Politika Tužilaštvo nije dostavilo izvještaj Skupštini

Konjević: Ovo je šamarčina parlamentu

Vrhovno i specijalno tužilaštvo nije, kako je saopšteno na današnjoj sjednici Odbora za antikorupciju, tom tijelu dostavilo Izvještaj o postupanju u slučaju ”Koverta”. Raško Konjević iz Socijaldemokratske partije taj potez okarekterisao je kao šamarčinu.

Kako je saopštio predsjedavajući Predrag Bulatović, oni su ”u obavezi da dostave izvještaje, ali i da prisustvuju sjednici Odbora i time su prekršili praksu predstavničkog doma građana Crne Gore.”

Zbog nedostatka osnova Odbor za antikorupciju, a u saglasnosti sa članovima, odlučio je da sjednicu završi bez rasprave.

Ipak, svi članovi imali su svoj komentar na to što Tužilaštvo nije dostavilo Izvještaj.

”Prvi put se dešava da se neki državni organ ne odazove pozivu nadležnog Odbora. Ovdje se radi o svojevrsnom državnom udaru. Ovo treba da nas zabrine kao poslanike. Ovo je velika šamarčina da nam zuji glava dva-tri dana. Ovo dominantno treba da zabrine rukovodstvo parlamenta, jer je sa ovim srozana kontrolna i nadzorna uloga parlamenta”, ocijenio je Konjević.

Filip Vuković iz DPS-a je poručio da ne stoje konstatacije da se neko izdigao iznad Skupštine.

”Konstatacije da se neko izdigao iznad parlamenta i iznad volje naroda ne stoje, možemo reći da se većina opozicije izdigla iznad parlamenta i naroda bojkotom Skupštine. Termin državni udar počinju da koriste i poslanici koji nijesu učestvovali u državnom udaru na dan izbora 2016. Neko može da se izdigne iznad parlamenta, neko ne može. Specijalni tužilac je kulturno i na vrijeme obavijestio odbor da neće prisustvovati”, kazao je on.

Bulatović je pak kazao da je vrhovni tužilac mogao doći na sjednicu i usmeno podnijeti izvještaj.

“Nije našao za shodno da se obrati da neće doći. Što se mene tiče, ovo je jedno od vrlo važnih pitanja za Crnu Goru i klasično gaženje zakona. Ako nećemo da ih sankcionišemo ja ću lično tražiti da se ukine odbor za antikorupciju’, poručio je on.

Na to je Vuković saopštio da ne brani Milivoja Katnića, ali da smatra da on vrlo savjesno svoju dužnost obavlja.

”Glasao sam da se sjednica održi iako nije imala nikakvog smisla. Državni udar sad svi koristimo. Većina vas može da dođe kad hoće, a kad se to desi nekom službeniku tog nivoa onda je to ponižavanje i ignorisanje parlamenta. Ono sto vi radite, je li to ignorisanje”, pitao je Vuković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Meho
Gost
Meho

Heheh kakva papzjanija od drzave. jel stvarno iko ovdje misli da ce neko odgovarati za kovertu? Daj smijesni ste…

Haris
Gost
Haris

Zašto bi iko odgovarao za koverat??

Beti B.
Gost
Beti B.

Konjevič je trbao da ufati vezu kod Draginje da Stanković naredi Katku ono kao obavezno upustvo…sprdnja.

oooo
Gost
oooo

SDP je davno samarao i parlament i narod besomucnim podizanjem ruke za sve sto se glasalo a vecina e bilo na stetu ovog naroda.

Mićko
Gost
Mićko

Ovi poslanici kao da su pali sa Marsa. U svakoj državi je zabranjeno stavljanje na uvid javnosti podatke o istragama . Čak i u onim afričkim diktatorskim. Zamisli Senatora u Americi kome bi državni tužilac dostavio podatke o istragama protiv bilo koga. Tužilac bi brzo završio na dugogodišnju robiju , a senator nebi bio senator. Članovi vlade i ministri nekih… Više »

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Ovakvih foliranata nema niđe,ovaj Konjević kao da je Peđin đak.Ima li u ovom odboru pravnika,pravo nije politika.Ništa čudno ko vodi ovaj odbor,mašinski inžinjer,bolji u politici nego u struci za koji se nažalos školovao!

marius
Gost
marius

On se na vrijeme prekvalifikova. Sto bi bio inzinjer za 400,500 eura ,kad ovako ima blizu 2000, a ne rabota nidje nista.

Markisa1
Gost
Markisa1

Dok traje proces pa sve do pravosnažnosti presude niko ne mora da vam dostavlja bilo kakav izvještaj o bilo kojem procesu u toku pa i aferi koverti. Slušaj te struku pa se onda bavite poliktikanstvon jer se politikom niko od vas odavno ne bavi

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Opismeni se ti prvo, botu.

Markisa1
Gost
Markisa1

Pismeniji no ti jer ti i svi kad ne mogu nista pametno da kažu odmah druge prozivaju botom

Kot
Gost
Kot

Proces je završen koliko mi znamo ili se neće nikad završiti bez kad zastari.

brkoo
Gost
brkoo

Odavo ste se svi uzdigli iznad naroda a posebno VDT i SDT

Send this to a friend