Politika

Kod Hana da se okupe, pa ubrzo u skupštinske klupe

Brisel je uspio. Nakon brojnih poziva iz centra Evropske unije, sada je izvjesno da će svi opozicionari da se vrate u Skupštinu nakon skoro dvije godine bojkota. Opozicionari su se zaklinjali, davali riječ da se neće vratiti u parlament sve dok DPS ne poklekne. Niti je DPS pokleknuo, niti su oni (opozicionari) održali riječ. DPS nikad jači (govorimo o rezultatima posljednjih izbora), a opozicija nakon poraza sada žuri nazad u Skupštinu. Nakon što se Demokratski front bezuslovno vratio u Skupštinu, SDP rekao da će to učiniti, postepeni povratak najavljuju i Demokrate i Građanski pokret URA.

<<<Mogerini, Han i Ambasada SAD: Dijalog vlasti i opozicije važan, računajte na nas<<<

Lideri Demokrata i GU URA Aleksa Bečić i Dritan Abazović su prije povratka predstavili Plan rješavanja institucionalne i političke krize kao uslov povratka. Predstaviće ga sljedeće sedmice evropskom komesaru za proširenje Johanesu Hanu u Briselu.

<<<Delegacija EU: Pozdravljamo najavu o postepenom povratku u parlament Demokrata i GP URA<<<

Jasno je. Bez naglih pokreta, ali sigurnim korakom nazad u onaj, ozloglašeni, Sinđin parlament.  DF je već lani na jesen prelomio i vratio se.  Morali su, kako su tvrdili da se vrate da izađu iz medijske izolacije i progona.

A šta su govorili prije povratka?

Redom su Frontovci poručivali da ulazak u Skupštinu bilo koje opozicione partije, po bilo kom pitanju, apsolutno ruši jedinstven bojkot, kao veoma snažno oružje opozicije.

Izbori su ih razoružali, a sudski procesi koji se vode protiv njih politički dokrajčili, pa je Front odlučio da proguta sve što je rekao i vrati se.

Tako će se desiti i sa partijom Ranka Krivokapića koja nakon izbornog kolapsa, posebno u Podgorici, mora nazad u Skupštinu. A samo mjesec dana ranije poručili su da im na pamet ne pada da se vrate.

Najviše izdržljivosti u ovoj opozicionoj “sapunici” pokazali su Bečić i Abazović. Demokrate su odmah nakon izbora otišle i korak dalje i poručile da daju riječ ravnu zakonu-nema nazad u Skupštinu sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi za fer i slobodne izbore (a tek su se završili “nefer i neregularni izbori na kojima su oni učestvovali”). Poručili su da imaju principe od kojih ne odustaju.

Ipak, mudro su dvije partije procijenile da nije dobro da sjede van Skupštine sada kad DPS politički dominira.

Skovali su plan, iznijeli ga i preuzeli inicijativu, onako kako to treba da uradi najjača opoziciona snaga u državi nakon što su sa te pozicije svrgli DF.

Bečić i Abazović preuzimaju inicijativu.

Plan je sljedeći: sveobuhvatna izborna reforma, izmjenu zakona koji reguliše rad Agencije za sprečavanje korupcije, izmjene zakona koji reguliše rad Javnog servisa i izmjene drugih medijskih zakona. Ovo je samo dio paketa koji se mora regulisati prije povratka.

<<<Han najavio susret sa Bečićem i Abazovićem<<<

Među zahtjevima su i potvrđivanje datuma parlamentarnih izbora i dogovora o datumu održavanja svih lokalnih izbora u jednom danu.

<<<Bečić i Abazović skovali plan: Traže izbornu reformu i lokalne izbore u jednom danu<<<

Da ponovimo, sve će to predstaviti i Briselu.

Akcija je pokrenuta. Mnogi bi rekli, legitimno, ali i dobar alibi za povratak, jer dva lidera ne žele da ponove greške kao DF.

