Politika

Koju ocjenu je zaslužila Vlada za dvije godine rada?

Vlada Crne Gore

Članstvo Crne Gore u NATO akcentovano je kao najznačajniji rezultat dvogodišnjeg rada Vlade Duška Markovića. Premijer je izrazio zadovoljstvo rezultatima koje je Vlada ostvarila u prvoj polovini mandata i najavio da će nastaviti da radi na isti način i u predstojećem periodu. No, ne dijele svi mišljenje premijera Markovića.

Poslanik Neđeljko Rudović za CdM kaže da se moglo i moralo više. Tvrdi da se zakazalo na mnogim poljima, od borbe protiv kriminala i korupcije do lošeg životnog standarda.

“Posao Vlade je da rješava probleme, da štiti javne resurse i umnožava ih, da se pobrine za sigurnost građana i razbija kriminalne grupe, snižava nivo korupcije, stvara ambijent za nova radna mjesta, podiže standard, unapređuje sistem zdravstva i obrazovanja”, jasan je Rudović.

On pita šta je od toga uradila ova Vlada i upozorava na brojne segmente koji, kako kaže, demantuju Markovića.

“Kakav nam je standard? Da li imamo zdravstvenu njegu koju plaćamo? Zašto nam ljekari odlaze? Koliko košta gorivo? Kakve su šanse ljudima da imaju posao i pristojan život? Kako je moguće da narko klanovi i zelenaši budu toliko moćni i da ih ima sve više? Odgovor na ova pitanja znaju svi oni koje ona pogađaju i oni znaju da li je ova Vlada, kao i mnoge prije nje, uspješna ili nesposobna. To zna onih 5000 sugrađana koji odlaze iz Crne Gore da se vjerovatno nikad ne vrate osim možda kada steknu penziju u Njemačkoj, SAD-u ili Luksemburgu. I oni su najbolji odgovor kakva se politika vodi u Crnoj Gori. To je politika koja se svodi na to da država i njeni resursi služe vladajućoj oligarhiji, umjesto da je obratno”, smatra Rudović.

Za razliku od Rudovića, iz vladajuće partije stiže potpuno drugačija ocjena.

Funkcioner Demokratske partije socijalista Nikola Gegaj za CdM kaže da je Vlada radila za čistu desetku.

“Dvije godine rada Vlade prvenstveno je obilježilo prijem Crne Gore u NATO, i time je Crna Gora dobila najbolju garanciju teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Premijer Marković i ova Vlada ušla su u istoriju ostvarivši, poslije nezavisnisti, ključni državni interes. Time je zabetonirana nezavisnost Crne Gore. Takođe, ne mogu i da ne pomenem konferenciju u Podgorici Američko-Jonske Povelje, uz učešće potpredsjednika SAD-a Majka Pensa i veliki broj šefova država i Vlada Evrope i svijeta. Zatim, otvoreno je sedam pregovaračkih poglavlja, privremeno zatvoreno poglavlje 30. Zatim, potpiran je sporazum o demarkaciji Crne Gore i Kosova”, jasan je Gegaj.

On je uvjeren da je uloga premijera Markovića i njegova posjeta Kosovu i razgovori sa ključnim ljudima Kosova bili odlučujući da taj sporazum bude završen i tako je zatvoreno pitanje granica sa tom državom.

“Crna Gora je jedina država koja je ratifikovala sporazume sa Kosovom i BIH. Dakle, po meni rad Vlade koju je predvodio premijer Marković zaslužuje čistu 10. Rad Vlade i vođenje Vlade zaslužuje svaku pohvalu. Imamo ostvaren stopu ekonomskog rasta od 4,8 odsto, među najvećim u regionu i u Evropi. Znamo svi kako je Vlada započela mandat u stanju visokog budžetskog deficita i javnog duga. Zato danas imamo i naplatu budžetskih prihoda iznad plana, ulazak stranih direktnih investicija i novo zapošljavanje tj.oko 10.000 novih radnih mjesta. Malo ko je očekivao ovako veliki napredak i uspješan i kvalitetan rad za ovako kratko vrijeme. Samo da se tako nastavi i u narednom periodu”, tvrdi Gegaj.

Da je rad Vlade dobar, ali da nije za desetku kaže lider Liberalne partije Andrija Popović.

“Generalno smatram da je pozitivan učinak Vlade u prvoj polovini mandata, naročito se to odnosi na visok rast ekonomije, bitno smanjenje nezapošljenosti, značajan rast investicija i prihoda od turizma. Ipak, moralo se bolje na planu smanjenja sive ekonomije, takođe smanjenja administracije a potrebna su veća ulaganja u kapital, rad i produktivnost. Takođe, moraju rasti penzije i socijalna davanja, sad već za to ima prostora i prilika je već Budžet za 2019. godine”, kazao je Popović za CdM.

Miraš Dušević

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bboo
Gost
bboo

BRUKA I SRAMOTA!

џелат
Gost
џелат

Osmani bi iskasapio za sedam minuta uz pjesmu, Idi dok si mlad a Mevludina za pet uz pjesmu, Izadji na pet minuta.

Vesna
Gost
Vesna

Cista petica za ulazak u Nato

petar
Gost
petar

kakv cirkus kakva vlada njen rad se sastoji po pljuvanju svega srpskog i negiranju prave crne gore a sve na srecu manjna i podguznih muva koje cuce iz donove gujce

Domine
Gost
Domine

Duplo golo!

sofronije
Gost
sofronije

zivio milo i poslije mile milo ja sam milista potamn mi sve oko mene mladi milisti iskacu iz pasteta i frizidera

KLM
Gost
KLM

Ma super ste samo nastavite tako

russ
Gost
russ

Dupla NULA…

Pravnik
Gost
Pravnik

Dok ne zabrane rad DF-u i dok ne ukloni onu limenku sa Rumije, i dok ne počne da rješava pitanje crkvene imovine, za mene je ocjena na dosadašnji rad Vlade – 0.

adacus
Gost
adacus

U rukama 1,5 % gradjana CG su milijarde dolara i oni samo imaju korist od ove drzave.Stekli su ih znamo svi kako jer niko od njih nije izmislio elektricnu struju ili tome slicno.Oko 80% radnika radi za 300 eura kod privatnika dje su prijavljeni na 50 eura.Nidje odmora i slobodnih dana.U drzavnoj sluzbi ima 10 puta vise zaposlenih nego sto… Više »

Pjer
Gost
Pjer

E moj Pura

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Podrška Vašoj Crnogorskoj i Našoj Bosanskoj Vladi! Samo nastavite tako.

Vrh vrh vrh
Gost
Vrh vrh vrh

I NARODNOJ DA PLATU I PENZIJE POPNU KAD VEC CIJENE PENJU

anoniman
Gost
anoniman

vlada crne gore za ovih dvije godine nista bolje uradila fabrike unistene radnici olackanii natalitet u opadanju raseljavanje svakim danom sve vise i vise tako ovi sto pisu nikada vise 1918 bila 1918 i 1992 koja kod dodje godina nama je sve gora i gora

Stari
Gost
Stari

Ako cemo posteno ova i sve do sadasnje 2 minus.Dug narasto do neslucenih visina izvoz naspram uvoza bijedan penzije mizerne plate nikakve posla nema ni za lijek otvaraju se narodne kuhinje po svuda sirom CG itd itd
Mene je samo zao stoje sve moglo biti drugacije i bolje

Virus
Gost
Virus

Zadužio nas je za dvije godine 500 meleona eurića, naravno, ANB portal to ne pominje ni u ludilu. Nikad više 1918.

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Mislim da ni vladajuci poslanik u Svajcarskoj ne bi ocijenio svoj rad cistom desetkom jer uvijek moze bolje. Ovi nasi dovedose narod do kontejnera, a imaju obraza sebi dat desetku. Nego nijesu oni krivi nego mi i neka nam je svima na obraz unistena buducnost nekoliko generacija(mislim na mladost koja ostane u CG).

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nismo mi no stoka koja ih glasa i stoka koja ne glasa uopšte

KraljevicCmarko
Gost
KraljevicCmarko

Da je Milo premijer bila bi cista petica ovako cetvorka

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Dokle god ima sendviča. čista petca

radijator
Gost
radijator

Bolje bi bilo opisna ocjena! Ne zadovoljava, ne zadovoljava u potpunosti, uopšte ne zadovoljava, kao vlada CG!

jelena
Gost
jelena

Za Vladu ne znam ali znam da je ubjedljivo najbolji ministar Damir Šehovic! Čovjek je za 2 godine uradio vise nego prije njega za 10. povecap ulaganja u obrazovanje, uveo besplatne studije, nagradjuje najbolje ucenike i studente iz nekog Fonda koji je formirao, djeca nam besplatno uce engleski u vrticima, gradi nove vrtice. Do sad ni znali nijesmo ko nam… Više »

