,Milo je za njih izmislio demokratiju

Ups
Gost
Ups

Jel javio neko SPC da ovo nije srednji vijek i da lov na vještice više ne pije vodu!
Mogu da budem šta hoću, da mislim šta hoću, mogu da kažem ono što mislim!!! A nijesam vještica – samo biće koje misli!

Marina
Gost
Marina

Nije srednji vijek ali je 1984.Orvelova

Slobodna CG
Gost
Slobodna CG

Naravno da oni koji lazno govore da odgovaraju pred sudom za lazi i podvaljivanje. Zna se da su cetnici naoruzana formacija koja je djelovala od 41.-45. Svi oni koji danas vide cetnike ili su za zatvor ili za psihijatriju. Na kraju, neka na sudu dokazu da su u 2020. godini vidjeli cetnika. Ako sud utvrdi da su pojam cetnik svjesno… Više »

KAKO NE
Gost
KAKO NE

A sto je sa cetnickim udruzenjima u regionu? Ravnogorski pokret i tantare

Crnogorka nk
Gost
Crnogorka nk

Isto kad i vi pred sudim dokazete da sam ja i sva moja porodica”nakot”,kako rece vas VODJA.
ma,svi u kuce i bez price,ne provocirajte,pa onda “sidija,oni su me prvi dirali”

Sloboda
Gost
Sloboda

Jesi li sam smislio sve ove budalastine ili ti je Amfilohije pomogao?Ako pjevas cetnicke pjesme,koristis cetnicke simbole,ukljucujuci i cetnicke zastave,sta si onda nego cetnik!?

Marina
Gost
Marina

A sto si ako na silu asimilujes jedan narod?Kako se to zove?

Jacg
Gost
Jacg

Neka djaole ne pisu tu rijec e ce djedo doc…smijem li rijec djedo napisat😂😂😂

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Hahahahaah kralju 😂😂😂😂

Provokatorka
Gost
Provokatorka

Ako vam je idol Pavle Đ. Draža M. Pop Maca (sinonim za malj a ne za domaću životinju) i drugi, onda je razumljivo da vas poistovjećuju sa četnicima i fašistima. Mene na primjer (zbog mojih stavova) znaju poistovjetiti sa Partizanima i Antifašistima iako sam “rođen tek posle njih” … ili čak na ulici pozdraviti sa stisnutom pesnicom i onim “smrt… Više »

CGuSrcu
Gost
CGuSrcu

Bio je snimak nedavno iz neke čuke ovdje u CG dje su se pjevale cetnicke pjesme i nosile kokarde, nemamo kolektivnu amneziju, ka neki.

Marina
Gost
Marina

Pa pustajte te snimke.Neprestano.
Kud ces boljeg odgovora na optuzbe.
Oni se sami “hvale” da su cetnici a kad to neko za njih kaze onda je to uvreda.

Marina
Gost
Marina

Cetnici su nekad bili vojska.Necu komentarisati kakva.Svi znamo.No sad nisu vojska nego KARAKTERNA OSOBINA.

Zagor
Gost
Zagor

Mandić je četnički vojvoda.
Tako on sam kaže

Marina
Gost
Marina

Eto.Sto za pocetak ne podignu tuzbu protiv njega jer sam sebe vrijedja?

Provokatorka
Gost
Provokatorka

Kako gledaš na samozvane (iliti samoproglašene) četničke vojvode ?
Dal i njih treba na sud jer time vrijeđaju i nanose duševne bolove sami sebi ?

Marina
Gost
Marina

Evo opet isto razmisljamo.
Neposredno prije nego sto sam procitala tvoj komentar,slucno sam komentarisala.

Istoričar
Gost
Istoričar

A kako se naziva onaj skup u kući vojvode Milete, mislim po ikonografiji na kojemu je bio Zdravko Krivokapić 1999 godine. Da to nije bio možda skup dobrovoljnih davalaca krvi

Billy Jean
Gost
Billy Jean

Poznaniju ahhahahaah Drugo, ko sam ja da kažem nekom ko se izjašnjava kao četnik ili četnički vojvoda, ili je simpatizer svega četničkog, ko nosi kokardu i četničku zastavu, šta, da mu kažem da nije četnik? I šta da kažem onima koji tvrde da su se četnici borili protiv okupatora? Sam se preporučuje za psihijatriju. Da takve privedem “poznaniju prava”? Kuku,… Više »

Marina
Gost
Marina

Genije !!! Crkoh od smijeha !
Nema.Nas genijalni , duhoviti narod!!!

