Politika

Komšić: Podgorica je crnogorska, Banjaluka bosanska

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je kako će ta država sa crnogorskim narodom i dalje održavati prijateljske odnose, a “što se tiče nove vlasti to će zavisiti od poteza koje budu povlačili”.

“A ako se po jutru dan poznaje onda ne sluti na dobro, ali želim da vjerujem da će se Crna Gora vratiti na put evroatlanskih integracija i građanske države”, izjavio je Komšić.

Poruke o novim Srebrenicama koje se sada plasiraju iz krugova pristalica nove parlamentarne većine, kako navodi, treba da zabrinu cijeli svijet, jer “očito je da mi ovdje u regionu još uvek imamo posla sa tom politikom mržnje i zločina”.

Na pitanje zašto je otvoreno podržao Mila Đukanovića, Komšić je za portal klix.ba rekao kakak je iz prethodnih odgovora jasno zašto je podržao Đukanovića.

“Milo Đukanović je obnovio nezavisnost države Crne Gore, uveo je u NATO, doveo pred vrata Evropske unije, harmonizovao unutrašnje odnose u državi, zaštitio nacionalne manjine. Radi se o državniku sa kojim smo riješili sva pitanja između naše dvije države, i upravo je njegovo djelovanje jedan od glavnih razloga zato što nemamo otvorenih pitanja”, rekao je Komšić.

Prema njegovoj ocjeni, “nova parlamentarna većina sastoji iz dva elementa – jedan koji podržava četničko divljanje i drugi, slabiji, koji to možda i ne podržava, ali se četnika boji i nema snage da im se suprotstavi”.

“Nažalost, zahvaljujući novoj većini, zvaničnom Beogradu i SPC, probuđen je velikosrpski projekat koji nastoji da poveže Beograd, Banjaluku i Podgoricu. Ali neka ne zaborave da je Podgorica crnogorska, a Banjaluka bosanska, a tako će i ostati. Neka se ne zanose, mi ih se ne bojimo”, poručio je Komšić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Strijelac
Gost
Strijelac

Za Dom Domovinu i Vječnu Crnu Goru- gotovi polećeti!!!

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

Komšić, izraziti Hrvat, došao na vlast glasovima Bošnjaka. Je li on bosanski ili bošnjački ili hrvatski? A, da, po potrebi sve.

Podgorica
Gost
Podgorica

Banjaluka je Srpska, Dejtinom je propisano tako i vi potpisali

Pero123
Gost
Pero123

Zar po Dejtenu BiH nije drzava, za jednakim pavima svih naroda na cijeloj njenoj teritoriji? Cak i ustav RS kaze da je to entitet u BiH sa jednakim pravima tri konstitutivna naroda.

boki
Gost
boki

Pa naravno da je Crnogorska,o čemu ti pričaš….

S'ćoška
Gost
S'ćoška

Komšiću znamo mi geografiju, nego svoga posla ti

Nikola PG
Gost
Nikola PG

Nemoj ti pričati Crnoj Gori o evroatlanskim integracijama! Ti moraš prvo da pitaš Banjaluku za dozvolu prije nego pomisliš o NATO integracijama, a Crna Gora je odavno članica NATO. Prema, tome – gledajte svoja posla i rješavajte svoje probleme kojih imate puno više nego mi ovdje.

Srbo
Gost
Srbo

Oba ta grada vode crnogorci legalno izabrani a ti nisi legitiman a našao da popuješ?
Ti, Rama i ostali dobro ste kumovali na izborima i samo tako nastavite, narod nije glup više.

Nadja
Gost
Nadja

Ne brini, CG ne da na bosnjake kao ni na ostale u CG. Cuvamo bracu. Zna se ko udara na sve nas. Samo polako

Rozaj
Gost
Rozaj

Nema nista od nove vlasti, Kralj ostaje na prijestolu !!

Legitimitet
Gost
Legitimitet

A čiji si ti? Hrvatski nisi, Hrvati iz BiH nisu glasali za tebe.

sizif
Gost
sizif

Ovo je mijesanje u unutrasnje stvari Crne Gore, je li narod glasao ? Jeste. Sto se on sad javlja iz BiH? Ajde polako.

Miso
Gost
Miso

On se iz BIH javlja zato sto su se iz Beograda javljali. On moli da se bosnjaci sacuvaju, ne poziva ih da cine sto srbi cine.

Elf
Gost
Elf

Decki,ajde ohladi naj naj naj naj naj ma decko ajde oladi

crnogorac
Gost
crnogorac

Predsjednice, ne mijesajte se u unutrasnja pitanja CG. Pozdrav

Nadja
Gost
Nadja

Ne mijesa se. Moli za pomoc, jer oni koji su se mijesali pale, ruse, pucaju, kunu i prijete. Pozz

21. MAJ 2006
Gost
21. MAJ 2006

On i njegov narod su zestoko osjetili na svojoj kozi “ljepotu” ove politike i samo nas upozorava… A mi to znamo no mnogi oce rat jer su ga gledali samo na tv. ekranima upravo zahvaljujuci politici koju sad pobijedili pod vodjstvom spc i velikosrpstva koji su otjerali u smrt preko 200 hiljada ljudi sirom Jugoslavije.

Idemo
Gost
Idemo

Nauk vam je. Dje god su zivjeli, sve su htjeli otet, sjetite se Krajine.

Ad block
Gost
Ad block

Ne valja vam Dritan,a valja vam ovo? O ovome pitajte Hrvate.

marius
Gost
marius

Bravo za realno iznesen komentar na trenutnu situaciju u CG. Ovo lose sto odje kod nas sad ima, to jedino ne vidi, onaj sto ne zeli da vidi. No kako na kraju rece, Banja Luka je Bosanska, a Podgorica Crnogorska. Svak cast ,ljudino !

Njegoš
Gost
Njegoš

Bravo!! Nikad više 1918.!!!

Send this to a friend