Politika

Konatar: Đukanović, Lukšić i Marković da odgovaraju zbog palih garancija

Miloš Konatar

Najveću odgovornost u slučajevima palih garancija u iznosu od preko 220 miliona eura u proteklih 10 godina snose bivši premijeri iz redova DPS-a, kazao je jutros šef poslaničkog kluba koalicije “Crno na bijelo” i potpredsjednik URE Miloš Konatar.

On je istakao da je zbog toga vrlo važno da Tužilaštvo sve slučajeve dovede do kraja da bi, kako kaže Konatar, vidjeli ko je krao i oštetio budžet države Crne Gore za 220 miliona eura.

“Svi u Crnoj Gori znamo ko je jedini mogao da odobri garancije Vlade od 220 miliona eura, čak i privatnim firmama bez pokrića, koje su na kraju platili građani. Znaju dobro i u Tužilaštvu ko su u tom periodu bili premijeri tj. oni bez čijeg potpisa nije moglo biti isplaćeno 220 miliona eura na štetu države Crne Gore”, ukazuje on.

Konatar napominje da Đukanović, Lukšić i Marković moraju odgovarati, kao bivši premijeri za čijih mandata se desila pljačka i za čije vrijeme se budžet države oštetio za preko 220 miliona eura.

“Vlada je u većini slučajeva bez pokrića garantovala za krađu novca svih nas poreskih obveznika, pa očekujemo da Tužilaštvo ide do kraja, do predsjednika Vlade iz tog perioda, koji su dali zeleno svjetlo i bez čijeg odobrenja se cijela priča oko garancija ne bi mogla izvesti. Svako onaj ko je zlopotrijebio makar euro novca građana i oštetio državu mora odgovarati, ali moraju odgovarati svi nalogodavci i kreatori, i oni koji su nesavjesnim radom to dopustili, a ne samo izvođači radova”, naglašava Konatar.

Na kraju zaključuje da u Crnoj Gori ne smije biti nedodirljivih i da zakon mora važiti jednako za sve.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Lscg
Gost
Lscg

Nebitan si potpuno ali ces svakako zajedno sa drugima iz URE odgovarati za stetu koju ste nanijeli Crnoj Gori.

Aoooo
Gost
Aoooo

Reče li što za ovih 50?

Ulcinj
Gost
Ulcinj

Pustite te fore,no da vidimo kako cete resavati probleme,experti????
Snadjite se,nadjite resenje.

Opet
Gost
Opet

Obicni dizac ruku najvise se pita oce li dic lijevu ili desnu

Snjeg
Gost
Snjeg

Objasni ti nama ko je nudio Abazoovicu 21 milion!

Send this to a friend