Politika

Konatar: Nećemo učestvovati u predstavi DPS-a

Miloš Konatar

Građanski pokret URA i Demokratska Crna Gora ponudili su plan sveobuhvatnih izbornih reformi, koji je podržao i komesar Evropske unije Johanes Han. Ako Demokratska partija socijalista izigra taj plan, mi nećemo učestvovati u radnoj grupi, saopštio je juče za „Dan” Miloš Konatar, potpredsjednik Građanskog pokreta URA.

On je istakao da je plan URA i Demokrata jedini način da se sprovede izborna reforma i da oko toga nema pogađanja.

“DPS nas ne može obmanuti, jer im prosto ništa ne vjerujemo. Želim da podsjetim građane da su prije nekoliko godina izborne reforme dogovarali DPS i DF. Sada vidimo kako su to „kvalitetno” odradili. Upravo zbog toga insistiramo na planu URA i Demokrata, koji vrlo precizno i taksativno sadrži sve elemente neophodne za sveobuhvatnu izbornu reformu”, kazao je Konatar.

Kako je dodao, stvari su vrlo jasne jer su plan, zajedno sa predlogom odluke o formiranju ad hoc parlamentarnog radnog tijela, još početkom jula, po povratku njihovih predstavnika iz Brisela, dostavili Skupštini Crne Gore.

“Od tada DPS na svaki način pokušava da odugovlači i obesmisli proces, zato što u suštini ne žele istinsku izbornu reformu. Građanski pokret URA i Demokrate neće učestvovati u toj igri obmane i kozmetičkih promjena. Dakle, ili ćemo raditi po planu koji smo predložili, ili mi nećemo biti dio radne grupe. Možda će i neko iz opozicije igrati u režiranoj predstavi DPS-a, ali mi nećemo, jer postoji nešto što se zove princip i obaveza prema građanima”, rekao je Konatar.

Prema njegovim riječima, ako neko misli da DPS, koji je pokrao sve izbore koji su do sada organizovani u Crnoj Gori, treba da predloži rješenja koja će njima samima vezati ruke za izborne zloupotrebe, onda je taj neko ili politički naivan ili radi u korist režima.

“Narodski rečeno, to vam je kao da kozu ostavite da čuva kupus i vjerujete da ga neće pojesti. E, pa, mi ne vjerujemo kozi, to jest DPS-u. Bilo je očekivano da će DPS uraditi sve kako bi izbjegao sveobuhvatne izborne reforme, ali nisam očekivao da će im u tome pomagati i neki opozicioni subjekti. Paradoks je da dio opozicije već nedjeljama zajedno sa DPS-om pokušava da obesmisli plan izbornih reformi, dok drugi dio opozicije preko nekih novih nacionalnih saveza traži put da se opet vrati u vlast”, kazao je Konatar.

Na pitanje da li u opoziciji može doći do ozbiljnih razgovora i da li nesuglasice i svađe mogu biti prevaziđene, on je rekao da se nada tome i da vjeruje u to, jer opozicija ima obavezu da razgovara i sarađuje.

“Međutim, da bi bilo ozbiljnih razgovora u opoziciji, moramo imati ozbiljne i utemeljene sagovornike. Svjedoci smo da pojedinci u opoziciji postoje samo da bi unosili razdor i napadali opozicione kolege. Takođe, vrlo je važno da su svi u opoziciji apsolutno posvećeni promjenama i smjeni DPS-a. Nažalost, strah me je da se jedni polako „umaraju” od opozicionog djelovanja, dok drugi svojim nacionalističkim porukama i podjelama svjesno ili nesvjesno rade u korist režima”, istakao je Konatar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vasko
Gost
Vasko

Ko ste to vi? Imate jednog poslanika, po svim analizama na pola cenzusa ste bez sanse da ga predjete. Vijesti vam pomoc ne mogu. Ja ne znam ko vam daje medijski prostor.

