Politika

Konjević: Podržaćemo Armenko za sudiju Ustavnog suda, ne i Tešić i Đuranović

Crnogroski blok trebao bi građanima da ponudi nestranačkog kandidata koji je prepoznat po evropskim i građanskim vrijednostima, kazao je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević u emisiji ”Znam dan znaš” Gradske televizije. Smatra da nijedan kandidat za predsjednika neće pobijediiti u prvom krugu i najavljuje da će na vanredne parlamentarne izbore ta partija izaći samostalno.

Raško Konjević

Kada je riječ o kandidatima za sudije Ustavnog suda SDP neće podržati, prema riječima Konjevića, kandidatkinje Momirku Tešić i Draganu Đuranović.

“Nećemo podržati kandidatkinju Tešić iz profesionalnih razloga jer smatramo da njen prethodni rad ne zaslužuje da dobije određenu vrstu unapređenja i bude član najznačajnijeg suda, sastava pravne aristrokratije. Od ljudi koji svojim biografijama garantuju da mogu da budu sudije podržaćemo gospođu Armenko jer mislimo da zaslužuje i da je riječ o najboljem kandidatu. Ona svojom biografijom, stručnim radom i usavršavanjem zaslužuje da bude sudija Ustavnog suda”, istakao je Konjević.

Kada je riječ o kandidatkinji Đuranović u SDP-u smatraju da ‘nije dobro izabrati kandidata koji neće moći da ispuni ni blizu polovine mandata, jer će ona za najdalje godinu ipo ili dvije po zakonu otići u penziju.

“Trebao je neko mlađi sa odgovarajućim referencama i barem dužim mandatom od polovine iz sastava od 28 kandidatada bude izabran. Bivša sutkinja Đuranović je imala i određenu vrstu negativne prezentacije jer je tokom salušanja apostrofila svoju partijsku pripadnost. Ja sam rekao da je ovo greška što je uradila ali to ne umanjuje njeno profesionalno znanje koje mi ne sporimo”, kazao je Konjević.

Nije ga, kaže, iznenadilo predstavljanje kandidata za predsjednika.

“Imaćemo bojim se kratku kampanju. Riječ je o politički značajnoj funkciji. Vjerujem da će Crna Gora dobiti predsjednika koji bi bespogovorno branio ustavna načela i dostignuća koja su važna za crnogorske građane, njenu građansku, evropsku i sekularnu orjentaciju. Ne očekujem da će u prvom krugu biti izabran kandidat bilo kojeg pola ili partije za predsjednika države”, rekao je Konjević.

Kandidovanje Andrije Mandića, dodaje, nije uzročno posredično vezano za kandidovanje Mila Đukanovića već je riječ o političkom spinovanju.

Odgovor na pitanje zašto još nema kandidata za proevropski blok, koje pripada i SDP, Konjević kaže da teško može dati.

“Imali smo jedan razgovor i očekujemo još jedan u narednih dva tri dana. Očekujem da to bude i finalni razgovor. Jedna opcija je da će više političkih subjekata imati svoje partijske kandidata i ne mislim da bi to bilo ništa tragično. Ili da se dogovorimo da imamo kandidata kojeg neće politički život ovih političkih partija, a sve partije to imaju, opterećivati. Mislimo da bi bilo dobro da crnogorskim građanima ponudimo nestranačkog kandidata koji je prepoznat po ovim vrijednostima, evropskim, građanskim, euroatlanske orjentacije i vrijednosti. Potrebno nam je političko osvježenje i uvažavam da druge kolege misle drugačije. Treba voditi računa o biračima svih partija, mislim da bi nestranačkim kandidatom mogli da nađemo najmanji zajednički sadržalac”, istakao je Konjević.

Predsjednički izbori su, smatra, mnogo neizvjesniji od parlamentarnih.

“Kod predsjedničkih izbora je sve individualno. Nezamisliva je situacija da bilo ko ko dijeli vrijednosti SDP-a glasa za Andriju Mandića. To je prosto nezamislivo”, zaključio je Konjević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DONKEYDONG
Gost
DONKEYDONG

Raso mora na velji servis,vas je u komate,ka golf gti hahahaha

Barutana
Gost
Barutana

Sdp treba da dobije novog predsjednika.
Rasko je potrosen.

Taro
Gost
Taro

Sdp je crnogorska partija, ali mala

Ekrem
Gost
Ekrem

Raško u parlamentu je jedno. – Odličan !
Raško van parlamenta, je nešto drugo.
Sve više liči na Ranka K.

jasno sve
Gost
jasno sve

Najistinitiji komentar. Bravo!

Rumija
Gost
Rumija

Kombi partija hoce da se pita! Nestranacka gradjanska licnost u duboko politicki podjeljenoj zemlji je obicna glupost i ne prelazi u drugi krug. A u CG takva licnost i ne postoji.

Podgorica
Gost
Podgorica

Kad ce se draginja oglasiti,

DIMuDIM
Gost
DIMuDIM

Ne daju joj Raško i Ranko, a ona im drži partiju.

Trile
Gost
Trile

Ali ovu Tešić podržati je zaista problematično.Nju bi ona presuda o ubistvu devojke diskvalifikovala iz pravosuđa bilo koje normalne zemlje.Sramotno.

J.J.J.
Gost
J.J.J.

A on i dalje misli da se nesto pita.

