Politika

Konjević: Bratić imala izjave koje su budalaštine na kvadrat, još neka kadrovska rješenja problematična

Bojanić i Konjević

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je u emisiji Načisto tokom TV duela sa liderom SDP-a Raškom Konjevićem da je aposlutno zadovoljan radom vlade, s ozbirom na to kakvo su stanje zatekli. Konjević je ocijenio da 100 dana nije veliki period za konkretne ocjene, ali da bi kao kritiku istakao katastrofalnu epidemiološku situaciju u zemlji. Lider SDP-a iznio kritike i na kadrovska rješenja u Vladi, navodeći da je ministarka Vesna Bratić “davala izjave koje su budalaštine na kvadrat”.

Prema riječima ministra kapitalnih investicija, bez novca koji su obezbijedili država ne bi funkcionisala.

“Zatekli smo 50-ak miliona u budžetu, novca je bilo do Nove godine. Emisija obveznica je temelj koji je dao osnov za funkcionisanje. Stvorila se nada da Crna Gora može da preživi, uz sve otežavajuće okolnosti”, rekao je Bojanić.

Prema riječima Konjevića, 100 dana nije veliki period za neku konkretnu ocjenu. Ono što bi izdvojio kao kritiku, dodaje, jeste epidemiološka situacija.

“Mislim da je što se epidemiloške situacije Vlada uradila loš posao. Imamo katastrofalne rezultate, situacija je izmakla kontroli. Ovo je rezlutat olakog shvatanja koronavirusa”, rekao je on.

Bojanić: Krivokapić napravio propust

Ministar kapitalnih investicija poručio je da je premijer Zdravko Krivokapić, kršeći epidemiološke mjere, napravio propust.

“On je to javno rekao i izvinio se. Imali na vladi prilike da ga čujemo, rekao da je napravio propust vjerujem i nadam se da neće biti trećeg puta”, dodao je Bojanić.

Dodao je da se mjere ne poštuju, a da ih u Nikšiću “niko ne poštuje”.

Konjević: Više zaraženih i preminulih za ova tri mjeseca, nego za prethodih devet

Konjević je rekao da ne bi ulazio u ocjenu ko je od ministara zdravlja kriv što nema vakcina. Prema njegovim riječima, više je zaraženih i preminulih za ova tri, nego za prethodnih devet mjeseci.

“Trebalo bi već da radimo na pripremama za sezonu. Mi već imamo dobar dio ekonomije koji ne radi, bojim se da smo jun dobrim dijelom izgubili. Ne može se protiv epidemije boriti, ako se ne otvori adekvatan dijalog u društvu. Dva puta smo tražili od predsjednika parlamenta da sazove kolegijum da se otvori dijalog. Premijeru je smetalo da pokaže novi pristup, da dođe u parlament, da pokaže drugačiji pristup nego u prethodnom, periodu”, smatra Konjević.

Kako je dodao, bojim se da sa ovako koncipiranim mjerama ne pada broj zaraženih.

“Ako ne uspijemo kao društvo u narednih mjesec dana zaustavimo u velikom smo problemu. Nije samo Vlada i parlament, svi smo u problemu”, ocijenio je Konjević.

Bojanić: U slučaju Koverta svjesno urađena optužnica koja će da padne pred sudom

Ministar kapitalnih investicija kazao je da je u slučaju koverta svjesno urađena optužniva koja će da padne pred sudom.

“Ne mogu da vjerujem da je neko srozao svoj pravnički legitimet i potpisao tu optužnicu. Politika je ovdje direktno ušla u tužilaštvo. Koji to tužilac gledajući snimak, piše optužnicui navede da se radi o pomaganju pranja novca”, rekao je on.

Konjević je, komentarišući oslobađajuću presudu Slavoljubu Stijepoviću u slučaju rekao da ne želi da tumači odluku koja nije pravosnažna.

“Ne mislim da građani treba da vagaju je li krivo tužilaštvo ili sud. Svejedno ko je potencijalno kriv jer je ovdje važnije da ovdje nije zadovoljena pravda jer je očigledno onaj ko je po Ustavu određen da kvalifikuje krivično djelo, morao da to uradi i izvaga dokaze, Neprihvatljivo je da ispane da niko nije kriv. To nije zadovljenje pravde”, rekao je Konjević

Konjević je prokomentarisao i slučaj Dragana Kovačevića, navodeći da postaje čudno “da svaki bjegunac najlakše prelazi granicu Srbije”.

Konjević: Nevjerovatno da ministar pripremi sve za zaduženje za dva dana

Konjević je kazao da mu je nevjerovatno da ministar finansija pripremi sve za zaduženje za dva dana i da se pozove na rebalans koji je prehodna vlast usvojila, koji je neustavan i protiv kojeg su glasali svi poslanici opozicije.

