Politika

Kolić odgovorio Škrelji: Mi smo u službi građana, vi Đukanovića

Poslanici Demokrata su u službi građana svakog dana, jer su nas oni izabrali i samo njima polažemo račune, za razliku od vas koji ste u službi Mila Đukanovića, jer vas je on izabrao i njemu polažete račune. Zato u svakom vašem rješenju, prvo su dobro sračunate potrebe porodice Đukanović, pa tek onda građana, ako za njih išta i ostane. To je razlika između vas i nas, saopštio je danas poslanik Demokrata Dženan Kolić, reagujući na izjavu Luiđa Škrelje.

<<<Škrelja: Nezabilježeno da poslanik nikada ne dođe na posao<<<

“Bilježnica Luiđa Škrelje je jedna tanka sveščica u kojoj je malo šta zabilježeno. Istina, hvatao je Luiđ bilješke kada je, u prigodnim prilikama, govorio njegov šef Đukanović, ali i to rijetko, pošto se na neformalnim partijskim okupljanjima, gdje Đukanović drži svoje monologe, Škrelja radije opredjeljuje za brčkanje u bazenu, što mu je, pošteno govoreći, i pametnije”, naglasio je Kolić.

Kako je istakao, u mnogim drugim slučajevima, međutim, Škrelji bi pametnije bilo da piše, ali se on, očito, odlučio da pamti.

“I, naravno, pogriješio. Jer tako je mnogo štošta ostalo nezabilježeno u Luiđevoj bilježnici, na šta se cjelokupnoj crnogorskoj javnosti i sam požalio u današnjoj “Pobjedi”. Tako je, kod Škrelje, nezabilježen ostao slučaj u kojem je poslanik javno sarađivao sa šefovima organizovanih kriminalnih grupa. Tako je (a ne nikako zato što Luiđ ne pamti da se ikada desilo) ostalo nezabilježeno i da se poslanik DPS-a nekada odrekao jednog centa poslaničke naknade u korist naroda”, naveo je Kolić.

Nije, dodaje on, Škrelja vodio ni evidenciju koliko su stotina miliona eura građane koštale odluke koje su donosili taster-poslanici DPS-a.

“Ne bilježi on ni da svi poslanici vladajuće partije rade u interesu jednog čovjeka, kao ni da donose odluke kojima se otima od građana koje navodno predstavljaju da bi se dalo onima koje stvarno predstavljaju. Da je bilježio, Škrelja bi danas znao koliko nepremostiva je razlika između istinskih narodnih i Milovih taster-poslanika. Jer taster-poslanici stežu kaiš grašanima putem veće stope PDV-a, akciza i drugih nameta, a u isto vrijeme oslobađaju poreza dugoročne zakupce državnih nepokretnosti, luka, obala, plaža… Povećavaju izdatke za reprezentacije i službena putovanja ministara i funkcionera, oslobađaju tajkune poreskih dugova, a sirotinji i malim preduzetnicima utjeruju dugove”, naglašava Kolić.

Ali, prema njegovim riječima, to još nije vrhunac nemorala.

“Vrhunac nemorala i beščašća nastupa tek kada sa te pozicije nađu da prigovaraju narodnim poslanicima koji su se odrekli službenih putovanja, službenih automobila, goriva, telefona i poštedjeli budžet Crne Gore za nekoliko desetina hiljada eura za vrijeme jednog mandata. Vrhunac nemorala i beščašća je kada nađu da prigovaraju poslanicima koji se kao istinski predstavnici naroda sa narodom i srijeću, da bi razgovarali sa svakim od onih koje predstavljaju i upoznali se sa njihovim problemima. A da i ne pominjemo obnavljanje škola i izlaženje u susret realnim potrebama građana dok se oni brčkaju u bazenima sa šefovima organizovanih kriminalnih grupa”, naveo je poslanik Demokrata.

Oni su, istakao je, 2016. dali riječ građanima i te riječi se drže i neće je pogaziti, ali to je uzaludno objašnjavati onima koji su dali riječ i na vjernost se zakleli samo Milu Đukanoviću.

