Politika Za kotorski parlament devet a za budvanski šest lista

Ko sve učestvuje na lokalnim izborima

Foto: Ilustracija

Na izborima 30. avgusta za 33 odbornička mjesta u budvanskom parlamentu nadmetaće se šest izbornih lista.

Izbornu listu Koalicija DPS, Socijaldemokrata, Crnogorske i LP “Za Budvu! Za Crnu Goru! Milo Đukanović” predvodi sadašnji budvanski gradonačelnik Nikola Divanović.

Prvi na izbornoj listi koalicije Demokratskog fronta, SNP, Prave Crne Gore, Demosa, DSS, Ujedinjene Crne Gore pod imenom “Marko Bato Carević Za budućnost Budve!“ je Marko Carević.

Bečićeva stranka na lokalnim izborima u Budvi nastupiće sa izbornom listom “Dragan Krapović Budva je naša nacija”, a prvi na listi je smijenjeni predsjednik budvanskog parlamenta Krsto Radović.

I SDP predala je izbornu listu za budvanske izbore pod nazivom “SDP Jaka Budva!” Nosilac liste je Petar Odžić, dok Ura učestvuje sa izbornom listom “URA, za sve građane Budve Crno na bijelo” čiji je nosilac Blažo Rađenović.

Na izborima za budvanski parlament učestvovaće i izborna lista grupe birača „Nova Budva Ilija Gigović”. Nosilac liste je Ilija Gigović.

GUSINJE

Na izbornom listiću za izbor odbornika za lokalni parlament Gusinja biće jedna koalicija i dvije partije.

Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca, kao i Demokratska unija Albanaca sačinile su koalicionu listu, a Socijaldemokrate su predale listu “Socijaldemokrate Ivan Brajović Mi odlučujemo dosljedno za Gusinje” čiji je nosilac Dženadin Džeko Radončić.

Odborničku listu „Za Gusinje! Za Crnu Goru! DPS Milo Đukanović” predvodi aktuelna predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić.

ANDRIJEVICA

Tri koalicije boriće se za glasove Andrijevčana. To su koalicija DPS i SD sa listom pod nazivom „Za Andrijevicu! Za Crnu Goru! DPS Milo Đukanović”, zatim koalicija SNP i NSD čija se lista zove „Za budućnost Andrijevice Socijalistička narodna partija Nova srpska demokratija”, i Demokratska Crna Gora i Demos sa listom „Aleksa Bečić Miodrag Lekić Mir je naša nacija Demokrate Demokratska Crna Gora DEMOS”.

KOTOR

U Kotoru će glasački listić biti najduži, jer će na njemu najvjerovatnije biti devet izbornih lista, jer većina kotorskih partija na izborima nastupa samostalno.

Naziv izborne liste DPS-a je „Za Kotor! Za Crnu Goru! DPS Milo Đukanović”, a nosilac liste je Željko Aprcović.

Socijaldemokrate su predale listu “Dr Andrija Lompar Mi odlučujemo, dosljedno za Kotor”, a liberali listu pod nazivom „Za liberalni Kotor Andrija Pura Popović Liberalna partija”.

Nosilac liste Hrvatske građanske inicijative na lokalnim izborima u Kotoru je Ljiljana Velić.

Socijaldemokratska partija u Kotoru nastupa sa izbornom listom „SDP Jak Kotor!” Nosilac liste je dr Ivan Ilić.

„Patriotski i građanski Crno na bijelo” naziv je odborničke liste Građanskog pokreta Ura, čiji je nosilac Ljiljana Popović-Moškov.

Demokrate Kotora na izbore idu sa listom pod nazivom: „Vladimir Jokić Kotor je naša nacija”.

I Socijalisti Snežane Jonice učestvuju na kotorskim izborima sa listom „Dr Branko Baćo Ivanović Socijalisti”.

Jedinu koaliciju „Za budućnost Kotora” napravili su NSD, PZP, DNP, DSS, Ujedinjena, Prava, SNP i SSR. Nosilac liste je Dejan Vukšić.

TIVAT

Izbori za lokalni parlament u Tivtu održaće se takođe 30. avgusta, nakon odgađanja zbog pandemije korona virusa.

U izbornoj trci učestvuju četiri partije: DPS, SD, HGI i SDP, kao i tri grupe građana „Narod pobjeđuje” i Bokeški forum i građanska lista „Goran Božović časno i odgovorno za bolji Tivat”.

Opozicione partije bojkotuju izbore u Tivtu.

Učesnici parlamentarnih izbora 30. avgusta, jedanaesti od uvođenja višestranačja u Crnoj Gori

Liste predalo šest koalicija i šest političkih partija

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Montenegro
Gost
Montenegro

Marko Carevic zove telefonom narod da glasa za njega.Osladila mu fotelja.Sram da ga bude.

Send this to a friend