“To je urađeno u rokovima koji izazvivaju sumnju u to kako je to urađeno. Ta sumnja je legitimna jer mnogo tvrđe sumnje dolazi od poslaničkog kluba koji podržava ovu vladu”, ističe Konjević.

Kako dodaje, smatrali su da treba otvoriti parlamentarnu istragu, a šlag na torti je izjava Krivokapića da je vlada radila tajno ali organizovano. On je dodao da od 17.decembra nije od Generalog sekretarijata Vlade zapisnike sa sjednica Vlade.

Bojanić je naveo da su imali dva sastanka sa bivšim ministrom prije nego je vlada startovala.  On je poručio da su se susreli sa situacijom da nema novca u budžetu, a zaključilo se da nema drugog izlasa osim izdavanje obveznica.

“Upoznali smo se sa stanjem finansija u Crnoj Gori. Nismo tajno išli, bilo je medijski propraćeno. Imali smo dva sastanka u ministarstvu i suočili se sa činjenicom da para u budžetu nema. Računao sam da će ministar finansija da bude najomraženija ličnost u vladi jer dobija praznu kasu i neće biti u mogućnsoti da finansira potrebe države. Tada se zaključilo da nema izlaza osim da se ide na izdavanje obveznica”, rekao je Bojanić.

Bojanić: To Montenegro operativan do ljeta

Ministar kapitalnih investicija je, odgovarajući na pitanje kada će nova avio kompanije početi da radi i šta će biti sa 350 ljudi iz Montenegro Airlines-a,  rekao da ne zavisi samo od želje volje i rada od kompanije.

“Postoje procesure, licence, vrše se pregovori, čeka se dokumantacija za dva aviona. Ne mogu tek tako da se završe. Postavili smo rokove da avionu počnu da lete uoči tustičke sezone, potrudićemo se da to bude tada”, rekao je Bojanić.

Što se tičeImamo ministarku prosvjete, nauke kulture i sporta koja je davala izjave koje su budalaštine na kvadrat. Prvo je vrijeđala, ne kao ministarka, nego u prethodnom periodu. Rješenja kao Bratić, novi rektor, u bezbjednosnom sektoru su problematična”, rekao je Konjević zaposlenih, rekao je da ih po njegovim informacijama ima više od 400, a da će zapošljavanje radnika u novoj kompaniji ići fazno. Prvo će se zaposliti piloti i tehničko osoblje.

Naveo je i da nije mogla da se donese nijedna valjana odluka i da je Montenegro Airlines bio “klinički mrtav”.

Lider SDP-a je kazao da nije do danas davao komentare šta je trebalo da se radi sa Montenegro Airlinesom jer je ukazivao da su dobijali nezakonitu državnu pomoć.

“Nažalost u rješavanje pitanja MA je trebalo da se uđe ranije i da se pokuša da se spasi. Kada su tako veliki problemi bilo bi dobro da se povede rasprava, ne samo u Vladi”, rekao je Konjević.

Konjević: Problematično što je Vukšić na čelu ANB-a, Bratić davala izjave koje su budalaštine na kvadat

Konjević je kazao da je ministarka prosvjete, nauke kulture i sporta Vesna Bratić davala izjave koje su budalaštine na kvadrat.

“Prvo je vrijeđala, ne kao ministarka, nego u prethodnom periodu. Rješenja kao Bratić, novi rektor, u bezbjednosnom sektoru su problematična”, rekao je Konjević.

On je kazao da je problematično i to što je na čelu ANB-a čovjek koji je bio politički angažovan i koji je bio advokat kavačkom klanu.

Osudili napad na LGBTIQ osobu

Konjević je kazao da je sinoćni napad na LGBTIQ osobu u stvari zločin iz mržnje, ali se ne stidi što živi u Crnoj Gori jer ne pripada grupi onih koji su to u stanju da urade.

“Mi smo glasali da Zakon koji će toj grupaciji učiniti život boljim. Moramo da doprinosimo svi kao društvo, ja se nadam da će ovakvih situacija biti manje. Politička volja mora postojati da ove razlike nestanu”, rekao je Konjević.

Bojanić je istakao da osuđuje zvjerski način ponašanja i da svako iole normalan osuđuje takvo ponašanje.

“Ne bih politizovao, radi se o pojedinicu i sigurno nijesu bili navedeni na to od ove vlasti”, kazao je Bojanić.

J.L.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
simanić
Gost
simanić

Nikada u budžetu početkom decembra nije bilo više novca, a 31. decembra budžet treba da je “nula”. Apostoli ovom pričom maskiraju činjenicu da nijesu znali kako da napune budžet u januaru i dalje za finansiranje redovnog poslovanja. Rate za kredite su se mogle otplatiti samo zaduženjem. Pitanje je, šta če biti ako ne pokrenu ekonomske tokove? Evo izgleda ugasiše i… Više »

baba Vanga
Gost
baba Vanga

Vlada podržavajući Bilećanku čini joj medvjeđu uslugu. Zamisli koliko su podli kada onu greoticu puštaju da se onako prosipa.

general
Gost
general

Mislim da je jasno da je Raško raznio ovog sinoć.

