Politika

Konjević: Podnosimo krivičnu prijavu protiv Hrapovića, Ministar zdravlja: Odbacujem optužbe, nadležni da reaguju

Socijaldemokratska partija će početkom sljedeć sedmice Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu protiv ministra zdravlja Kenana Hrapovića zbog sumnje da je zlupotrijebio službeni položaja jer je “isisavao” novac iz Fonda za zdravstveno osiguranje i usmjeravao ga privatnoj zdravstvenoj ustanovi Codra, najavio je danas na kongerenciji za novinare zamjenik prerdsjednik SDP-a i kandidat za polasnika liste “SDP – Jaka Crna Gora” Raško Konjević. Nakon toga oglasio se Hrapović koji je odbacio Konjevićeve tvrdnje kao netačne, neutemeljene, zlonamjerne i politički motivisane optužbe i pozvao je nadležne da hitno reaguju. Tim povodom oglasio se SD, čiji je član ministar zdravlja, koji je poručujemo Konjeviću i cjelokupnoj javnosti da je sva dokumentacija uredna i javno dostupna na provjeru svima, te da se ni o kakvom nezakonitom djelovanju ministra Hrapovića ne može govoriti.

Konjević i Hrapović

“Postoji sumnja da je Hrapović sa određenim brojem lica protivpravno usmjeravao novac jednoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi u Podgorici i pozivam SDT da provjeri fakture jer je nemoguće da prosječna faktura usluga u Codri bude i do tri puta većanego u Kliničkom centru Crne Gore 2019. godine Mislimo da ovdje ima i elemenata korupcije imajući u vidu stil života Kenana Hrapovića”, istakao je Konjević.

Prema njegovim riječima liječenje crnogorskih osiguranika u bolnici Codra, Fond plaća skoro tri puta više nego u opštim bolnicama ili oko dva i po puta više nego u KCCG.

“Tako je prosječna faktura liječenja u javnim zdravstvenim ustanovama oko 440 eura, a u Codri oko 1.300. Na ovaj način Fond je ovakvim obračunom trebao da isplati više od tri miliona eura nego da je liječenje obavljeno u javnim zdravstvenim ustanovama&quot”, kazao je Konjević.

On je objasnio da se u javnom zdravstvenom sektoru, tačnije u opštim i specijalnim bolnicama i Kliničkom centru od prošle godine fakture za bolničko liječenje obračunavaju se po DRG sistemu (dijagnostičko srodne grupe). Po tom sistemu se, kako kaže, fakturišu bolničke usluge u većini zemalja razvijenog svijeta jer se ovakav način vrednovanja rada u bolnicama pokazao kao najprikladniji. Prema tom sistemu, sve fakture u zdravstvenim ustanovama koje su veće nego u KC, pobuđuju sumnju.

“Ako država na ovaj način “upumpava” novac u privatnu zdravstvenu ustanovu koja bi trebalo da radi po zakonima tržišta onda joj čini ogromnu uslugu, praktično joj rješava sve finansijske dubioze. Na primjer ukupna fakturisana realizacija JZU Opšte bolnice Kotor u prošloj godini je bila oko 4.500.000 eura, a budžet bolnice (sa 230 zaposlenih s rebalansom u prošloj godini 4.250.000″, naveo je Konjević.

Ovu vrstu, dodao je Konjević, imamo zbog nečega što je već javno obrazlagano, a to je da pojedini članovi Hrapovićeve porodice imaju životni stil koji ne može biti priušten sa primanjima koja Hrapović i njegova porodica imaju.

“Drugo, mislimo da ministar Hrapović jednu vrstu svoje privatne imovine skriva iza drugih lica. Pozivamo ga da javnosti objasni i kaže da li je kuća u Dinoši koja je registrovana na drugo lice faktički njegova i na koji način je stečena.Mi ćemo početkom naredne nedjelje predati prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu. Očekujemo da će provjeriti navode i utvrdi da su ovi navodi koje saopštavamo tačni i da ti podaci potkrepljuju naše tvrdnje da je oko tri miliona eura “isisano” iz budžeta koji je bio namijenjen javnom zdravstvenom sistemu, mimo zakona na različite načine fakturisano”, zaključio je Konjević.

