Politika

Koalicija DPS-BS raskinuta sinoć u Petnjici

PHOTO: mapio.net

Opštinski odbor Bošnjačke stranke Petnjica raskinuo je koalicionu saradnju sa DPS u Petnjici, odlučeno je na sinoćnjoj sjednici opštinskog odbora te stranke.

Članovi petnjičkog BS smatraju da je DPS inicirao raskid koalicije tako što nije ispoštovao prvu tačku koalicionog sporazuma, a to je da mjesto predsjednika Skupštine opštine pripada Bošnjačkoj stranci, saopštio je izvor Radija Petnjica.

“Način na koji je smijenjen Adnan Muhović i nezakonite radnje, kršenje svih pravnih akata, navele su članove OO BS da pozovu predsjednika države, Filipa Vujanovića, da odmah raspiše prijevremene izbore u Petnjici, jer je to jedino rješenje u situaciji kada lokalna vlast ne funkcioni še”, kaže izvor Radija Petnjica iz OO BS.

Izvor radija je rekao da je OO DPS izdao sve što se moglo izdati: vjeru, naciju, sve zarad ličnog interesa, te da sa takvima nemaju šta da traže.

“Pokazali smo da su nama opšti interesi Bošnjaka iznad ličnih interesa i ovo je bilo jedino moguće rješenje”, kazao je jedan od članova OO BS Petnjica.

Podsjetimo, 17. marta je smijenjen Adnan Muhović, a za njegovu smjenu glasalo je 19 odbornika. Za VD predsjednika SO imenovan je Erol Muratović, odbornik DPS-a.

Sjednica je protekla u žustroj raspravi između odbornika BS sa jedne strane i predstavnika DPS sa druge strane. U nekoliko navrata, u raspravu se uključivao i odbornik SD Hajriz Adrović, kojem je na zasijeda nju pripala uloga sekretara Skupštine.

Žustra rasprava se vodila između predsjednika opštine Samira Agovića i Muho vića, puna međusobnih optužbi. Muhović je istakao da je ovo sraman čin, čin izdaje i da problemi DPS u Pet njici tek počinju, naglašavajući da će sveukupna javnost uskoro biti upoznata sa mnogim zakulisnim radnjama od strane predsjednika opštine i njemu bliskih partijskih ljudi.

Kada su prisutni odbornici pristupili glasanju, odbornici BS su napustili skupštinsku salu. Odmah po izlasku, Adnan Muhović je izjavio da se održala najspecifičnija sjednica u isto riji parlametarizma i da se radi o klasičnom pravnom nasilju.

“Ovo dovoljno govori o DPS i njihovim satelitima. Najbolje govori o DPS na lokalnom nivou pa sve do najviših njihovih predstavnika na državnom nivou. Ovo je sramno i van svake procedure. I da je sve u skladu sa zakonom, a nije, i to će se na sudu dokazati. Želim da kažem prije svega i što je najvažnije, to je da se u Crnoj Gori nastavlja politički progon nad predstavnicima Bošnjačkog naroda i da je ovo očit primjer za to”, izjavio je Muhović odmah nakon zasijedanja.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Gost
Gost
Gost

Konačno! Neka je vječan DPS!

Frki
Gost
Frki

Prvo treba da se vodi briga o standardu zivota gradjana pa poslije ostalo.

gost
Gost
gost

Koliko je Muhovicu stalo do vjere i nacije, najbolje govori podatak s pocetka njegove vladavine, kad je onaj Rastoder, biznismen iz Slovenije, najveci uvoznik banana na Balkanu, poklonio SO Petnjica kao novostvorenoj opstini iz koje i sam potice, automobil Daciu (a mozda i vise njih), a Muhovic odbio da se vozi u tome, jer zaboga, njegovo d..e je naviklo na… Više »

Crni
Gost
Crni

Ode Muxa Zzzzzz

Anominus
Gost
Anominus

Odlicno su se legitumisali. Njima su kao vlasti na prvo mjesto islam i bosnjacka nacija, a tek onda, ako i onda, interesi gradjana. To su potvrdili i zamjeranjem lokalnome DPSu da su ” izdali vjeru i naciju” i to samo s toga sto su stali u odbranu crnogorske nacije od lokalnoga nacional-sovinistickoga serifa, koji to vise nije. Na zalost, rezimlije… Više »

Laki
Gost
Laki

Meni ovo lici na uticaj Zukorliceve stranke.

Anominus
Gost
Anominus

Neki put i ne znam koja je koja.

Send this to a friend