Politika

Konatar: Pokušaj režima da dodatno podijeli opoziciju

Miloš Konatar

Crnoj Gori je neophodna istinska građanska opozicija, koju je dobila u koaliciji Građanskog pokreta URA i Demokrata, a najave daljih podjela u opoziciji na procrnogorsku, prosrpsku ili probošnjačku mogu da idu naruku samo Demokratskoj partiji socijalista, smatra potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

<<<DPS, SDP i Crnogorska za savez koji će braniti stabilnost države<<<

On je upitao da li je normalno da DPS podrži aktivnosti opozicije koje imaju za cilj smjenu tog istog DPS-a.

“Naravno da to ne može da bude normalno. Oni će uvijek podržati one inicijative koje imaju za cilj slabljenje opozicije i jačanje režima, i to je svakom ko želi da vidi potpuno jasno u ovom slučaju. URA i Demokrate svakako nisu adresa za bilo kakve opozicione inicijative koje imaju podršku DPS-a i koje mirišu na kuhinju režima”, naglasio je Konatar.

Ubijeđen je da samo građanski koncept može donijeti bolju budućnost i prosperitet društvu.

“Ne pristajemo na nacionalne podjele, želimo građansko društvo. Građanima je dosta podjela i vraćanja u prošlost. Vrijeme je da se okrenemo budućnosti i pronalaženju načina kako da život građana Crne Gore učinimo boljim, kako da utičemo na poboljšanje prava radnika, kako da se izborimo da zdravstveni radnici u Crnoj Gori imaju normalne uslove za rad, kako da profesori i nastavnici mogu raditi i živjeti od svog rada. Kako da vratimo siguran život našim građanima i spriječimo divljanje kriminalnih klanova u Crnoj Gori”, istakao je Konatar.

<<<Formira se crnogorski opozicioni savez<<<

Kako je naglasio, crnogorska nezavisnost, državnost i evropska perspektiva su sadašnjost i budućnost naše zemlje i to su za njih zatvorena pitanja, o kojima nema pregovora.

“Imamo državu Crnu Goru, sada je naš zadatak da je učinimo modernom i prosperitetnom zemljom, u kojoj će ljudi graditi svoju budućnost, imati jednake šanse i normalno živjeti od svog rada”, rekao je Konatar, poručujuči da je Građanski pokret URA zainteresovan za izgradnju građanske i evropske alternative DPS-u.

8 Komentara na "Konatar: Pokušaj režima da dodatno podijeli opoziciju"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend