Politika

Konjević sa Popom: Demokratizacija podrazumijeva poštovanje Ustava i zakona

Konjević i Popa

Demokratizacija društva neodvojivo he vezana za poštovanje Ustava i zakona Crne Gore, a ponašanje bilo koje vlasti u nesaglasju sa njima ne može biti vjetar u leđa integracionim procesima, ocijenio je poslanik SDP-a Raško Konjević na sastanku šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori sa posebnim osvrtom na obaveze proistekle iz procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. Konjević je istakao da iz dugogodišnje pozicije SDP-a, da bude konstruktivan činilac na crnogorskoj političkoj sceni i njenog aktivnog zalaganja za euro-atlantske integracije proizilazi bojazan da ponašanje novoizabrane vlade ne ide u prilog ubrzanja kretanja Crne Gore ka članstvu u EU.

“Preuzimanjem obrazaca ponašanja kojima je prethodna vlada osiguravala stagnaciju na ovom putu  šalje se loša poruka i domaćoj javnosti i našim evropskim partnerima”, naveo je Konjević.

On je istakao da se posvećenost vrijednostima vladavine prava, javnom a ne tajnom djelovanju organa vlasti i raskidu sa nedemokratskim praksama mora pokazati konkretnim činjenjima.

“Do sada u nizu slučajeva nijesmo mogli prepoznati takvu orijentaciju nove vlasti”, rekao je Konjević.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
SeaSpirit
Gost
SeaSpirit

Do godine i on pop

SeaSpirit
Gost
SeaSpirit

Konjevic sa popom spc

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

Konjevicu dosta je sa Boksovanjem , predjite vi malo na Ekonomiju narod je na ivici egzistencije .

Send this to a friend