Vrh vrh vrh
Gost
Vrh vrh vrh

Ha ha ha ha e svaka ti cast..Jos kad djeci daju u drugi osnovne da im prvo prevedemo pjesmicu pa da je napamet recituju (NA MATERNJEM). JADNA DJECA ZBUNJENA I PITAJU “”AL JE OVO PRAVA RIJEC ???LIJEPO OBJASNIS DJETETU DA NI ONI NE ZNAJU DA SE TO UCI.. DOBIJE JEDINICU I JOS GA POHVALIS JER NIJESI UCIO DIJETE TAKO DA… Više »

Filip
Gost
Filip

1-10 jedna dobra 3

Enigma
Gost
Enigma

Čista 10

Dejo milioner💔
Gost
Dejo milioner💔

Vlado dođi malo da radiš i plaćaš porez. 👍ocjena 1+

hawara
Gost
hawara

-2 (minus dva)

Stefan
Gost
Stefan

Nulu, ima li koja niza od 0, ako ima onda tu!!!

Randolf
Gost
Randolf

Od 1 do 10, realno 3.

Vase ime
Gost
Vase ime

Trojka realno

Samo jako
Gost
Samo jako

Cista petica

Vaka
Gost
Vaka

Pet plus

Djoka
Gost
Djoka

Tri na cetiri

vjecna da je
Gost
vjecna da je

ocjena 0 kao svaka prethodna …..kad svi budu osigurani i plata u butiku kladionici voliju kaficu bude 600 700 eura to ce biti napredak ovako smo bijednici

cetinje
Gost
cetinje

0 prekrizena

cetinje
Gost
cetinje

Uvlakaci cemu minusi

Matematičar
Gost
Matematičar

DPS U SD = { }

Đuro
Gost
Đuro

Nula i to pozitivna

veki
Gost
veki

e našli ste čije mišljenje da citirate a po kojem kriterijumu ,,državna tajna,,

Brdza
Gost
Brdza

Lijepo ogranicite max platu na 1000 eura a podignite minimalnu zaradu na 300 eura. Tako nece biti bojazni od sivog trzista i otkaza zbog kojih “zebe” nasa vlada. Kako bi to lijepo bilo, ali nece oni sebi uskracivati luksuz, a ko brine za sirotinju

cetNiK
Gost
cetNiK

Zbog cega maximalna plata hiljadu eura? Kakve su vam to komunjarske price?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

U većini su sujetni i ponašaju se ka da prije njih niko ništa nije radio. Ponašaju se kao da su bogom dani za to đe su i da narod postoji zbog njih a ne obrnuto. Radi se u poljprivredi, saobraćaju, turizmu… Radi se ali su spori, spori, spori… Najlošije pravosuđe. Sve u svemu 3+.

Ljuta
Gost
Ljuta

Tri plus te groma ubila u glavu….budjet …potrosnja…lopovluk…ubistva…bjezanje osudjenih Marovica…priznanja kosova a hoce da ukine odluke PG skupstine sto bi zacilo povratak na granice cg prije rata 1914g a odmah to na djelu negirati jer bi morali trziti od shiptara Metohiju….naravoucenje..?
Ko nas to vodi u propast i gradjanske svakodnevne sukobe…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ljutko dovodiš me u ružnu situaciju da branim vladu. Sve što si nabroja ima i u Norveškoj i Japanu. Puno kasnimo ali smo pretekli sve one na Balkanu iza kojih smo bili prije 12 godina. Priznali Kosovo i ukidaju odluke Podgoričke skupine to je pozitivno, nažalost drže “guju u njedrima” Amfilohija, to je loše. Realno 3+.

Morpheus
Gost
Morpheus

Odlican komentar! Je li to 3+ od 10 ili 3+ od 5?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Vjeruj mi da nijesam siguran. Rade neki ponešto. Bolji smo od okruženja a okruženje nam nikakvo. Čas Rista kritikuju a on opet radi što on oće. Podgoricu izbetoniraše svu, a ne valja ni đe ništa ne rade. Znam da su mogli mnogo, mnogo bolje.

mitropolit
Gost
mitropolit

Pokusaj ministra Dragica 0 , najgori ministar u istoriji univerzuma i klasicno zastidje bez svoga ja.

zumbul aga
Gost
zumbul aga

tacno!

Čitalac
Gost
Čitalac

Dok pojedinci primaju lične dohotke preko 1000evra,velika većina radnika prima ispod 500evra,i jedva sastavlja kraj s krajem.Neosigurani,uslovi rada katastrofa itd.Penzioneri,nije mi jasno,kako preživljavaju.Ulice su nam katastrofa.Pojedincma u vrhu vlasti je super.Ne znaju šta ih je snašlo od ličnih primanja i ostalih pogodnosti.Vlada o ovim problemima ne razmišlja.Što se kaže “sve ide u vojni rok”.

