Politika

Koalicija Za budućnost Kotora: Odlukom Jokića, Kotor iz grada kulture pretvoren u grad cenzure

Kotor

Koalicija “Za budućnost Kotora” ponavlja već iznijeti stav povodom naloga predsjednika Opštine Kotor, Vladimira Jokića da se otkaže projekcija filma „Crna Gora – podijeljena zemlja” Borisa Malagurskog, te poručuju da je odlukom Jokića Kotor iz grada kulture pretvoren u grad cenzure.

“Izvinjavamo se svim građanima Kotora koji su željeli da vide ovaj film, kao i svim građanima Kotora koji su protivnici cenzure u 21. vijeku i svima onima koji su vjerovali da je Kotor 30. avgusta prošle godine oslobođen samovlašća zbog toga što je odlukom Vladimira Jokića naš grad – Kotor iz grada kulture pretvoren u grad cenzure”, navode iz ove koalicije.

Iz koalicije Za budućnost Kotora ističu da, “brižnom” čuvaru interesa grada Vladimiru Jokiću postavljaju sledeća pitanja:

1. Čuvate li bezbjednost i sigurnost grada kad zbog dobijenih informacija od nadležnih državnih službi, kako navodite, “da se planiraju incidenti u gradu od strane više formalnih i neformalnih grupacija” ne tražite da se procesuiraju oni za koje kažete da se zna da planiraju incidente nego tražite da se zabrani projekcija filma?

2. Čuvate li interes grada kad Demokrate i URA glasaju protiv smjene DPS-ovog direktora Luke Kotor koji je za godinu dana potrošio 3 miliona eura? Ili samo čuvate interes DPS-a i bezbjednost tajni njihovog upravljanja?

3. Čuvate li interes grada kad opstruišete razotkrivanje nezakonitosti DPS-ove vlasti u gradskim preduzećima?

4. Brinete li za svu djecu jednako, ili su Vam djeca bitna samo kad idu na polumaturski defile, pa su Vam dobar alibi za uvođenje cenzure ili Vas brine i kad djeca u Donjem Grblju i Krivošijama nemaju vode zbog Vaše opstrukcije ili nemara?

5. Čuvate li bezbjednost grada i kad čuvajući bezbjednost svoje fotelje svakodnevno kršite koalicioni sporazum? Mislite li da smo izborili izbornu pobjedu svi zajedno da bi Vi imali priliku da u trećem pokušaju predsjednikovanja opet glumite malog kotorskog autokratu?

6. Kažete da nemate namjeru da budete “apsolutni gospodar prilika u gradu”, ali uporno kršite obavezu iz koalicionog sporazuma – da jednom u 15 dana sazivate sastanak koalicije na vlasti? Zašto ste od Nove godine zakazali samo dva sastanka koalicije na vlasti, a trebalo je najmanje 11, da ste poštovali obavezu sazivanja na 15 dana? Da bi apsolutno gospodarili gradom i da izbjegnete odgovore na sve veći broj pitanja o Vašem načinu upravljanja?

7. Zašto odbornik koalicije na vlasti čeka prijem kod Vas mjesec dana, a divlje graditelje i DPS tajkune primate istog trena kad zatraže?

8. Čuvate li sigurnost grada i kad čuvate fotelje DPS-ovih funkcionera u Službi zaštite i spašavanja i Luci Kotor?

9. Čuvate li interes grada ili interes DPS kad šaljete DPS-ove nadzornike da nadziru šta rade direktori koje je postavila naša vlast? Brinete li da naši direktori ne otkriju bezakonje DPS-ovih prethodnika, pa ih tako čuvate šaljući DPS da ih opstruiše u razotkrivanju DPS-a?

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lele i kuku
Gost
Lele i kuku

Kad su vam sve to lijepo nedje napisali, a vi kao sto se predstavljate ozbiljna kulturna grupacija koja je ugrozena, fino zakazite sjednicu pa kao ona loncarevicka, smaknite jokica. Nista lakse, ali treba neko da vam javi to, jel tako?

Role je king
Gost
Role je king

DF je jako stetan za drzavu i narod Crne Gore.

Kotor
Gost
Kotor

Meni samo nije jasno,zašto ste vi još zajedno u vlasti?
Ne vodi se politika sa osnovnom premisom ‘protiv’,već valjda za!ako Vam je jedina ljepilo biti protiv Dps,onda ne valja rabota!

BellaCiao
Gost
BellaCiao

Vas je kultura debelo zaobisla da biste imali ikakav kredibilitet da komentarisete. Jokić ovim ČUVA KULTURU i nivo koji Kotor drži! Htjela bih da anketiram poslanike DF-a: 1. Kad ste posljednji put posjetili koncert klasične muzike (nijesu vam to ono narodni zborovi na kojima Danica pjeva duhovnu muziku, a guslar pjeva o podvizima čiča Draže)? 2. Kad ste posljednji put… Više »

Pomorac
Gost
Pomorac

Odlican komentar.

Send this to a friend