Poručuje da Škrelja nije bilježio ni šta su mu govorili parlamentarci iz drugih država prilikom posjeta i razgovora sa njima koje pominje.

“Da jeste, znao bi da on i njegove kolege, po evropskim standardima ne bi ni mogli biti poslanici jer poslanici ne kradu, ne kupuju glasove, za njih se ne vežu nikakve afere… Tanka je bilježnica Luiđa Škrelje, a još su tanji njegovi argumenti. I neubjedljivi toliko da je to osjetila i novinarka “Pobjede” koja je Škreljinu priču morala da proširi tendencioznim komentarom dužim od njegove izjave”, zaključio je Kolić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Francuz
Gost
Francuz

Borite se za narod napuštanjem terena. Vi ste kao srpska vojska u I svjetskom ratu.

Bel
Gost
Bel

Orginalno objašnjenje !

Škrelja
Gost
Škrelja

Ni godišnji odmor vi ne dam, nijeste zaslužili.

Fileopg
Gost
Fileopg

Śede dva Demokrata u kafić i cirkaju dojč sa malo pjene i mlijeka. kad će jedan : bože kako je dosadno ajde da opičimo jedno saopštenje. moramo li veli drugi… trebali bi, plata je bila pa bi bilo dobro radi glasača da se ne obrnu drugijema…ma kakvi ponijet će mo im kesicu kafe i flašu kakva vina pred izbore a… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Koliko imaš godina, Fileopg? Otkad te to drži?

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Pa što se ne odrečete plata u korist siromašnih porodica kad ih već ne zarađujete???

Kalamburator
Gost
Kalamburator

I stado ima cobana,i Tito je bio sef za nekoga los a za nekoga dobar,kakav bi ti bio sef da mi je znat no nam je malo sto godina da vas sto promijenimo da vas sto promijeni sto puta sistem pa dje bi zavrsili…bojim se da ti najbolje znas kao sto ja mislim da bolje znam,nije lako sa demokratijom

Škrelja
Gost
Škrelja

Ajde, ajde, svako juto da mi se javiš u kancelariju da ti dam posao za taj dan, inače plate nećeš gledati!

Svjefol
Gost
Svjefol

Poslanici Demokrata, u sluzbi gradjana? Hahaha…ovi su najveca sprdnja Crne Gore. U sluzbi su otomanja para gradjana, ni jedan jedini dan nisu dosli na posao, ali zato uredno podizu svoje plate, svakog mjeseca. I sluzbuju gradjanima…gdje?…po portalima, kafanama i ulicama… Kakva ekipa, mladi a vec takvi prevaranti..

Velimir136@gmai
Gost
Velimir136@gmai

Sprdnja i bruka 21.vijeka!
Ura i demokrate!

Opzicijo pih
Gost
Opzicijo pih

Kojih gradjana, dje ih to zastupate.. prevarili ste me na poslednjim izborima vise necete nikad.. da vas mi glasamo da primate po 1500e platu a da sjedite doma.. ja sam vas glasao kao i ostatak glasaca vjerovatno da zastupate nase interese u drzavi preko skupstine donoseci amandmane i zakone kako je za nas bolje a ne da vi sjedite doma… Više »

Rogani
Gost
Rogani

Kako si glasao opoziciju tako ti zivio.

mi-ti i crnogor
Gost
mi-ti i crnogor

ko je pa sad ovi? veli narodu polaze racune,koje? racuni se prave kad se radipa i po neka greska se provuce, vi jos radnog mjesta niste vidjeli ali svako mjesec na blagajni po 1200-1500 eura uzmete ali racun kako nama ne ih trosite nas ne interesuje no sto u skupstinu ne idete da radite, neradnici, luzeri nikad glasa od postenog… Više »

Dragano
Gost
Dragano

Mudar odgovor,stobise od vas bolje i ocekivalo kad vi samo prodajete maglu i pljackate cjeli narod Crne Gore,ali gorisu oni koji vam to omogucavaju

niro
Gost
niro

Može se vidjet golim okom. Svakog prvog u red za nezarađenu platu.

Send this to a friend