Politika

Konatar: Čeka nas dosta posla, ali će Crna Gora biti naredna članica Evropske unije

Miloš Konatar
Miloš Konatar

Naredni mjeseci su ključni za put Crne Gore ka EU – i ne zbog Evrope, već zbog nas samih moramo završiti neophodne reforme u sudstvu, nastaviti beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, i naravno uz slobodne medije zakoračiti ka članstvu Crne Gore u EU, poručio je potpredsjednik i poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

On je to kazao komentarišući predstavljeni Izvještaj o napretku Crne Gore.

Konatar je pozvao sve subjekte u državi da iskoriste trenutak i daju maksimum napora kako bi Crna Gora do 2025. godine zaokružila proces pristupanja EU.

„To uostalom traži i preko 85 odsto građana koji podržavaju naš put u EU. Takva podrška i obavezuje da kao subjekti koji upravljaju ovim procesom budemo na visini zadatka i uradimo sve stvari kako bi Crna Gora postala punopravna članica najrazvijenijih država Evrope ali i svijeta“, poručio je Konatar.

On je istakao i da u Crnoj Gori sve političke stranke treba da razmirice ostave po strani kada je u pitanju proces integracije Crne Gore u EU.

„Ako se oko nečega možemo uskladiti onda je to pitanje pristupa EU. Građani to od nas očekuju a URA će dati i posljednji atom snage kako bi doprinijela ovom procesu“, zaključio je Konatar.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Njegoš
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Njegoš
Gost
Njegoš

Od kada su popovi crkve srbije i Open Guča proces integracije EU??

Send this to a friend