Ja ❤🇲🇪
Gost
Ja ❤🇲🇪

Tako je rasko

mikeli
Gost
mikeli

SDP jedini podrzava ono sto je dobro i kvalitetno. Bravo Rasko!! Jedina partija koja izlazi iz vlasti i drzi se svojih principa, cuvajte glfotelje uradi, dps-ovci, i sve manjinske partije.. samo kalkulisu zarad svog interesa. Ovdje je rijec u cg interesima

Aco M
Gost
Aco M

SDP drzi do principa ,sdp koji pravi predizborne koalicije sa abazovicem ulcinj i postizborne na cetinje?SDP koji je davao vecinu četnicima dje je god trebalo ,od budve ,kolasina ,kotora itd?SDP koji za teroriste na sud kaze ugledni parlamentarci?xaxaxaxaxax e bas si nasao ko je principijelan xaxaxaxaxax

da ne vjeruješ
Gost
da ne vjeruješ

Mikeli, imaj na umu da je najveći broj ministara tokom prethodnih decenija bio iz SDPa, a SDP danas sve grijehove vladanja pripisuje DPSu. Nije to baš pošten pristup. Uostalom, SDP prilično doprinosi neorganizovanosti ukupnog suverenističkog bloka. Pitam se jesu li svjesni toga?

Mongro
Gost
Mongro

SDP je najozbiljnija suverenistička, procrnogorska partija kod nas. Bez repova iz prošlosti, bez ukaljanog političkog angažmana, korektna prema svim drugim političkim činiocima u CG, dobrovoljno 2 puta napustila vlast zbog neslaganja sa politikom većine koja je tad vodila državu, inicijator (sa starim LSCG) obnove nezavisnosti i ulaska u NATO alijansu, uvijek bila zaštitnik manjinskih naroda ima ozbiljne političare i intelektualce… Više »

Aco M
Gost
Aco M

Tako je ,najozbiljnija partija koja je davala vecinu četnicima dje god je trebalo,od kotora ,budve do kolasina ,a sad na cetinje a u ulcinj pravi koaliciju sa abazovicem prije izbora ,alo prije izbora?nema no su munje xaxaxaxaxaxa

DIMuDIM
Gost
DIMuDIM

Mongro, nijesi baš fer:”Bez repova iz prošlosti, bez ukaljanog političkog angažmana,…” Preispitaj svoj stav.

Miki
Gost
Miki

Bravo Raško, samo naprijed.

Zoran
Gost
Zoran

Rasko , ti li si?! 😂

freedom
Gost
freedom

Vrijednosti SDP-a???? Ahhhahhaaaa-ha ….. Koje su to?

haiku
Gost
haiku

SDP će nam zakucati posljednji klin. U vremenu nesigurnosti, inflacije, svake vrste ugroženosti, oni filozofiraju…

KomitaPg
Gost
KomitaPg

Bravo Rasko,, ,,patrioto,,. Podrzite df i cetnike po obicaju

Kom
Gost
Kom

A u svoj toj da priči Raško i njegova partija su nešto kao bitni? Koliko poslanika imaju? Jesu li oni SD ili SDP?

Dje cemo?
Gost
Dje cemo?

Tako kazi nam ko je korumpiran od njih

Maitland Niles
Gost
Maitland Niles

Ako SDP samostslno izađe na parlamentarne izbore, neće preći cenzus

Eto tako
Gost
Eto tako

Ja ovome SDPu ne vjerujem vise nista

Tajfun
Gost
Tajfun

Predlozite Zlatka Vujovica i imacete Predsjednika u prvom krugu.Njegove reference ne moze nadmasiti ni jedan kandidat.

zoka
Gost
zoka

Ko je taj.

Zoricamne
Gost
Zoricamne

Meni se cini da samo SDP zeli nestranackog kandidata, a to bi bilo najbolje za nas koji zelimo gradjansku cg

Dragan
Gost
Dragan

Hvala SDP-u na jasnom stavu
Pitajte Suadu koga ce podrzati

mDko
Gost
mDko

Najbolji kandidati su:
1. Jovan Kojicic
2. Jelena Ruzicic
3. Snezana Armenko

lidija
Gost
lidija

Jelena Ruzicic je poslije Armenko sugurno najbolji kandidat.Strucna,obrazovana,komunikativna i izvrstan covjek.Bas steta…🤔

zoka
Gost
zoka

Ruzicicka je jedna od boljih.

sirak
Gost
sirak

Rasko, svi mi znamo da simpatizeri SDP nece glasat “vojvodu” ali mozda oce Spaica, a to je jos gora opcija, jer ce ekonomski unistit CG da je poslije ni srbija nece htjet. Morate se ujedinit i zaboravit razlike. Litijase je ujedinila mrznja prema CG a vas treba da ujedini ljubav prema CG. Ipak je Drzava nesto mnogo vece od vasih… Više »

Frojd
Gost
Frojd

Gora opcija od Mandica ne postoji.

MadridJ
Gost
MadridJ

Pitaj što je ujedinilo DF i SDP 2015. godine.

Jagos
Gost
Jagos

Rasko zaista korektno i elokventno odgovara na pitanja. Rijetko ozbiljan politicar prema javnosti bravo.

zoka
Gost
zoka

A trgovina i ucjena.A vlast na Cetinju.Dps ne treba zanavijek da ih vuce za sobom.Draginja nije losa ali ne bi je glasali gradjani jer mnoge iritira svojim ponasanjem.

Send this to a friend