Dok se bliži rasplet, u DPS-u Plan Demokrata i URA-e zovu samo alibi. Već viđena priča, kažu.

<<<Marković o povratku opozicije: Parlament je mjesto za dijalog<<<

<<<Nikolić: Plan Demokarta i GP URA alibi za povratak u Skupštinu<<<

Da sumiramo-ništa nije kako ste mislili. Kažu, predomisle se, precrtaju. No, ako je za opšte dobro, onda je ovo ipak napredak.

Dijalog je u Skupštini. Tu i treba da se čuje riječ svih. Narod ih je birao da baš tu zastupaju njihove interese.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
dragan lscg
Gost
dragan lscg

Zivio sveti LSCG i Slavko Perovic,genije Crnogorski. Sve si rekao bravima al bravi su bravi.

Psihijatar br1
Gost
Psihijatar br1

Ne znam dje da se ženim u italiju ili crnu goru. ?

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Milo puca iz prazne puske! Da smo bogati, da imamo svoju valutu, da imamo jaku proizvodnju, da nijesmo zaduzeni,….pa da ima logike da se malo kokotimo. Ali u ovakvoj situaciji kada je NATO vec tu a mi se zaduzujemo kao ludi,….I da nas pritisnu da uvedemo sopstvenu valutu,…..inflacija,jad i bijeda bi zavladale preko noci!!!

Vaka
Gost
Vaka

Ja mislim da bi dbro bilo imati svoju valutu. Inace mislim da EU nije toliko bitna mada bih negdje volio da udjemo. Nama ja NATO bio mnogo bitniji sa stanovista potvrde nezavisnosti i sigurnosti i nepromjenjivosti granica jer su svudje oko nas NATO zemlje s one nikada nijesu medjusobno ratovale. EU kad dodje ako dodje nek dodje

AMON
Gost
AMON

valuta je jako bitna za ekonomiju! pa cak i ako devalvira kao dinar!

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Kada pocne MMF da nam void ekonomsku politiku koga mi onda glasamo??? A znamo dobro da ce nam dato kredite da vracamo vec potroseno pod uslovima da smanjimo plate i penzije, da otpustimo 20-30% drzavnih sluzbenika, da povecamo porez, da drasticno smanjimo socijalna davanja,……. Oce li i tada “Veliki Vodja” biti zasluzan za to “blagostanje” ?

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Vratio se DF, Ranja i Leko najavili povratak pa i ovi da poitaju da ne budu zadnji. Na iducim izborima borba za cenzus.

Musa
Gost
Musa

Poptuno bzvz sto ne obajvljujete prethodni komentar. Pa šta ako negativno pišem o novinaru koji je nastrojen ka vlasti..

Oli
Gost
Oli

A sto sece Han ne kandiduje?

Grrrr
Gost
Grrrr

A sto sece

VISITOR
Gost
VISITOR

U BESU DJECO.DOSTA SE SE IGRALI POLITIKE.

NBA
Gost
NBA

TACNO TAKO.DJE TO IMA,DA POSLANICI PRMAJU PLATE NA GRBACU NARODA,A NE DOLAZE U SKUPSTINU!AKO NECE,NEKA IZABERU ONE KOJI HOCE.SKUPSTINA JE MJESTO DJE SE PRICA I RESAVA…………..

Jovan
Gost
Jovan

Opametili su njih izbori

crnogorac
Gost
crnogorac

U stilu ANB-a! Skoro ništa u tekstu nije tačno, koalicija se vraće u “klupe” samo ako radna grupa usvoji sve zahtjeve a to se neće desiti od strane ove lopovske vlasti

Siki
Gost
Siki

Posrbine nijesu pregovori prihvatanje zahtjeva jedne strane no nalazenje kompromisa. Ovi tvoji iz Krajine i Kosova nijesu htjeli kompromise pa su nez icega ostali. Pazi kakve snove sanjas no se okreni majci Crnoj Gori jednoj jedinoj

