Politika

Konjević na socijaldemokratskom liderskom samitu za Zapadni Balkan u Beču

Raško Konjević/ foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore Raško Konjević učestvovaće na Liderskom Samitu za Zapadni Balkan u organizaciji Partije Evropskih Socijalista koji se održava 8. decembra u Beču, saopšteno je iz te partije.

Skup pod nazivom “Proširenje za Zapadni Balkan SADA – za civilna, demokratska i mirnodopska društva” okupiće lidere progresivnih ljevičarskih partija sa prostora Jugoistočne Evrope kao i rukovodstvo poslaničkog kluba Partije Evropskih Socijalista u Evropskom Parlamentu.

Konjević će, kako se navodi,  biti jedan od panelista na temu “Budućnost proširenja Evropske Unije u svijetlu zaključaka Samita u Tirani”.

“Druga tema na kojoj će učesnici razmijeniti mišljenja je saradnja progresivnih snaga u proširenoj Evropi dok će na kraju samita biti organizovano potpisivanje zajedničke deklaracije kojom će se lideri obavezati na intenziviranje saradnje koje će doprinijeti bržem članstvu zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj Uniji”, dodaju iz partije.

U delegaciji Socijaldemokratske Partije Crne Gore će, osim predsjednika Konjevića biti i generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

Send this to a friend