Marina
Gost
Marina

Dovoljno je vidjeti snimak za trpezom koji je ovih dana izasao .Eto ti odgovora na pitanje ko je za psihijatriju.

Idea
Gost
Idea

E blago nama sa ovakvim ljudima.

Marina
Gost
Marina

Ubuduce kad ironises stavi znake navoda jer bi neko od ovih novih “ mudraca” mogao pomisliti da nam je stvarno blago.

gagi
Gost
gagi

Evo ti “materijal” advokate srpsko-cetnicke druzine,ti si cetnik,Risto je cetnicina,a Krivokapic extra cetnik. Cadjenovicu ovo je ziva istina izvoli tuzi me,a ja sam “spreman” na odgovornost.

Billy Jean
Gost
Billy Jean

E stvarno, kad li će početi lov na antifašiste koji komentarišu na portalima? Isto sam izjavila, potpuno stojim iza svake riječi a sa druge strane mi je palo na pamet da tužim svetivesti za duševne bolove. Jučerašnji tekst urednika je bio odvratan, nema koga nije uspio da uvrijedi a četnici se opjanili od sreće, jedan mu je napisao “svaka ti… Više »

Marina
Gost
Marina

Svaka ti cast “gagi”.
Tebe se ne stide ni preci niti ce te se stidjeti buduca pokoljenja.

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Ha Ha Ha… kako se jutros izasmijah slatko na zoru!
Ovo mi je milo da čujem, počevši od Amfilohijevih kletvi, pa sada i o policijskim prijavama protiv “istih”… to ti je NOVA “Pravna država”… drukče se nikako ne može u EU…

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Sve mi se čini da sam jutros popio Red Bull i “dao mi krila”!

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Nataša – samo tako – snažno i odvažno ka’ vazda! navjek vjekova! E VIVAAAAA!!!

Lovćen & Hajla
Gost
Lovćen & Hajla

Počinje i stručna svera da brani saradnike FAŠISTA i WERMACTER , žalosno je koliko Risto i Četnici dobijaju prostora da terorišu Crnu Goru i njeno građanstvo, Risto želi da ostvari ono što nije ostvarijo njegov idol-BOG zločinac DRAŽA MIHAJLOVIĆ.

Izvjestaj
Gost
Izvjestaj

A kako to da ih zovemo drugaciji naziv ne postoji osim cetnici

Ljubo
Gost
Ljubo

Otac mi se preko nisana gleda sa cetnicima ne znam kako bi ja drugacije

anusmne
Gost
anusmne

sta je novo i predhodna vlast se razracunavala sa onima ciji im se komentari nisu svidjali into zustro

Marina
Gost
Marina

Novo je ,sto ovi nijesu jos ni zauzeli pozicije a vec tuze,sta ce poslije biti!? No sad sam sigurna da se raspadaju po svim savovoma.

Marina
Gost
Marina

Vidim da ima dvije Marine.
I iako se saglasavam sa tvojim stavovima,ipak bi trebalo nekako da se razlikujemo kad komentarisemo.
Pa oces li ti nesto dodati pored Marina ili ?

Nemanja dpsnk
Gost
Nemanja dpsnk

Čuvaj se psa odostraga, vola sprijeda, a popa – sa svih strana.

Velimi
Gost
Velimi

Ovo je klasicno nasilno cetnickofasisticko posrbljavanje Crnogoraca!
Ovo je vracanje 1918 godine!
Ovo je klasicna ANEKSIJA Crne Gore na savremeni nacin,u 21 vijeku,na ocigled evrope I svijeta!

Marina
Gost
Marina

Na SAVREMENI nacin?

Dula
Gost
Dula

Ranko Djonovic gospodin.