Neka to
Gost
Neka to

Pink -M retorika .Svaka öast na pravom ste putu

Siki
Gost
Siki

Dobro dosli bolje nas nasli

mixo
Gost
mixo

objaviste sinoc da je ovaj brod u Baru pun kokaina a jutros ispade ostalo samo oko 30 kg pa samo da vidim da nije ko navracao iz policije i jesu li zamjerili sto ovim sa carine sto ovo nadjose

BroNZ
Gost
BroNZ

Ako smijem da primijetim, vodi se, zasad, tihi rat predstavnika EU i ambasade SAD protiv Mila Đukanovića, a već odavno protiv DF. Pokušavaju se instalirati oni koji slušaju i klimaju glavom, a Crna Gora se tako pretvara u banana državu.

mixo
Gost
mixo

cudi me to od njih jer oni bas vole ove sto vladaju preko 30 god.

tetrebu
Gost
tetrebu

siki smijesan si sa citiranjem mila od prije hrista! ajde jadan njemu se casnog krsta ne zna!

Siki
Gost
Siki

Milo je 1992 na mitingu na Cetinju kazao parafraziram – kakvi su nam protivnici i bijeli i zeleni i crni da crnji ne mogu biti vladacemo do 2036 godine. Tako ce i biti. Strpite se jos 18 godina brzo ce to vec je 26 proslo

mixo
Gost
mixo

samo sto je on 92′ zanocio kao velji srbin a probudio se nekoliko godina kasnije kao crnogorac…on je imao interes za to nego narod…sad opet da okrene narod bi opet za njim…cudo su pasnjaci

Djoka
Gost
Djoka

Lose ti primjecujes. Svi su se vratili pa je red i oni da ne ostanu sami. Milo nas uvodi u EU do tad promjene vlasti nema.

marius
Gost
marius

A sto “postepeni” ? Sto jednom ka ljudi ne stisnu petlju i reknu : Naredili su nam i moramo da slusamo .

free samples
Gost
free samples

Gebels da se iz groba ustane bi vam pozavidio na propagandi postovana redakcijo CDM i autoru teksta!

Smarnak
Gost
Smarnak

Abazoviću i Bečiću je bukvalno naređeno od njihovih mentora da se vraćaju u parlament. Oni bi najradije da kao dosad primaju platu i izigravaju nedodriljive. A u parlamentu će se pokazati kolika je to grupa budala, naročito DCG

Supljinovinar
Gost
Supljinovinar

Ipak, zbog hana više pizdi vlast nego opozicija ! I što se tiče vlasti, više im odgovara da su samo oni u parlamentu ! Počivalo !

Siki
Gost
Siki

U pravu si. Bolje da se nijesu ni vracali. Makar smo od skupstine pocinuli

Jorgo
Gost
Jorgo

Kakvo novinarstvo…nimalo ostrasceno, potpuno profesionalno…vidi se odmah da je novinar objektivan i nepristrasan…bas kako treba.

Karadza
Gost
Karadza

Čak i pismen !

mixo
Gost
mixo

sreca samo sto su naslovi profi…juce javili pun brod kokaina uplovio jutros nema za ulice

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Ko te ćera da čitaš. Odi na ove “objektivne” portale 4S i Vijesti

Ćotek
Gost
Ćotek

Mirašu, sokole, za ovu rečenicu ‘Niti je DPS pokleknuo, niti su oni (opozicionari) održali riječ.’ ćeš od kralja dobit sendvič sa praškom šunkaricom.
I Mugabe je pokleknuo poslije 30godina, dako i DPS sjaše s Crne Gore nekad!!!!

z d
Gost
z d

Kako se u narodu kaže “Šuto pošao, Šuto došao”.

Zoran
Gost
Zoran

A sto se mora nije ni trsko. Vidjela djeca da djavo ponio salu…

Send this to a friend