Ljuta
Gost
Ljuta

Zato su politicari legalni lazovi…a radnici su obicna raja koja bezpogovorno plaća harač

Demokratija
Gost
Demokratija

Sasvim realno pričam, ova vlada je najbolja do sada uz prvu vladu od sticanja nezavisnosti…. Prije svega zbog visoke stope rasta ekonomije i koliko toliko uvodjena bar kakvog takvog reda u državi, mada mora da se radi jos mnogo mnogo, da se očiste patriote koje kradu i da se uvodi red, da se zna sta ko radi i sta smije… Više »

MNE Zeta
Gost
MNE Zeta

He…moda da mnogo volis Naucnu fantastiku…

Pjer
Gost
Pjer

Samo neka nastave ovako

Milodrag
Gost
Milodrag

Odo do distribucije da mi ne isključe i struju pa ću onda dat ocjenu…

sjasi pa uzjasi
Gost
sjasi pa uzjasi

nezaDOVOLJAN!

Ljuma
Gost
Ljuma

-1 je zaslužila ocjenu vlada.

Eter
Gost
Eter

Vrlo je lako ocijeniti- ako vam je dobro onda pet, ako nije onda 1

MiMiM
Gost
MiMiM

Jednostavan i prost odgovor je,nemoguće ocijeniti toliko loš rad…me postoji toliko loša ocjena koliko su loši članovi ove nesretne vlade….

Demokrata
Gost
Demokrata

2+ i da im je dosta, mada može mnogo, mnogo bolje. Kad nema opozicije mogu da rade što god oće, sve po mrčenome narodu.

Delta sity
Gost
Delta sity

Velika NULA

joko
Gost
joko

sve ono preko dva

Mario
Gost
Mario

Koju ocjenu: DOSTA KAMENU,pa neka i dalje “pricaju pricice za djecicu”,ko im “jos vjeruje”NIKO.

limuntus
Gost
limuntus

dragica 0

Jsjaja
Gost
Jsjaja

I to joj je mnogo

razocarang i
Gost
razocarang i

Najveca moguca ,,0,, iz prostog razloga,sto je ,VOLJOM nekokiko ljudi IZDALA suverinitet C.Gore,ulaskom u KRIMIMILITANTNU organizacjiju zvanu NATO.
I pod BROJEM DVA,ni jeda jedini potez koji se odnosi na standard gradjana

blefer
Gost
blefer

razocarang i, nesto mis ne čini da bas tebe mnogo zanima suverenitet, po dosadašnjim komentarima radije bi plivao u “srpskom” (sic!) moru, ali, neće da može, barem u još jednom milenijumu…

Patak Dča
Gost
Patak Dča

Čemu pitanje,, koju ocjenu zaslužuje vlada,”?,
Kada se dgovor unaprijed zna. Opozicija će uvijek kritikpvati da je vlada loša. Iz vladajuće stranke će reći da je vlada radila dobro, tako je to u svakoj državi pa i kod nas. A ja običan građanin bih dao jednu solidnu četvorku.

Leopold
Gost
Leopold

Jedva prelaznu.

Garbin
Gost
Garbin

Da nema ovih unutrasnjih dnevnih tema i gluposti, 10 za rad na razvoju i investicijama

Pracka
Gost
Pracka

axaxaxaxaxaxxaxaxaxaxa axaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

Sajo
Gost
Sajo

Koga ovi farbaju da nam je dobro. Imamo ubjedljivo najmanju minimalnu zaradu u Evropi, i jos ovaj kaze da mu ne pada na pamet da je poveca, a tvrdi da nam je dobro.
Lako mu je pricati. Niko iz famelje mu nije na minimalcu pa ga boli briga za sirotinju.

Mitar
Gost
Mitar

Čista DESETKA:)

Igor
Gost
Igor

Vrlodobar 4.

Masha
Gost
Masha

Odličnu.

Viva Milo
Gost
Viva Milo

Cista ne uprljana 0

Drago
Gost
Drago

Veliku 0, posto ne moze ocijena da bude u minus inace bi bilo – beskonacno

Czv
Gost
Czv

Ada nema ocene za Vas koliko ste dobri,hej kiki svaka vi ga cast,sramni je dati 10 ku,jer ste iznad hej kiki dusko dusko

Ninja
Gost
Ninja

Cista petica!

Send this to a friend