Mario
Gost
Mario

Vala ne “gotovim” Dps i ne glasam nikoga,ali ko se nadje da “ucjenjuje”Konatar-Lamar-Plehar,ni ne zna se ko si nesreco,a to sta te je podrzao Johanes Han,to je isto kao sto te “podrzava” Dps

veki
Gost
veki

pitaj tvojega gazdu Žarka zar mu se nije dobro isplatilo dok je nastupa u skupštini, od prodavača iz suterena do hotelijera i kućevlasnika po Dalmatinskoj. Ti i Dritan ste istureni tipovi

Mojsije
Gost
Mojsije

Očekivano reagovanje Demokrata i njegovih pratilaca (URA).,jer im namjere nijesu bile da dodje do dogovora.Destruktivno djelovanje ostaje kao njihova strategija.

Idriz Muratović
Gost
Idriz Muratović

A kad je to,momče,DF nesto dogovarao sa DPSom?Zar nije DF digao proteste za zahtjevom za fer izbore,a vi s Demokratama i kompanjom pravili s DPSom dogovor,Vladu i reforme?
Konatare, nijesu baš svi budale i kratke pameti!

@Idriz Muratovi
Gost
@Idriz Muratovi

Ne avetaj kumim te Alaho.m. Providne predstave za neznavene. Poceli ste mozda kao opzicinari. Medjutim, sada svirate i igrate po DPS notama.To se vidi iz aviona.

Toni Cetinjski
Gost
Toni Cetinjski

Ti sa mankijem u imenu,nemoj da balaviš.
I URa i Demokrate su magla za neuki narod.Sta ste vi uradili kao opozicija? Koji je jedan vaš potez koji bi uticao na smjenu DrPSa? Jedan konkretan? A mani se prazne priče.Ne zovu vas uzalud demagozima

Velimir
Gost
Velimir

SAMO SE PRIMANJA ODRECITE,
TAKODJE FINANSIJA SA TAJVANA ,
VI STE ISTO ZLO STO I DF SAMO MALO LJEPSE UPAKOVANO!

Niksic
Gost
Niksic

URA je autobus partija , ciji se predsjendik zajedno sa Potpredsjednikom Demokrata , u svom neznanju obreo na Tajvanu . Zamislite kad je Becic morao sa poklonima da ide na prijem kod kineskog ambasadora, da pegla stetu koju su napravili zajedno . Neozbiljno je to za srez, a ne za drzavu .

Nikola Pg
Gost
Nikola Pg

Idite na radno mjesto za koje ste placeni, predlozite svoje planove..samo je to ozbiljno i odgovorno..ovako preko medija uslovljavanje, ponasate se kao djeca..ocu… necu…

Milan
Gost
Milan

Ja bih razumio da dijeli lekcije neko ko ima podrsku u narodu , pa recimo 20_30%, ali oni koji cenzus samostalno ne bi prosli..zaista je smijesno.

svasta
Gost
svasta

A sto ne kazes Konataru da ste “izvisili” za prelaznu vladu, koju ste jedva cekali. Sto ne kazes da je opsti haos kod vas i vasih medijskih pokrovitelja zbog te cinjenice. Da je zbog toga ofanziva na DF i kolege u opoziciji, jer su preporuke da ako se vec pravi prelazna u njoj budu predstavnici nacionalnih stranaka. Licemerni ste koliko… Više »

460
Gost
460

Vi ne možete ucjenjivat, samo možete slušati kao đaci prvaci.

Enigma
Gost
Enigma

Mijenjaj partiju dečko…dobar si momak na pogrešno mjesto!!! e viva e viva

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Zar Vi još postojite,a da na platnom spisku,plus od građevinske operative.Mićo što će ti ovo lupetanje no svi bi za te pare koje ne zaradite.

Vujaklija
Gost
Vujaklija

Odlicna opservacija!

Marko
Gost
Marko

Vi bojkotujete sve osim visokih plata koje primate svaki mjesec od ove Drzave koja vam ne valja nista i koju pljuvate non stop i ovdje i kad podjete napolje…

Baltazar B.
Gost
Baltazar B.

Koga nema bez njega se moze.

Vladeta Ilic
Gost
Vladeta Ilic

Prc..malo ga smjesti SDP. Ovo omo nacionalnih saveza.

Send this to a friend