Hrapović:

Ministar Hrapović je odbacio kao netačne, neutemeljene, zlonamjerne i politički motivisane optužbe koje je Konjević danas iznio na njegov račun i pozvao nadležne organe da u što hitnijem roku preduzmu sve neophodne radnje u cilju ispitivanja danas izrečenih tvrdnji.

“Od početka svog radnog angažmana kao i angažmana javnog funkcionera, svoj posao obavljam časno, profesionalno i odgovorno, poštujući sve zakone ove države. Tokom svog životnog i radnog vijeka, nikada nisam stekao nelegalno i protivzakonito nikakvu imovonsku korist, niti sam je svojim činjenjem pribavio nekom drugom. Pozivam sve nadležne organe da u što hitnijem roku preduzmu sve neophodne radnje u cilju ispitivanja izrečenih navoda poslanika Konjevića, kako bi što prije istina izašla na vidjelo i bili prekinuti besomučni pokušaji moje lične i profesionalne diskreditacije od strane pojedinaca koji svako malo, iz njima znanih razloga, podmetačinama i neistinama prikrivaju sopstvene neuspjehe”, zaključio je Hrapović.

SD: Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada 

Zamislite partiju kojoj je izborna kampanja samo napad na drugu partiju. Zamislite partiju koja drugima prijeti tužilaštvom, a vrhovni državni tužilac je suprug predsjednice te partije. Zamislite partiju koja je sa „uglednim parlamentarcima“ iz DF-a htjela 2016. da formira vlast na državnom nivou i gradi „bolju“ Crnu Goru. Zamislite partiju koja je u vlasti sa DF-om u Herceg Novom, a do nedavno u Kotoru i Budvi, saopštili su danas iz SD-a čiji je član Hrapović.

“Zamislite partiju koja nema niti jednog odbornika u Budvi, a DF i Demokrate su je držali u vlasti. Zamislite partiju kojoj koalicioni partner za počasnog predsjednika kaže da je jeftina i otpisana roba Mila Đukanovića. Zamislite partiju koja nije u trojnoj koaliciji prešla cenzus u
Podgorici. Zamislite partiju koja u 2/3 opština u Crnoj Gori nema odbornika. Zamislite partiju koja dobija ovoliki prostor u medijima, a cenzus joj je, očigledno, nedostižan. Zamislite partiju koja obmanjuje građane demagoškim i populističkim prijedlozima, a dok je bila u vlasti 18 godina niti jedan od takvih prijedloga nije dala”, kažu u SD-u.

Zamislite partiju, dodaju u SD-u, koja gdje god da je bila u vlasti, kaže da su samo oni dobri, a svi ostali u vlasti grešni.

“Zamislite partiju koja je četiri godine bila u opoziciji, a opozicija je ne zove na razgovor oko nastupa na izborima. Zamislite partiju koja četiri godine „sipa drvlje i kamenje“ po vlasti, a onda mjesec dana pred izbore najavljuje moguću postizbornu saradnju sa tom istom vlašću. Mi, Socijaldemokrate, se nećemo baviti tom partijom”, ističu u SD-u.

Njoj će građani, sigurni su, odrediti pravu mjeru 30. avgusta.

“Toj partiji, koja u saradnji sa medijima koji njima upravljaju, svakodnevno vodi tendencioznu kampanju protiv Socijaldemokrata, ali i svima drugima koji na terenu i van njega „nisko“ udaraju na nas, poručujemo: Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada. Mi, Socijaldemokrate, se ne sjekiramo oko rezultata na izborima, jer će on biti izvanredan i posljedica je našeg dosljednog i principijelnog djelovanja u posljednje četiri  godine i ispunjenja mnogih obećanja koje smo dali građanima”, napominju u SD-u.

Uostalom, kaki kažu, ovoliko direktnih i bočnih udara na njih je još jedna potvrda njihove ogromne snage koja nekima očigledno smeta.