Mrki
Gost
Mrki

Ha,ha,ha… ova zadnja rečenica vam je vrhunska…pa valjda su ova vlast i njeni medijski pomagači to forsirali do ludila,i dovodili u vezu da ko je za opoziciju da je četnik ,a mozda mu je familija stradala od istih što je necuveno i sramno…a top,uljepsaste mi dan

Mrgud
Gost
Mrgud

Mogu li ja zvati srbe,,nakotom”,,volovima”,,izmišljenom nacijom”da razapinjem na Vezirov most,da kunem da im otpada živo meso….bisera od Rista koliko hoćeš ili je to pravo rezervisano samo za Rista i SPC.

Natalija
Gost
Natalija

Svi da ga tuzmo!pocinjemo sa skupljanjem potpisa

Marina
Gost
Marina

Tako je.To je trebalo ranije.Ali mi sve da “ ne dolivamo ulje ma vatru”

Hogar
Gost
Hogar

Uvode nam novu “normalu”.Ne smiju se četnici i sekta pominjati u negativnom kontekstu da ne bi ko(ne daj bože) progledao.Davno je neko pametan rekao “Srbin svaki oblik istine doživljava kao smrtnu opasnost”.Logično je,sve im je zasnovano na lažima i falsifikatima,njih istina urušava.

Marina
Gost
Marina

Srbin svaki oblik istine doživljava kao smrtnu opasnost”
Ko je to rekao?
Sreca sto ima pametnih i postenih ljudi.

21. MAJ 2006
Gost
21. MAJ 2006

Ovi su krenuli da nas tuze i sto disemo a ne za iznosenje svog misljenja…. Ko ne misli zlo Crnogorcima proklet bio 3 puta i 3000 puta, od njega zivo meso otpadalo…. To naucih od Amfilohija.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

To bi bio” njhov put” da crnogorci stoje skrštenih ruku?

oooo
Gost
oooo

Pocela istraga ….. Rano ste nesto poceli.

Nemanja dpsnk
Gost
Nemanja dpsnk

Mozda sam i ja kao amfilohije ,dok otvaram drugo pivo sjetih je jedne sto me ostavila i sve joj na svijet kunem…😁

Njegoš
Gost
Njegoš

Znači srbi nijesu sad srbi no četnici 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 mijenjaju vjeru ko neko čarape.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Da bi se neko pominja treba zasluziti kao covjek a one druge stvarno i ne treba nikako

Mitar
Gost
Mitar

E pa ima jedan problem ovdje i to ne bas mali: zasto se srbi ne oglasavaju NIKAD kad ih poistovećuju sa cetnicima??????? Nikad nijedan nije reagovao!!!

marko
Gost
marko

Daaa ..opet mijenjaju dlaku , … ali dzaba …pamti Crna Gora zlodjela cetnika i okupacione spc…. dps je propustio priliku da narod oslobodi ove okuoapacije jer im je trebala podjela naroda … gajili guju ….. od gotovine dobijene 2006. napravili veresiju … Moracemo opet iz pocetka ali sad nas je vise ..bice nam lakse …a oni znaju samo daitijaju ..medjutim… Više »

Marina
Gost
Marina

Sad bar Imas priliku da stalno podsjecas na zlodjela.Samo kaci na drustvene mreze.Fakta.Istine.

Olijko
Gost
Olijko

Ali on jeste četnik

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Ово је давно требало.

MPT
Gost
MPT

Istražite malo ko vodi NVO “Ne damo Crnu Goru” i odakle je gospođa došla da “ne da Crnu Goru”.

🧐a.k.
Gost
🧐a.k.

Pop zalijeva, dolijeva, ali vinograd ne okopava.

🇲🇪♒
Gost
🇲🇪♒

Popovi bi se morali moliti, a ne vladati

NemanjaG.iz NK
Gost
NemanjaG.iz NK

Bogovi su vrlo često samo lutke na žici u rukama svojih sveštenika.

NemanjaG.iz NK
Gost
NemanjaG.iz NK

Knjige, braćo moja, knjige, a ne zvona i praporce.

Send this to a friend