Politika

Komemoracija ambasadorki: Tošković život posvetila Crnoj Gori

Povodom smrti ambasadorke Ljiljane Tošković danas je u Podgorici održana komemoracija na kojoj od nje oprostio ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Kako je istakao, crnogorska diplomatija je izgubila uvaženog kolegu, predanog diplomatu i profesionalca, koja je cio svoj radni vijek posvetila svojoj zemlji i afirmaciji njenih vrijednosti izvan njenih granica.

„Dostojanstvo i istrajnost sa kojima je Ljiljana Tošković nosila odgovornost koja joj je povjerena na zahtjevnom mandatu u Kini, ali i na drugim dužnostima što ih je predano obavljala, svjedoče i o njenoj ulozi u afirmaciji žena u crnogorskoj diplomatiji i u crnogorskom društvu uopšte. Vjerujem da će njen primjer biti uzor generacijama mladih diplomata i podsjetnik koliko je odricanja, pregalaštva i posvećenosti potrebno da bi se služilo svojoj zemlji i da bi se ona dostojno predstavljala“, istakao je Darmanović.

Ministar je podvukao da je Tošković dio svog života posvetila svojoj zemlji, predstavljanju njenog imidža i jačanju njene pozicije u međunarodnim okvirima.

“Na to možete biti ponosni. Zato se, iako tužni zbog njenog odlaska, od Vaše Ljilje, a naše drage koleginice, opraštamo sa osjećanjem duboke i iskrene zahvalnosti“, naglasio je Darmanović u svom govoru.

S.B. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Pocivaj u Miru.

Mina
Gost
Mina

Crnogorska diplomatija je izgubila velikog strucnjaka i divnog covjeka.

Send this to a friend