“A što se tiče „moralne gromade“ Konjevića, kad prođu izbori biće prilike da odgovori na brojna pitanja: oko njegovih pravnih vratolomija dok je bio ministar finansija, a vezano za dozvoljavanje rada terminala za klađenje u ugostiteljskim objektima, gdje se „po gradu priča“ da dobija pozamašne mjesečne apanaže za takvu „lucidnost“; oko dodjeljivanja stambenog kredita od više desetina hiljada eura od strane Vlade članu njegove uže porodice i to dok je bio ministar u Vladi; oko poslovnih aranžmana koje je sklapao kao ministar u Vladi i dr. Na kraju, a u vezi sa njegovim optužbama na račun ministra zdravlja Kenana Hrapovića, poručujemo i njemu i cjelokupnoj javnosti da je sva dokumentacija uredna i javno dostupna na provjeru svima, te da se ni o kakvom nezakonitom djelovanju ministra Hrapovića ne može govoriti”, poručuju u SD-u.

Uostalom, kako tvrde u SD-u, dok je bio ministar finansija, odnosno ministar repetent u Vladi Mila Đukanovića, upravo je Konjević slao budžetsku inspekciju u Fond zdravstva na čijem je čelu bio Kenan Hrapović, koja nije konstatovala nikakve nepravilnosti.

“Ono što bi javnost trebala da zna jeste da je sve ovo nastavak sinhronizovanog napada poslanika Konjevića i nekih portala, uključujući i ona glasila bliska Demokratskom frontu koji mu je ovog puta, kao koalicioni partner, učinio uslugu više, stavivši mu na raspolaganje i svoja medijska glasila kako bi, koristeći se lažnim optužbama na račun Socijaldemokrata, pokušao namaći cenzus i makar dva glasa u Parlamentu poslao u zagrljaj antidržavnoj opoziciji, kao što je to radio proteklih pet godina”, zaključuju u SD-u.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Budimo realni
Gost
Budimo realni

Svaka cast Konjevicu!

zoro
Gost
zoro

Slazem se da se protiv svakog sumnjivog lica ili djela obavijesti javnost i sudstvo>Ali da se i dokaze sumnje i tvrdnje a ne nikome nista.Rekao pa porekao e to ne moze. Treba i on da se sankcionise i odgovara isto kao i onaj na koga sumnja.

Haris
Gost
Haris

Četnici evo 20 godina jedno te isto guslaju o lopovima, a niđe nikakvih dokaza samo rekla kazala aaaaaaaahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Prije će biti da su oni sami lopovi koji mjesečno uzimaju po 2000€ za NErad!!

MajaMajica
Gost
MajaMajica

jaaoojj pa sto ce jos ovi da izmisleee, oo daa ce doci vise taj 30. ne mogu se slusati ovi iz sdp-a, rekao bi covjek sveci neopjevani, a svi ostali gresnici. A bjezi Konjevicu, kako te nije sramota, ti nekome da pricas o ispravnosti

Antonija
Gost
Antonija

Dosljedno SD! Ne obazirite se na jeftine i glupe provokacije

winston
Gost
winston

Bravo SD! Odlican odgovor ste dali. Vrijeme je! Samo dosljedno!

BENKO
Gost
BENKO

ahahahaahha e slusaj Konjevica pa ovo je presmijesno

Marijana
Gost
Marijana

Napad na SD samo govori koliko su jaki

Bosiljka
Gost
Bosiljka

Jeftina prica Raska Konjevica a to smo navikli od SDP-a

Nada
Gost
Nada

Presmijesna prica Raska Konjevica

Eki
Gost
Eki

Niska predizborna propaganda,razmisljao sam da glasam sdp ali nakon ovoga,necu ih glasat sigurno.

cg mne
Gost
cg mne

izio vuk magarca ka sve kod nas, pi

PetarSeferovic
Gost
PetarSeferovic

Vazno je da doktori rade za 500 e plate i dusa im ispada da izadju na 600 sa prekovrmenim radom a u Codru usluga 1500 € za jednog pacijenta.
Dok se oni prepucavaju koliko je ko pokrao odo smo mi u 3 P.M.