2 2 jednako?
Gost
2 2 jednako?

Ovom Bojaniću je dovoljno facu viđet.

Ebabil
Gost
Ebabil

Bojanicu vrati pare narodu koje si otudjio,,i Katnic potvrdi isto .

DAKA S57
Gost
DAKA S57

Konjevic nije odgovorio za MA crnogorsku i barsku plovidbu gdje su Ranko Brajevic i ostali kadrovi SDP a opustosili CG.Sada ce se ispitat gdje je Ranko suvlasnik i iza kojih privatizacija stoji . Ovaj konjevic nista nije rekao sva pitanja su nebulozna. Broj zarazenih je u porastu jer je cijela evropa u trecem talasu.Konjevic je los politicar i ne treba… Više »

Maxo
Gost
Maxo

“Zatekli smo 50-ak miliona u budžetu.” I nije baš malo. Pričali ste da je sve opustošeno.

Бубица
Gost
Бубица

Шалиш ли се то?

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Rasko svaka cast,jedno svijetlo i Evropsko lice CG politicke scene.Nijesu ti ni do koljena ovi apostoli,kao djaci prvaci pred tobom

Milan
Gost
Milan

Naprotiv, gospodine Konjeviću. Naprotiv. Ministarstvo bolesti i smrti ostvaruje nikada zabilježene rezultate.

Ivan M
Gost
Ivan M

Raško je tako večeras izdominirao , staloženo , argumentovano , kulturno ….
Razlika je u svjetlosnim godinama .
Bravo Raško !

RadijoM
Gost
RadijoM

Bojaniću kupio sam avijon očeš li doć da ga prizemljiš ? Jer ti je specijalni posao od 4 decembra ….

Prevara
Gost
Prevara

Dok je tu ministarska zvana smrt , sezone nema.

Nešo
Gost
Nešo

Ja bih Raška za preśednika vlade

Darko 1988
Gost
Darko 1988

Lekcija izražavanja i iznošenja činjenica na gospodski način kakav treba da ima neko ko je predstavnik vlade.
Naravno, ne mislim na Bojanića

Zora
Gost
Zora

Opet je ovo normalni duel i rasprava.
Vidi se da nema vise dpsa.

Dag
Gost
Dag

E kad neznanje prevlada…muka

Dula
Gost
Dula

Tako je g. Konjevic.

Darko Janković
Gost
Darko Janković

Raško, uvijek sam te cijenio, od večeras još više Gospodine!

Montenegrin NK
Gost
Montenegrin NK

Prvo provjeri kod JBB da li će biti sezone, koliki je ona expert neće još za tri godine.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

I ja sam s tobom zadovoljan samo tako!

Kurjak
Gost
Kurjak

Bojaniću podnesi ostavku,nepismen si…

Valter
Gost
Valter

Razvalio Rasko

Bevanda
Gost
Bevanda

Naročito je zadovoljstvo Ministarstvo zdravlja!

Mirko
Gost
Mirko

Ovo nije humano šta mu Raško radi, ovo je težak nokaut…Molim Komnenića da prekine emisiju i priključi Bojanića na aparate.

akica
Gost
akica

Rasko svaka cast

086
Gost
086

Rasko ga rastavi!

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Kako radio za Crnu Goru, tako ti u sred kuće bilo!

Zex
Gost
Zex

Prica li ovaj o Vladi u Crnoj Gori?

Drpljanin.se
Gost
Drpljanin.se

Zadovoljan unistavaljem 🤮

Markoza
Gost
Markoza

I narod je prezadovoljan sa vama
Divno radite. Evo ne znaju sto ce od srece. Batalite se lazi spinivanja pidmetanja i zaludjivanja ovog naroda. Ko vam vjeruje gori je od vas.

Ljubo
Gost
Ljubo

Tako biJo zadovoljan sa familjom

Stevan
Gost
Stevan

Blago ti u pamet!

Garo CT
Gost
Garo CT

Glasao sam za predsjednicke izbore za Draginju zato što mi se u tom momentu Mladen Bojović nije dopao jer tada nije imao šanse da pobjedi i bilo mi ne krivo i iz revolta sam glasao Draginju! Sada vidim da sam pogriješio iz emisije u emisiju Mladen pokatuje da je stručan , pošten i kompetentan čovjek!

Dragan
Gost
Dragan

Sprzena drzava, nasa jadna Crna Gora dps je tesko prezivjeti

Top
Gost
Top

50 + 21 , nemojte tako .

Send this to a friend