2121
Gost
2121

Ja ne znam sto ste napali samo ovu djevojku…izadjite u bilo koji kafic ili restoran u Podgorici ili po primorju i vidjecete koliko ima mnogo bolje ” opremljenijih” od ove djevojke…i da dodam…pola dzipova po Crnoj Ggori voze djevojke od 20-30 godina…

Mekely
Gost
Mekely

Ostade li u SD vise ijedan politicar koji nece biti predmet tuzilastva?

Ime ime
Gost
Ime ime

A sta je pokrao da sahmanovicem u domu zdravlja plav to nista

Sunce s juga
Gost
Sunce s juga

Sto ali samo Hrapoviceva cerka zivi kao da je ministarka umijesto tate ? Koliko druga djeca ministara trose samo za jedan nocni izlazak Nego znate vi svi dobro dje su pare nego se sad sjetiste pred izbore Koliko znam I Milo I Brajovic Stankovic I ostale gazde imaju djecu rod kumove pa sto ? Dje su pare ?

Nomad
Gost
Nomad

Grdne rabote su se činjele kažu bivši partijski drugovi.Koliko li će još stvari izaći na viđelo .

Jelena Rozga
Gost
Jelena Rozga

Pitamo Raska Konjevica dje je pecat

Окле
Gost
Окле

Прст под нос 😂😂😂

Rumija
Gost
Rumija

Politicki obracun izmedju odbjeglih clanova SDP koji formirase SD se nastavlja. Oni se izmedju sebe najbolhe znaju.

Mira
Gost
Mira

Hrapovic? Nadamo se da te vise posle 30.avgusta necemo gledati.

Sasa
Gost
Sasa

Ovaj Konjevic je covjek rijetkih kvaliteta,cega god se dohvatio ,o cemu god je pricao ,10 ka..

Ra Bog sunca
Gost
Ra Bog sunca

Hrapovicev demant je istina koliko i ono da nijesu prepisali sad pred izbore od SDP-a predlog za smanjenje poreza. Plagijatori kradu ideje od SDP-a pa sto ne bi i pare?

Mara111
Gost
Mara111

Niti imate stava , niti mišljenja na čelu sa gospodinom Ivanom Brajovićem. To se vidjelo u skupštini sve ovo vrijeme.
Nadam se da će istina izaći na vidjelo, mada s obzirom na korumpiranost organa vlasti, čisto sumnjam gospodine Konjeviću.

Mrki
Gost
Mrki

Ovi iz SD su vise kod tuzioca nego kuci…

Macakkk
Gost
Macakkk

Vi – Socijaldemokrate možete slobodno kući.

Vojo
Gost
Vojo

Kakav je Keni, bas me ne bi cudilo da je sklopio neki deal 😊

Prč
Gost
Prč

Tako se vodi racuna o najbrabrijim u prvim redovima u borbi protiv virusa i boga mi i pacijentima.sto se konkretno ovog slucaj tice,vjerujem u svaku rijec ove optuzbe.

Mićo Mali
Gost
Mićo Mali

Sve je Raško u pravu . Ovaj Hrapovic je isti Brajovic sklanja pare sa strane.

Petar
Gost
Petar

Mićo mali botu SDP-a dje Ranji pecat ?

Tivcanka
Gost
Tivcanka

Konjevic je sve u pravu, nek dokaze odakle mu sve i odakle cerki milioni?

Mir
Gost
Mir

Dok je sdp sa df i demokratama na celu u Budvi, plate su bile redovne. Grad je procvetao. Sta se desilo sad od kad se preletac Dzakovic prodao? Sve ste unistili.

OLUJA2020
Gost
OLUJA2020

Procvetao? Đe ti je ćirilica ekavičar? Nije to Ćićevac nego Budva.

Mir
Gost
Mir

Po imenu ti se vidi sve. No uzalud tebi bilo sta reci. Pozdrav iz lepe Podgorice.

OLUJA2020
Gost
OLUJA2020

A izvini Bečiću nijesam te prepoznao. I tebi se bogami sve vidi po rukovodiocima partije iz bivšeg sedmog bataljona, kradljivcima patika, plagijatorima i braniocima beogradskih mostova od NATO bombardovanja, džabe ti floskula o “miru” kao naciji, otkriva te četnikovanje Aleksaaaaa

OLUJA2020
Gost
OLUJA2020

Pa samo treba da objasni odakle tašnice i cipelice i putovanja vrijedna desetine hiljada, ako je legitiman izvor nema ništa sporno.

Miss Magic
Gost
Miss Magic

A najjače da nije Keno krao i Selmi torbu kupovao. Da ne krade ne bi bio elita SD-a. Konjeviću privedi ga pravdi !

Mimi
Gost
Mimi

SD? Bi li to ona partija sto je uzela pare od sdp-a i odvojila se?

OLUJA2020
Gost
OLUJA2020

Pobrkala si, to su Demokrate, uzeli pare od SNP-a i odvojili se

Suza evrope
Gost
Suza evrope

Znate li sta je Rasko za dps i sd zajedno? Gospodin covjek, a vi ne znate sta je to.

Miledi
Gost
Miledi

Naravno da je Hrapovic korumpiran ! Inače odakle Selmi sve one preskupe torbice i sav luksuz. Raško Konjevic je u pravu !

Suza
Gost
Suza

Bolje sa df-om nego sa lopovima iz dps.

ElPatron
Gost
ElPatron

E cudi me to od njeg 😂🤣😅🤣

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Znaci priznao si da tu kucu nisi stekao nelegalno vec legalno. Ali je samo nisi prijavio.

veki
Gost
veki

odavno građani nijesu pacijenti nego roba koja se dobro plaća, i predsjednika optuživali za šverc cigara , i NIKOME NIŠTA

Srbo
Gost
Srbo

Raško je čini mi se jedini kulturan i normalan političar i ne bi izlazio u javnost da nije 90% siguran u ono što tvrdi .
Naravno Milivoje će kao i obično izjaviti da ne postoji čak ni udaljena sumnja u Hrapovića.
Ipak životni stil puno toga odaje a svi znamo da sa njegovim primanjima to nije moguće.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Pošli sa četnicima pa se predomislili,sad im je svako kriv?

Ispod hastala
Gost
Ispod hastala

A sto ne ispitate njegovu vezu sa nall international i hotelom ruza vjetrova

BeBe
Gost
BeBe

A kako je to mrcna kotorska bolnica dobila 4 000 000 eura. Za ono malo infuzija sto daju babama i djedovima koje familije ostave tamo mjesecima. Ili operacije Dr Ilica vrijede toliko jer samo on tamo nesto radi

Mila K
Gost
Mila K

SD kao i uvijek dokazuje inflantilno ponašanje kad su suočeni sa činjenicama.

Strijelac
Gost
Strijelac

Nije bilo boljega od njega dok je bio vaš član.Sad priključeni član SDP, Konjević koji se svakodnevno obrušava na osnivače i stare članove SDP, pokušava da omalovaži njihov rad, ulazeći čak u privatni život dojučerašnjih kolega.
Dobro Konjevića okarakterisa jedan moj komšija, govoreči da bio on bio, odličan rijaliti igrač.

Dijamant
Gost
Dijamant

Ne svadite se ljudi.Do juče ste bili skupa..

Milos 2
Gost
Milos 2

Ovaj je nesto isfrustriran Kodrom. Mora da je nesto trazio i nije dobio dok je bio vlast. A sad sto toliko pacijenata imaju, neka se fino raspita. Pa za sve svi iz Crne Gore, evo samo za uroske probleme idu u Kodru.

Окле
Gost
Окле

Уффф, како знају шта слиједи за 10 дана па су почели да се “одмјеравају” између себе.

Gigi
Gost
Gigi

Hrapovicu da je suda I pravde odgivarao bi samo za one torbe I ruckive svoje cerke.Pastetu ces da jedes I mesni narezak posle 30 .Pravda za sve .

Maja
Gost
Maja

Ti bgm ka da je cerka Hrapovica jedina sto ima te torbe i ostalo. Ja ne znam sto se digli toliku buku oko toga, roba ka roba.

Techno Pop
Gost
Techno Pop

Mir među prikoličarima!

Lovcenska
Gost
Lovcenska

Oni se najbolje poznaju i sve znadu jedni o drugima i sve sto kazu jedni za druge sigurno je istina !

Send this to a friend